Herkese selam.
Kullandığım Acer marka laptopın USB portlarından birinin içindeki plastik parça kırıldı ve koptu. İçerideki pinler (teller) tamamen kopmadı, arkada kalan plastik kısma tutunuyorlar ancak altlarındaki destek gittiği için şu an havada duruyorlar.
Cihazı genelde sabit ve uzun bir mouse pad üzerinde kullanıyorum. Harici klavye ve USB hub kullandığım için bu kırık portu hiç kullanmıyorum ve oraya bir şey takmamaya azami dikkat gösteriyorum. Teknik servisler, portun anakarta lehimli olduğunu belirterek değişim için 1.500 TL ile 3.000 TL arasında fiyatlar verdiler. Anakartı durduk yere lehim işlemine sokmak ve bu maliyete katlanmak konusunda kararsızım.
Sizlere sormak istediğim birkaç soru var:
1. Bu portu hiç kullanmasam ve içine bir şey sokmasam bile, pinlerin havada olması kendi kendine kısa devre yapıp anakartı yakma ihtimali doğurur mu?
2. Portun üzerine elektrik bandı çekip tamamen kapatmak güvenlik açısından yeterli bir önlem midir?
3. Sadece bu fiziksel hasar için anakarta işlem yaptırmak ve belirtilen ücretleri ödemek sizce mantıklı mı?
Deneyimli arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum, şimdiden teşekkürler.