Oyunlara temsilcilik atanırsa ne olur? ()

• Oy verenlerin toplamı
    37

Öküz

Uzman
Gelen büyük tepki üzerine erişim engelinin kaos çıkaracağını anlayan bakanlık yaşa göre kısıtlamaya çevirdi fakat benim burada sormak istediğim indie oyun geliştirici basit bir oyun yaptı diyelim. Oynayanların çoğu zaten çoluk çocuk e yaş kısıtlaması gelmesi demek bu geliştiricinin para kazanamaması demek. Sizce küçük çaplı oyun geliştiren ekmeğini bu şekilde kazanan için; bakanlığın bu kısıtlamayı getirmesi sonucu ne olur? Hayatlarına nasıl devam edecekler? Oldukça üzücü bir durum.

bunedir.webp

Bu arada böyle katı bir yasa geçerse gençlerin ve kesimin sokağa çıkmasını engelleyebilecek tek güç CHP falan olur. Bilirsiniz, ortalığı yatıştırmakta çok iyidirler. Hala daha düzgün bir tepki bile gösteremedi.

Yerli oyun geliştiriciler büyük ihtimalle bırakır. Küçük çaplı oyunlar göremeyiz. Özellikle Türkiye'nin Telefon Oyunculuğu konusunda aktifliğini biliyoruz oyun geliştirmesi buraya bile yansıdı. Yani Oyun Geliştirmeciliği konusunda bilgisayardan çok telefon kısmını domine ediyoruz.

Oyunlardan alınacak vergilerden feragat, iktidar için ciddi bir oy kaybı ve yerli oyun endüstrisinin batışı. Bunları göze alırlar mı sence? Hadi ikisini göze alırlar ama oy kaybını asla göze alamazlar. Özellikle oy konusunda sınırdayken.

Kabine değişimi konuşuluyordu ve Aile Bakanlığı dahil bir çok bakanlık değişecekti. Aile Bakanlığı büyük ihtimalle iş yapmış gibi görünmek için bu tarz saçmalıklara imza atıyor.

Oynayanların çoğu zaten çoluk çocuk e yaş kısıtlaması gelmesi demek bu geliştiricinin para kazanamaması demek.

İndie oyun oynayan küçük yaşta çocuk sayısı az. İndie oyun kötü olacak anlamına da gelmiyor. Mesela Liars Bar.Steam’in bant daralması aldığını varsayalım. Bu sefer geliştiriciler diğer ülkelerde oyunu daha çok satmaya çalışır. Sektörü geriletir ama durma noktasına getireceğini de sanmıyorum.

Bu arada böyle katı bir yasa geçerse gençlerin ve kesimin sokağa çıkmasını engelleyebilecek tek güç CHP falan olur. Bilirsiniz, ortalığı yatıştırmakta çok iyidirler. Hala daha düzgün bir tepki bile gösteremedi.

Yerli oyun geliştiriciler büyük ihtimalle bırakır. Küçük çaplı oyunlar göremeyiz. Özellikle Türkiye'nin telefon oyunculuğu konusunda aktifliğini biliyoruz oyun geliştirmesi buraya bile yansıdı. Yani oyun geliştirmeciliği konusunda bilgisayardan çok telefon kısmını domine ediyoruz.

Oyunlardan alınacak vergilerden feragat, iktidar için ciddi bir oy kaybı ve yerli oyun endüstrisinin batışı. Bunları göze alırlar mı sence? Hadi ikisini göze alırlar ama oy kaybını asla göze alamazlar. Özellikle oy konusunda sınırdayken.

Kabine değişimi konuşuluyordu ve aile bakanlığı dahil birçok bakanlık değişecekti. Aile bakanlığı büyük ihtimalle iş yapmış gibi görünmek için bu tarz saçmalıklara imza atıyor.

Ne oyu kardeşim! Adamlar sürekli yeni üye katıyor veya dönenlerden geliyor. Anayasayı değiştirip seçimi kaldıracaklar. Seçim olsa bile şu anki demli CHP mi kurtaracak? Çoktan iş bitmiş yapacak bir şey yok. Kimse gelişmesin üretmesin istiyorlar. Öyle koyun gibi cahil millet olsun gütsünler oradan buradan vergi para koparsınlar amaçları o. Zaten bakanlara bakınca bomboş ot gibi tipler olduğunu görürsün.

Gayet az. Bilindik çok fazla indie oyun var onları geçiyorum. Az oynananlar genelde saçma sapan oyunlar oluyor. Onları da genelde indie oyun videosu çeken kişiler oluyor.
Kral yanlış anlama ama indie oyun geliştiricilerinin yaptığı mobil oyunları ortaokuldaki lisedeki çocuklar ve yaşlı kesim oynuyor. Büyük çoğunluk bunlar genç-yetişkin kategorisi çok daha azdır. Bilgisayar için konuşacak olursak zaten indie oyun çok az ve elle tutulur güzel oyunumuz yok gibi bir şey.

Kral yanlış anlama ama indie oyun geliştiricilerinin yaptığı mobil oyunları ortaokuldaki lisedeki çocuklar ve yaşlı kesim oynuyor. Büyük çoğunluk bunlar genç-yetişkin kategorisi çok daha azdır. Bilgisayar için konuşacak olursak zaten indie oyun çok az ve elle tutulur güzel oyunumuz yok gibi bir şey.

Steam demişsin. Mobil oyunla ne alakası var onu anlamadım. Konu genel oyunlar hakkında açılmamış. Mobil oyunlara da kısıtlama gelmiyor. Konu belli ki bilgisayar oyunları için. Ben de ona göre cevap verdim.

Bilgisayar için konuşacak olursak zaten indie oyun çok az ve elle tutulur güzel oyunumuz yok gibi bir şey.

Ülkemizde daha yeni yeni gelişiyor sektör bilgisayar oyunlarında. Bu yüzden elle tutulur güzel oyunumuz yok. Ama bu demek olmuyor ki işsiz kalacaklar. Oyununu diğer ülkeleri hedef alarak pazarlar.

Mobil oyunlara da kısıtlama gelmiyor. Konu belli ki bilgisayar oyunları için. Ben de ona göre cevap verdim.
Pardon reis doğru diyorsun senin cevabın Steam'a göre lakin mobil oyunlara da yasak da gelebilir. Böyle bir aysa tasarısı yürürlüğe girerse ki girecek gibi gözüküyor sence bu kan emiciler durur mu? Mobilde de bir sürü dağıtıcı firma var hatta küçük çocuklar için asıl tehlike mobilde oraya da el atacaklardır.