Kıvırcık saç, uzadığında nasıl kullanılmalı?

or3m.d 11

Yetkin
Arkadaşlar, saçlarım kıvırcık ve uzatmak istiyorum. Sorun şu ki, saçlarım uzadığında kabarmaya başlıyorlar ve bukleleri asla belli olmuyor. Bildiğiniz pofuduk bulut gibi geziyorum. Saçı taramayınca da çok dolanıyor ve bir elimi atsam bile elim takılıyor, canım yanıyor. Saçımı uzatırken nelere dikkat etmeliyim? Önerdiğiniz bir bakım ürünü var mı kıvırcık saça özel? Saçlarımı nasıl taramalıyım veya nasıl kurutmalıyım vs. anlatırsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani benim saçım kısa o yüzden uzun saça olur mu bilmiyorum.

Her sabah 5.30'da kalkıyorum ve başımı Head & Shoulders (sanırım limonlu) olanla 1 tur yıkıyorum. Yaklaşık 30 dakika boyunca evdeyim bu süre zarfında saçım düz duruyor ama dışarı çıkıp rüzgar vurduktan biraz sonra bukleler belirlesiyor. Eğer çok acelem varsa ve belirgin bukle istiyorsam Morfose Milk Therapy Creamy Mousse Conditioner kullanıyorum.

Teşekkürler hocam, söylediğiniz ürüne bakacağım.

4 yıldır saç uzatan bir kıvırcık olarak tavsiye vereyim. Öncelikle saçını duşta veya duştan sonra taramalısın, tararken saçın ıpıslak olsun. Kuru tararsan sadece saç kaybeder ve kendi canını yakarsın, taramazsan da bol bol kördüğüm sahibi olursun. Şampuan ve saç ürünleri için Urban markasını kullanıyorum ve şahsen memnunum, Elidor da kullanmıştım ama bu kadar memnun kalmamıştım.

Saç kurutma düzenim ikiye ayrılıyor benim, evde durduğum gün ve dışarı çıkacağım gün. Evde duracaksam dümdüz elimle scrunch yapar kurutur ve işime bakarım. Dışarı çıkacağım gün rutin şu oluyor;
1- Saçın ıpıslakken önce açmak için normal tara, sonra da kıvırcık için uygun şekilde tara.
2- Bukle belirginleştirici krem sürüp bütün saçı elinle sıkarak scrunch denilen hareketi yap.
3- Sabitlemek istiyorsan jel veya köpük sürüp scrunch yap.
4- Saç kurutma makinesi vigo başlığı ile düşük ısı düşük güç bütün saçı kurut.
5- Kuruduktan sonra tercih ettiğin bir saç yağını bütün saça scrunch yaparak uygula.

Şampuan
Saç kremi (duşta şampuandan sonra)
Tarak
Bukle kremi
Jel (Pek tavsiye etmem, ben de kuaförümün kazıklamasıyla aldım.)
Saç yağı

Başka sormak istediğiniz şeyler olursa cevaplayabilirim, ben de çok sancılı bir uzatma süreci geçirdim. Ne yaptığımı bilmek çok uzun zamanımı aldı.

Son düzenleme:

Hocam çok detaylı bilgi vermişsiniz, teşekkür ederim. Verdiğiniz ürünleri ve teknikleri inceleyeceğim. Sormak istediğim birkaç soru şu ki, saçımı uzatırken hiç kestirmeden uzatırsam bir sorun olur mu yoksa kırıklarını aldırmam zorunlu mu? Bir de şu an saçımın üst kısımları yan kısımlara nazaran daha uzun, bu şekilde uzatmaya başlasam bir sorun olur mu?

Ben kestirmeden uzatmak gibi bir hata yaptım 2.5 yıl civarı, en azından kırıkları aldırmanız gerekiyor. 4-5 ayda bir gitseniz bile olur. Saçın bölümlerinin uzunluğu tamamen tercih edeceğiniz stile bağlı. Ben full kat attırıyorum mesela saçıma, ortadan ayırıp yanlara salıyorum. Kafanızda bir stil belirledikten sonra onun üzerine gidişatı belirlemek daha iyi olur.

Tabii bu tür şeyleri mahalle berberine yaptırmak olmaz Kuaföre gidiyorsunuz sanırım, benim de bulmam gerekecek bir tane. Aslında tarz olarak şöyle bir şey istiyorum denebilir.

Tabii bu tür şeyleri mahalle berberine yaptırmak olmaz Kuaföre gidiyorsunuz sanırım, benim de bulmam gerekecek bir tane. Aslında tarz olarak şöyle bir şey istiyorum denebilir.
Eki Görüntüle 282126
Mahalle berberlerine duyduğum nefret saç uzatmamı tetikleyen şey olmuştu zaten. Kendime bir kuaför buldum, her ne kadar Schwarzkopf sponsorlu olup bana dünyanın yeni peygamberiymiş gibi pazarlasa bile güzel saç yapıyor diye gidiyorum. Bu tarz için kat atmak gerekmeyebilir fakat pek hakim olmadığım için kuaför daha iyi bilecektir.

Hocam ayıptır sorması kesime ne kadar ödüyorsunuz?

Kıvırcık dediğiniz nasıl bir şey?
Nasıl yani hocam anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…