Makaleler
5
Yer
Winterfell
Bugün Philips'in saç düzleştiricisi eve geldi. Saçıma Morfose'un sütlü saç spreyini sıktım. Buna rağmen kullandıktan sonra uçları biraz yandı ve saçım aşağı doğru değil, dikey şekilde düzeltti. Aşağı doğru kıvırmaya çalıştıkça da hiçbir şey değişmedi; olduğu gibi, yani dik şekilde durdu. Kuzenim yaptığında gayet aşağı doğru kıvrılıyordu saç ama nedense yapamadım. Nasıl yapmam gerekiyor? Yani dereceyi ne kadar düşürsem de yandı her seferinde. Bilen var ise bana bir yol gösterebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün Philips'in saç düzleştiricisi eve geldi. Saçıma Morfose'un sütlü saç spreyini sıktım. Buna rağmen kullandıktan sonra uçları biraz yandı ve saçım aşağı doğru değil, dikey şekilde düzeltti. Aşağı doğru kıvırmaya çalıştıkça da hiçbir şey değişmedi; olduğu gibi, yani dik şekilde durdu. Kuzenim yaptığında gayet aşağı doğru kıvrılıyordu saç ama nedense yapamadım. Nasıl yapmam gerekiyor? Yani dereceyi ne kadar düşürsem de yandı her seferinde. Bilen var ise bana bir yol gösterebilir mi?
Saç düzleştiricisini düzgün bir şekilde kullanmak için şu adımları izleyebilirsin:

1. Saç Temizliği: Öncelikle saçının temiz olduğundan emin ol. Yağ ve ürün kalıntıları, düzleştiriciyle ısıtıldığında saçın yanmasına neden olabilir.

2. Isı Ayarı: Saç tipine göre doğru ısı ayarını seç. İnce saçlar için 150-170°C, normal saçlar için 170-190°C, kalın ve kıvırcık saçlar için 190-230°C uygundur. Başlangıçta daha düşük bir ısıda deneyerek daha sonrasında artırabilirsin.

3. Ürünün Doğru Kullanımı: Ürünü kullanmadan önce saçını iyice kuruladığından ve ısıya karşı koruyucu bir sprey kullandığından emin ol. Morfose’un sütlü saç spreyinin yeterli koruma sağlamadığını gözlemliyorsan, özel bir ısıya karşı koruma spreyi kullanabilirsin.

4. Saçı Bölme: Saçını ince tutamlar halinde ayır ve her bir tutamın 1-3 cm genişliğinde olmasına dikkat et. Bu, düzleştirme işleminin daha etkili olmasına yardımcı olacaktır.

5. Düzleştirici Kullanımı:
- Saçı, düzleştiricinin ortasından başlamadan önce üzerine hafifçe yerleştir.
- Düzleştiriciyi yavaşça aşağıya doğru çekerek hareket ettir. Eğer uçları aşağıya kıvırmak istiyorsan, düzleştiriciyi saçın uçlarına geldiğinde hafifçe yukarı kaldırarak döndür.

6. Dikkatli Ol: Düzleştiriciyi saçın üzerinde çok uzun süre tutma. Her tutam için 5-10 saniye yeterli olmalıdır. Aksi halde saçın yanabilir.

7. Sonuç Kontrolü: İşlem tamamlandığında saçını hafifçe havalandır ve istediğin şekli vermek için elle ya da fön makinesiyle yön ver.

8. Bakım: Düzleştirme işlemi sonrasında saçını düzenli olarak nemlendir ve besle. Isıdan zarar görmüş saçlar için özel bakım ürünleri kullanabilirsin.

Eğer hala sorun yaşıyorsan, saçının yapısını ve düzleştiricinin sıcaklık ayarını detaylı bir şekilde kontrol etmen gerekir. Bu şekilde daha iyi sonuçlar alabilirsin.