Anladığım kadarıyla ehliyeti çevirtmessem 6 ay gibi bir sürem oluyor ardından ücret ödemem gerekiyor. Ancak tek seferlik ömürlük ehliyet çevirme gerçekleştirebiliyorum? Üniversiteler hakkında bilgi verdiğiniz için sağ olun. Bir takım sağlık sorunlarım olduğu için liseyide evde eğitimle okuyordum Türkiye içerisinde. Kuzey Kıbrıs'ta böyle bir sistem olduğunu sanmıyorum. Tek şansım açık liseye geçmek olacaktır diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi ehliyeti Türkiye içinde almaya çalışacağım.

Ailemle konuştum, annem şu an kuzey Kıbrıs'ta. Ehliyet için yıllık 1500 TL ödemiş geçici ehliyet kağıdı tarzı bir şey vermişler eline. Anlamadığım nokta şu, benim para ödemem gerekecek mi süreli olarak yoksa tek seferlik bir işlem ile ehliyetimi tamamen değiştirebilecek miyim?

Dediğiniz 6 ay süre 3 aya indirilmiş sanırım bu arada.
Adım adım gideyim kafa karışıklığı yapmayayım. Ayrıca geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim. KKTC ehliyetini çevireceğin vakit ehliyet harcı ödüyorsun. Bu harç 1 yıllık ehliyet süresinden başlıyor 10 yıl geçerli ehliyete kadar oluyor. Tek seferlik ehliyet diye bir şey yok onu baştan söyleyeyim. Geçici ehliyet ise ehliyet basımı tamamlanana kadar geçerlidir ardından PVC böyle yamuk yumuk kesilmiş ehliyet verecekler 1 ay sürüyor vermeleri (babamda KKTC ehliyeti bulunuyor). Her ehliyet yenilemede evet para vereceksin. 6 ay süreyi 3 aya indirmelerinin sebebi basit orada okuyan üniversite öğrencilerinden para sömürmek için yapılmış sistem. Normalde giriş tarihinden itibaren 6 ay geçerlidir ehliyetin diğer ülkelerde ve Türkiye'nin tanımadığı Güney Kıbrısta'da böyle.

Adım adım gideyim kafa karışıklığı yapmayayım. Ayrıca geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim. KKTC ehliyetini çevireceğin vakit ehliyet harcı ödüyorsun. Bu harç 1 yıllık ehliyet süresinden başlıyor 10 yıl geçerli ehliyete kadar oluyor. Tek seferlik ehliyet diye bir şey yok onu baştan söyleyeyim. Geçici ehliyet ise ehliyet basımı tamamlanana kadar geçerlidir ardından pvc böyle yamuk yumuk kesilmiş ehliyet verecekler 1 ay sürüyor vermeleri (babamda KKTC ehliyeti bulunuyor). Her ehliyet yenilemede evet para vereceksin. 6 ay süreyi 3 aya indirmelerinin sebebi basit orada okuyan üniversite öğrencilerinden para sömürmek için yapılmış sistem. Normalde giriş tarihinden itibaren 6 ay geçerlidir ehliyetin diğer ülkelerde ve Türkiye'nin tanımadığı güney kıbrısta'da böyle.

Anladım şimdi oturdu kafama çok teşekkür ederim, 2-4 ay gibi bir süre içerisinde tamamen taşınacağız. Gazimağusada macro Center'e 5 dakika yürüme mesafesi bir yer. Ehliyeti sizce orada almam mı yoksa Türkiye içi alıp orada değiştirtmem mi daha mantıklı olacaktır?

Anladım şimdi oturdu kafama çok teşekkür ederim, 2-4 ay gibi bir süre içerisinde tamamen taşınacağız. Gazimağusada macro Center'e 5 dakika yürüme mesafesi bir yer. Ehliyeti sizce orada almam mı yoksa Türkiye içi alıp orada değiştirtmem mi daha mantıklı olacaktır?
Bana soracaksanız Türkiye'den ehliyeti alıp KKTC'de Türk ehliyetini çevirttirmek daha uyguna geliyor. KKTC'deki sürücü kursları pahalı. Türkiye'den alıp çevirtmek ile KKTC'den ehliyet almanın arasında hiç fark yok aynı geçerlilikte. Sadece para farkı oluyor.

Bana soracaksanız Türkiye'den ehliyeti alıp KKTC'de Türk ehliyetini çevirttirmek daha uyguna geliyor. KKTC'deki sürücü kursları pahalı. Türkiye'den alıp çevirtmek ile KKTC'den ehliyet almanın arasında hiç fark yok aynı geçerlilikte. Sadece para farkı oluyor.

Tamamdır öyle yapacağım, bir soru daha sorayım. Önerebileceğiniz en iyi internet sağlayıcısı nedir? Broadmax kullanıyorduk evde. Çok ama çok yavaş ve evin neredeyse hiçbir yerine yetişmiyor sinyaller. Para konusu çok önemli değil sadece en yüksek hızı ve kaliteli bir modem istiyorum.

Tamamdır öyle yapacağım, bir soru daha sorayım. Önerebileceğiniz en iyi internet sağlayıcısı nedir? Broadmax kullanıyorduk evde. Çok ama çok yavaş ve evin neredeyse hiçbir yerine yetişmiyor sinyaller. Para konusu çok önemli değil sadece en yüksek hızı ve kaliteli bir modem istiyorum.
İnternet servis sağlayıcısı konusuna değinemeyeceğim bu konuda bilgim yok çünkü Kuzey Kıbrısta kirada değildim. Tek bildiğim Kuzey Kıbrısta fiber hattın olmayışı hangi firmayı kullanırsan kullan bu aynıdır. Güneyde ben 5G kullanıyorken, Kuzey daha 3G'deydi mobil veride geçen sene 4G'ye geçtiler daha ama internet hızları 3G hızında yine değişen bişey yok.