Samuraycik
Uzman
KKTC'den PS5 getireceğim ama Tax Free yapmak istiyorum gümrük vergisi çıkar mı bu işlem nasıl ilerliyor?
Yeni ercan havalimanında ikinci güvenlikten geçmeden tax Free Office'e gidip evrak doldurmanız gerekiyor. Sonrasında hesaplanacak vergi ürünü aldığnız yer tarafından belirttiğiniz IBAN adresine yatırılıyordu. (takribi 2 hafta sürüyor) tabii şöyle bir durum da var, ürünü aldığınız yerin bir tax Free formu doldurması gerekiyor sizin için.
[CODE title="tax-free"]Tax Free, yabancı ülke vatandaşlarının (KKTC dışı vatandaşlıkların) Kuzey Kıbrıs’ta satın aldıkları ürün için ödedikleri KDV tutarının iadesi anlamına gelir.
Tek bir faturaya göre satın aldığınız ürünlerin toplam maliyeti 5000 TL’den (KDV hariç) fazla ise Tax Free'yi kullanabilirsiniz;
Tax Free'yi kullanmak için müşterinin yabancı ülke pasaportuna veya T.C kimliğine sahip olması gerekmektedir;
Tax Free faturanızı Ercan Havalimanı veya Girne Turizm Limanı'ndan ülkeden ayrılırken onaylatırsanız ödemenizi 15 iş günü içinde havale yoluyla gerçekleştirilir.
Tax Free faturası sınırlı bir tarihe sahiptir ve alan müşterimiz en fazla 90 gün içerisinde Kuzey Kıbrıs’tan çıkış yapmalıdır.
Gerekli tüm fatura nüshalarını Tax Free noktasında sunmalı ve onaylattırmalısınız, aksi halde paranızı geri alamayacaksınız.[/CODE]
Katma Değer Vergisi Yasası (47/1992, 8/1998, 36/2006, 17/2007, 70/2007, 45/2008, 41/2010, 33/2012, 40/2014 ve 44/2017 Sayılı Yasalar) madde 12'de detaylaca yazıyor.
Lakin PS5 Ada'da 600-650USD civarlarında, Türkiye'de daha uyguna bulunmuyor mu?
Ben daha önce gümrük vergisi ödemedim tax free ile aldığım ürünlere.550 dolara buldum Slim ancak tax Free yaptıktan sonra gümrük vergisi ödüyor muyuz sadece 1 tane alacağım. Bilgisayarımda Microsoft uygulamaları olmadığı için göremiyorum dosyayı.
Ben daha önce gümrük vergisi ödemedim tax Free ile aldığım ürünlere.
Aktif öğrenci olarak KKTC'de misin? eğer öyleyse Tax free den yararlanamayabilirsin.Şimdi birkaç yer okudumda orada 3 ay yaşamaması gerekmiş ben öğrenci olarak getireceğim olur mu yine.