HDDKullanıyorum 70
Üstün
Öncelikle hepinize merhaba Techolay üyeleri bugün Arduino kullanan veya geliştirme kartı dünyasına giriş yapmış olan birçok arkadaşımızın yaşadığı bilgisayarın klon Arduino kartını görmemesi sorununa değineceğiz. Öncelikle bu sorunun bilgisayarımız ile ilgili olup kartımız da sorun olduğu anlamına gelmemektedir aşağıda anlattığım işlemleri sırası ile yaparak sorunu çözebilirsiniz.
Not: Bu sorun genellikle Windows 7 ve daha düşük sürümlerde görülmektedir.(daha üst sürümlerde sürücü yüklü gelmektedir ancak yine de sorun yaşanıyorsa bu rehber uygulanabilir.)
1) indirilmesi gerekli programlar.
Bilgisayarımızın CH340'ı görmesi için bir adet sürücüye ihtiyacımız var.
ch341ser.zip (sürücü için indirme linki)
Linkteki dosya tamamen temiz bir dosyadır herhangi zararlı yazılım içermemektedir VirusTotal sonucu VirusTotal
2) sürücünün kurulum aşaması.
ZIP dosyası içerisindeki Exe'yi çalıştırın.
Karşınıza çıkan bu bölümde install butonuna basarak işlemi başlatabilirsiniz eğer bu aşamada hata alırsanız önce uninstall butonuna sonra install butonuna basmayı deneyin.
Eğer kurulum başarılı oldu ise bu ekranı göreceksiniz tamam butonuna basarak devam edebilirsiniz. Bu şekilde de kurulum bitmiş olacak.
3) kontrol aşaması ve kapanış
Evet kurulumu bitirdik şimdi sıra kontrol etmekte Denetim Masası açın ve ağ bağdaştırıcıları sekmesini kontrol edin bu şekilde görünmesi gerekiyor.
Ve evet kurulumun sonuna geldik bu benim Techolay için ilk rehber hazırlayışım oldu küçük hatalar yapmış isem mazur görün sağlıcakla kalın.
Not: Bu sorun genellikle Windows 7 ve daha düşük sürümlerde görülmektedir.(daha üst sürümlerde sürücü yüklü gelmektedir ancak yine de sorun yaşanıyorsa bu rehber uygulanabilir.)
1) indirilmesi gerekli programlar.
Bilgisayarımızın CH340'ı görmesi için bir adet sürücüye ihtiyacımız var.
ch341ser.zip (sürücü için indirme linki)
Linkteki dosya tamamen temiz bir dosyadır herhangi zararlı yazılım içermemektedir VirusTotal sonucu VirusTotal
2) sürücünün kurulum aşaması.
ZIP dosyası içerisindeki Exe'yi çalıştırın.
Karşınıza çıkan bu bölümde install butonuna basarak işlemi başlatabilirsiniz eğer bu aşamada hata alırsanız önce uninstall butonuna sonra install butonuna basmayı deneyin.
Eğer kurulum başarılı oldu ise bu ekranı göreceksiniz tamam butonuna basarak devam edebilirsiniz. Bu şekilde de kurulum bitmiş olacak.
3) kontrol aşaması ve kapanış
Evet kurulumu bitirdik şimdi sıra kontrol etmekte Denetim Masası açın ve ağ bağdaştırıcıları sekmesini kontrol edin bu şekilde görünmesi gerekiyor.
Ve evet kurulumun sonuna geldik bu benim Techolay için ilk rehber hazırlayışım oldu küçük hatalar yapmış isem mazur görün sağlıcakla kalın.
Son düzenleyen: Moderatör: