Dediğimle dediğinizin alakasını çözmeye çalışıyorum. O zaman ne güzel iş, her bizi dövene karşı savunanı gel beni öldür yapalım.
Geçmişten günümüze İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde her zaman kadına verilen eğitim hor görüldüğünden dolayı evlenen kadınların hepsi kocasına muhtaç oluyor. Bundan dolayı kendi hürriyetinden ödün vererek en azından çocuklarının karnını doyurmayı düşünebilirsin. Türkiye Cumhuriyeti anayasaya göre bir "Sosyal Devlet"tir ancak Sosyal Devlet kavramının ne kadar uygulandığını hepimiz görebiliriz. Gerçekten Sosyal Devlet olsaydık kadınların bunu yaşamasına ihtiyacı kalmazdı. Videodaki kadın da bunlardan bir örnek. Grafiklerden de bunu çıkarabilirsin.

Videodan yorum yapmak gerekirse kadın ve çocukları kocasının eline muhtaç olduğundan dolayı bunlara katlanmak zorunda kalıyor. O adam çalışamazsa o kadının çocuklarına kim bakacak? Aralarındaki dinamikleri bilmiyoruz. Bu yüzden bu bütün tartışmalar varsayımsal olarak kalıyor.

Kimse "gel beni öldür" yapmıyor, çocuklarının veya herhangi bir menfaati için kendinden ödün veriyor. En azından ben öyle düşünüyorum. Bunların hepsi eğitimsizlik ve üstte yazdığım aileden geçen biat kültürünün bir yansıması. Ülkenin her yerinde böyle örnekler var. En azından benim düşüncem bu şekilde.

Ekonomi konusuna değinmeme gerek yoktur herhalde.

Geçmişten günümüze İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde her zaman kadına verilen eğitim hor görüldüğünden dolayı evlenen kadınların hepsi kocasına muhtaç oluyor. Bundan dolayı kendi hürriyetinden ödün vererek en azından çocuklarının karnını doyurmayı düşünebilirsin. Türkiye Cumhuriyeti anayasaya göre bir "Sosyal Devlet"tir ancak Sosyal Devlet kavramının ne kadar uygulandığını hepimiz görebiliriz. Gerçekten Sosyal Devlet olsaydık kadınların bunu yaşamasına ihtiyacı kalmazdı. Videodaki kadın da bunlardan bir örnek. Grafiklerden de bunu çıkarabilirsin.

Videodan yorum yapmak gerekirse kadın ve çocukları kocasının eline muhtaç olduğundan dolayı bunlara katlanmak zorunda kalıyor. O adam çalışamazsa o kadının çocuklarına kim bakacak? Aralarındaki dinamikleri bilmiyoruz. Bu yüzden bu bütün tartışmalar varsayımsal olarak kalıyor.

Kimse "gel beni öldür" yapmıyor, çocuklarının veya herhangi bir menfaati için kendinden ödün veriyor. En azından ben öyle düşünüyorum. Bunların hepsi eğitimsizlik ve üstte yazdığım aileden geçen biat kültürünün bir yansıması. Ülkenin her yerinde böyle örnekler var. En azından benim düşüncem bu şekilde.

Ekonomi konusuna değinmeme gerek yoktur herhalde.
"Boşanmış" dikkat edersen ve artık ondan para aldığını sanmıyorum.

Bu ülkede nafaka almak sıkıntılı hocam. Olay belki tamamen nafaka ödememek olabilir. Kendi arkadaşım üzerinden örnek vermem gerekirse her ay annesi ve babası bu olay yüzünden kavgalı oluyorlar. Nafaka dışında para istemesi de olabilir. Üstte dediğim gibi, dinamikleri bilmiyoruz.

Hiç delikanlılık yapıp araya girmemek lazım. Kim bilir kaç kişi şu ana kadar potansiyel ölümden kurtardığı kadın tarafından karakolda ve mahkemede satılıp kanunlar önünde kadına şiddet uygulayanı mecburen karşı şiddetle durdurduğu için suçlu duruma düştü... Kimse kusura bakmasın ne feministlerin ne de Meriçlerin laflarına göre hareket edip böyle bir şey gördüğümde engellemeye kalkmam. Kimseye de tavsiye etmem.

Biat kültürüyle yetiştirilen klasik İç Anadolu bölgesi kafası. Yapacak bir şey yok. Olan sonunda her zaman çocuklara oluyor maalesef.

@XEfe.Bey, bu arkadaşın yorumu doğru maalesef. Biat kültürüyle yetiştiği için dövse de öldürse de kocamdır deyip geçiyor. Kendisi büyüklerinden öyle görmüş. Daha doğrusu biat kültürüyle yetişen İç Anadolu bölgesi kafası genel olarak böyle.