Bu bir sorun mu yoksa değil mi? Aslında bu şey sinir bozucu oluyor.

Örneğin ben sadece "Ebeveynlerinin izni var mı?" kısmını kırmızı ile işaretlemek istiyorum ama kodun yapısında böyle bir şey yok galiba. Ya her yeri boyuyor ya da ekranın ortasına zınk diye sarı çizgi yapıştırıyor.
JavaScript:
function yasKontrolu(yas) {
 if (yas > 18) {
 return true;
 } else {
 return confirm('Ebeveynlerinin izni var mı?');
 }
}

let yas = prompt('Kaç yaşındasın?', 18);

if (yasKontrolu(yas)) {
 alert('İzin verildi');
} else {
 alert('Reddedildi');
}

[CODE highlight="5"]function yasKontrolu(yas) {
if (yas > 18) {
return true;
} else {
return confirm('Ebeveynlerinin izni var mı?');
}
}

let yas = prompt('Kaç yaşındasın?', 18);

if (yasKontrolu(yas)) {
alert('İzin verildi');
} else {
alert('Reddedildi');
}[/CODE]

Şuna benziyor açıkçası.

olay-yeri-delil-karartiyor-17052045_l2.webp

Böyle yapamıyor muyuz?

Ekran görüntüsü 2024-04-11 021144.webp

Forumdaki özellikten mi bahsediyorsunuz? Böyle yapamıyoruz muyuz dediğinizde özel ne var? Türkçe düşünen bir editorde (muhtemelen Word) yapıştırılmış kod görüyorum. Vurgu nerede?

Yok ben vurgu istemiyorum kırmızı işaretlemek istiyorum diyorsanız hangi editor size bu imkanı sunuyor da böyle bir ihtiyacınız oldu?

İnsanlarla mesaj yazıp konuşabiliyorsunuz. Konuştuğum kişi kör, satırı göstermem yetmez, belirli bir yeri göstereceğim diyorsanız satır içi kod kullanarak belirtebilirsiniz.

Siz Word kullanarak programlama yapıp kodu kırmızıya boyuyor olabilirsiniz ama insanlığın geri kalanının öyle zevkleri yok.

Derdiniz başka bir şey ise lütfen daha açık şekilde belirtin.

@Vavien. kod sadece örnek olsun diye koyduğum bir şey. Yani son görseldeki gibi belli bir kelimeyi renklendirme şansımız yok mu onu soruyorum aslında. Forumun kod tabanına baktım ama bir şey bulamadım açıkçası.