Komşu gürültüsü için yardım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Doge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 341
  • Etiketler Etiketler
    yardım

Doge

Uzman
Makaleler
1
Karşı apartmandaki dairede bitmek bilmeyen bir gürültü hali var. Her türlü çocuk sesleri, müzik, telefondaki video sesleri, yüksek sesle konuşmalar gibi. Hele misafirleri gelince ses duvarını aşıyorlar. Sabah uykumdan uyandırıyorlar, gündüz huzur bırakmıyorlar, gece uyutmuyorlar, uyuyunca da uyandırıyorlar. Böyle bir döngü mevcut.

Yeni taşındı sayılırlar, kışın pencereleri pek açmadıkları için seslerini duymuyorduk. Medeniyet bilincinde olsalardı yaptığım birkaç uyarıyla daha dikkat ederlerdi ama yok arkadaş. Böyle utanmazlık, rahatlık görmedim ben. Bunlar dışında kimsenin çıtı çıkmıyor. Bunlar dışarıya gidince huzur ve sessizlik sarıyor ortamı. Şımartılmış iki ufak çocuk, ana-baba ve sesi 100 dB'in üzerinde olduğunu düşündüğüm bir babaanneleriyle aynı apartmanda yaşıyorlar.
Kimse kimsenin huzurunu, uykusunu kaçırmaya hakkı yok. Hepimiz ses yapıyoruz, konuşuyoruz lakin bunlarınki başka bir seviye. Çocukları dakikalarca bağırmadan, çığlık atmadan duramıyorlar. Ana babaları ise yüksek sesli sohbetlerine devam ediyorlar. Biz de hiçbir şeyin farkında olmadığımız yaşlarda ortalığı inletmişizdir ama ailemiz bizi uyarmasını biliyordu.

Hepsinin isimlerini, dışarıya nereye gideceklerini, kumsalda ne giyeceklerini, o arabayı bilmem ne yaptıklarını biliyorum; maalesef. Ne şanstır ki tam karşı karşıyayız. Pencereyi kapatsam da seslerinden odamda uyuyamıyorum, bazen gece eve geldiklerinde yüksek sesle konuşma, gülüşme seslerine uykumdan uyanıyorum ya da çocuk ağlamasına. Sesleri ta salona kadar geldiği için orada da huzur yok.

Binalar birbirine yakın lakin bir tek onlardan aşırı gürültü çıkıyor. Örnek bir görsel:
Screenshot_1.webp
Bebekken geçirdiğim ufak bir kulak rahatsızlığından ötürü kulağım tiz ve yüksek seslere çok hassastır. Mesela çoğu freni bakımsız arabada olan disk-balata sürtme sesi, minibüs korna sesleri kulağımı fiziksel olarak çok acıtıyor. Ya da ufak kız çocuğu çığlık sesi.

Bu sağlık sorununu da katarsam; güncel sistemde gürültü yasağı, desibel ölçümü, ceza gibi kanun maddeleri hakkında neler yapabileceğimi öğrenmek istiyorum. Yardımcı olmayan isteyen bir avukat çıkarsa da minnettar olurum. Polis ya da zabıta ilgilenir mi veya çözer mi? Zannetmem. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, CİMER gibi kuruluşlar yardımıma dokunur mu bilmiyorum. Bu konuda tecrübeleriniz var ise paylaşmanızı rica ederim.

Son düzenleme:
Karşı apartmandaki dairede bitmek bilmeyen bir gürültü hali var. Her türlü çocuk sesleri, müzik, telefondaki video sesleri, yüksek sesle konuşmalar gibi. Gündüz haricinde çoğu geç vakitte, hatta gece de oluyor. Sabah uykumdan uyandırıyorlar, gündüz huzur bırakmıyorlar, gece uyutmuyorlar, uyuyunca da uyandırıyorlar. Böyle bir döngü mevcut.

Yeni taşındı sayılırlar, kışın pencereleri pek açmadıkları için seslerini duymuyorduk. Medeniyet bilincinde olsalardı yaptığım birkaç uyarıyla daha dikkat ederlerdi ama yok arkadaş. Böyle utanmazlık, rahatlık görmedim ben. Bunlar dışında kimsenin çıtı çıkmıyor. Bunlar dışarıya çıkınca huzur ve sessizlik sarıyor ortamı. Şımartılmış iki ufak çocuk, ana-baba ve sesi 100 DB'in üzerinde olduğunu düşündüğüm bir babaanneleriyle aynı apartmanda yaşıyorlar.
Kimse kimsenin huzurunu, uykusunu kaçırmaya hakkı yok. Hepimiz ses yapıyoruz, konuşuyoruz lakin bunlarınki başka bir seviye. Çocukları dakikalarca bağırmadan, çığlık atmadan duramıyorlar. Ana babaları ise yüksek sesli sohbetlerine devam ediyorlar. Biz de hiçbir şeyin farkında olmayan çocuk yaşlarındayken ortalığı inletmişizdir ama ailemiz bizi uyarmasını biliyordu.

Hepsinin isimlerini, dışarıya nereye gideceklerini, kumsalda ne giyeceklerini, o arabayı bilmem ne yaptıklarını biliyorum; maalesef. Ne şanstır ki tam karşı karşıyayız. Pencereyi kapatsam da seslerinden odamda uyuyamıyorum, bazen gece eve geldiklerinde yüksek sesle konuşma, gülüşme seslerine uykumdan uyanıyorum ya da çocuk ağlamasına. Sesleri ta salona kadar geldiği için orada da huzur yok.

Binalar birbirine yakın lakin bir tek onlardan aşırı gürültü çıkıyor. Örnek bir görsel:
Eki Görüntüle 154893
Bebekken geçirdiğim ufak bir kulak rahatsızlığından ötürü kulağım tiz seslere çok hassastır. Mesela çoğu bakımsız arabada olan fren Bala'ta sürtme sesi, minibüs korna sesleri kulağımı fiziksel olarak çok acıtıyor. Ya da ufak kız çocuğu çığlık sesi.

Bu sağlık sorununu da katarsam; güncel sistemde gürültü yasağı, desibel ölçümü, ceza gibi kanun maddeleri hakkında neler yapabileceğimi öğrenmek istiyorum. Polis ya da zabıta ilgilenir mi veya çözer mi? Zannetmem. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, CİMER gibi kuruluşlar yardımıma dokunur mu bilmiyorum. Bu konuda tecrübeleriniz var ise paylaşmanızı rica ederim.

Her ne kadar polisin etki etmeyeceğini düşünsemde polis çağırın gözleri korksun derim.

Karşı apartmandaki dairede bitmek bilmeyen bir gürültü hali var. Her türlü çocuk sesleri, müzik, telefondaki video sesleri, yüksek sesle konuşmalar gibi. Hele misafirleri gelince ses duvarını aşıyorlar. Sabah uykumdan uyandırıyorlar, gündüz huzur bırakmıyorlar, gece uyutmuyorlar, uyuyunca da uyandırıyorlar. Böyle bir döngü mevcut.

Yeni taşındı sayılırlar, kışın pencereleri pek açmadıkları için seslerini duymuyorduk. Medeniyet bilincinde olsalardı yaptığım birkaç uyarıyla daha dikkat ederlerdi ama yok arkadaş. Böyle utanmazlık, rahatlık görmedim ben. Bunlar dışında kimsenin çıtı çıkmıyor. Bunlar dışarıya çıkınca huzur ve sessizlik sarıyor ortamı. Şımartılmış iki ufak çocuk, ana-baba ve sesi 100 dB'in üzerinde olduğunu düşündüğüm bir babaanneleriyle aynı apartmanda yaşıyorlar.
Kimse kimsenin huzurunu, uykusunu kaçırmaya hakkı yok. Hepimiz ses yapıyoruz, konuşuyoruz lakin bunlarınki başka bir seviye. Çocukları dakikalarca bağırmadan, çığlık atmadan duramıyorlar. Ana babaları ise yüksek sesli sohbetlerine devam ediyorlar. Biz de hiçbir şeyin farkında olmayan çocuk yaşlarındayken ortalığı inletmişizdir ama ailemiz bizi uyarmasını biliyordu.

Eki Görüntüle 154893
Bebekken geçirdiğim ufak bir kulak rahatsızlığından ötürü kulağım tiz seslere çok hassastır. Mesela çoğu bakımsız arabada olan fren balata sürtme sesi, minibüs korna sesleri kulağımı fiziksel olarak çok acıtıyor. Ya da ufak kız çocuğu çığlık sesi.

Bu sağlık sorununu da katarsam; güncel sistemde gürültü yasağı, desibel ölçümü, ceza gibi kanun maddeleri hakkında neler yapabileceğimi öğrenmek istiyorum. Polis ya da zabıta ilgilenir mi veya çözer mi? Zannetmem. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, CİMER gibi kuruluşlar yardımıma dokunur mu bilmiyorum. Bu konuda tecrübeleriniz var ise paylaşmanızı rica ederim.
Vallaha 4 5 ay öncesine kadar bu durumu bende yaşıyordum, normalde hiç böyle gürültü gelmezdi. Sonra ne olduysa bilinmez hergün misafir çağırmalar mı dersiniz, bağırışlar mı dersiniz, ağlamalar mı dersiniz hepsi hergün istisnasız yaşanıyordu. Sırf bu durum yüzünden psikolojimin bozulduğunu ve sese daha çok duyarlılığım oluştuğunu farkettim. Bu durumlar yaşanırken elbet susarlar, elbet bir gün biter derken baktım ki hiç bitmeyecek. Mecburen ilk başta sitede oturduğum için güvenliğe haber verdim, ses kesildi. Ertesi gün tekrar aynısı oldu artık anladım ki güvenlikle felan olmayacak bizzat kapılarına bir anlık sinirle dayandım. Artık dayanamıyordum çünkü altkata indim biraz sert ve yapıcı bir dille uyarımı geçtim, birdaha da ses gürültü gelmedi. Tavsiyem ilk başta apartman yöneticisiyle iletişime geçin, olmadı son çare kapılarına tıklatın gerekli uyarıyı yapın.

Öfkenizi tutarsanız bir gün patlama noktasına gelirsiniz ve işler kontrol edilmedik yerlere varabilir, o yüzden en kısa sürede gidin uyarın. Ben kendi yaşadığım olayda sinirimi az daha bekletsem bu konu konuşmaktan çıkıp, polislik bir olaya dönebilirdi.

Vallaha 4 5 ay öncesine kadar bu durumu bende yaşıyordum, normalde hiç böyle gürültü gelmezdi. Sonra ne olduysa bilinmez her gün misafir çağırmalar mı dersiniz, bağırışlar mı dersiniz, ağlamalar mı dersiniz hepsi her gün istisnasız yaşanıyordu. Sırf bu durum yüzünden psikolojimin bozulduğunu ve sese daha çok duyarlılığım oluştuğunu fark ettim. Bu durumlar yaşanırken elbet susarlar, elbet bir gün biter derken baktım ki hiç bitmeyecek. Mecburen ilk başta sitede oturduğum için güvenliğe haber verdim, ses kesildi. Ertesi gün tekrar aynısı oldu artık anladım ki güvenlikle falan olmayacak bizzat kapılarına bir anlık sinirle dayandım. Artık dayanamıyordum çünkü altkata indim biraz sert ve yapıcı bir dille uyarımı geçtim, bir daha da ses gürültü gelmedi. Tavsiyem ilk başta apartman yöneticisiyle iletişime geçin, olmadı son çare kapılarına tıklatın gerekli uyarıyı yapın.

Öfkenizi tutarsanız bir gün patlama noktasına gelirsiniz ve işler kontrol edilmedik yerlere varabilir, o yüzden en kısa sürede gidin uyarın. Ben kendi yaşadığım olayda sinirimi az daha bekletsem bu konu konuşmaktan çıkıp, polislik bir olaya dönebilirdi.

Öyle sinirle gitsin de adama mı zarar versinler? Bu devirde düzgün insan kalmamış. Böyle bağır çağır huzur kaçıran insanlar siz gidip kızdınız diye tamam kusura bakmayın deyip susarlar mı sanıyorsunuz? Allah korusun şanslıysa dayağını yer gelir evine. Kendin hiç muhatap olmayacaksın.

Yeni taşındı sayılırlar, kışın pencereleri pek açmadıkları için seslerini duymuyorduk. Medeniyet bilincinde olsalardı yaptığım birkaç uyarıyla daha dikkat ederlerdi ama yok arkadaş. Böyle utanmazlık, rahatlık görmedim ben. Bunlar dışında kimsenin çıtı çıkmıyor. Bunlar dışarıya gidince huzur ve sessizlik sarıyor ortamı. Şımartılmış iki ufak çocuk, ana-baba ve sesi 100 DB'in üzerinde olduğunu düşündüğüm bir babaanneleriyle aynı apartmanda yaşıyorlar.
Kimse kimsenin huzurunu, uykusunu kaçırmaya hakkı yok. Hepimiz ses yapıyoruz, konuşuyoruz lakin bunlarınki başka bir seviye. Çocukları dakikalarca bağırmadan, çığlık atmadan duramıyorlar. Ana babaları ise yüksek sesli sohbetlerine devam ediyorlar. Biz de hiçbir şeyin farkında olmadığımız yaşlarda ortalığı inletmişizdir ama ailemiz bizi uyarmasını biliyordu.

Eki Görüntüle 154893
Bebekken geçirdiğim ufak bir kulak rahatsızlığından ötürü kulağım tiz ve yüksek seslere çok hassastır. Mesela çoğu freni bakımsız arabada olan disk-Bala'ta sürtme sesi, minibüs korna sesleri kulağımı fiziksel olarak çok acıtıyor. Ya da ufak kız çocuğu çığlık sesi.

Bu sağlık sorununu da katarsam; güncel sistemde gürültü yasağı, desibel ölçümü, ceza gibi kanun maddeleri hakkında neler yapabileceğimi öğrenmek istiyorum. Yardımcı olmayan isteyen bir avukat çıkarsa da minnettar olurum. Polis ya da zabıta ilgilenir mi veya çözer mi? Zannetmem. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, CİMER gibi kuruluşlar yardımıma dokunur mu bilmiyorum. Bu konuda tecrübeleriniz var ise paylaşmanızı rica ederim.

Ben olsam polisi arardım, polis bir gelir susturur, iki gelir susturur. Baktı ki bu komşu sürekli aynı şikayetlerle uyarılıyor cezai işlem uygulayabilir. Ben aynı sorunu damda beslenen köpek ile yaşıyorum, biraz daha gecenin üçünde havlamaya devam ederse, önce belediye çözüm olmazsa polisi arayacağım. Sizinki insan olduğu için direkt polisi arayın bence. Siz muhatap olmayın size zarar vermesinler. Şikayet edeceğim falan da demeyin sizin şikayet ettiğinizi bilmesinler, sizin başınıza sarabilirler.

Yeni taşındı sayılırlar, kışın pencereleri pek açmadıkları için seslerini duymuyorduk. Medeniyet bilincinde olsalardı yaptığım birkaç uyarıyla daha dikkat ederlerdi ama yok arkadaş. Böyle utanmazlık, rahatlık görmedim ben. Bunlar dışında kimsenin çıtı çıkmıyor. Bunlar dışarıya gidince huzur ve sessizlik sarıyor ortamı. Şımartılmış iki ufak çocuk, ana-baba ve sesi 100 dB'in üzerinde olduğunu düşündüğüm bir babaanneleriyle aynı apartmanda yaşıyorlar.

Eki Görüntüle 154893
Bebekken geçirdiğim ufak bir kulak rahatsızlığından ötürü kulağım tiz ve yüksek seslere çok hassastır. Mesela çoğu freni bakımsız arabada olan disk-balata sürtme sesi, minibüs korna sesleri kulağımı fiziksel olarak çok acıtıyor. Ya da ufak kız çocuğu çığlık sesi.

Benim aklıma gelen tek çözüm, polise şikayet etmek. En azından göz dağı olur onlar için.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt