Komünizm ve Sosyalizm aynı şey mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ömer_Yeter
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 311
Hayır değiller.

"Komünizm (Latince kökenli communis - ortak, evrensel); üretim araçlarının ortak mülkiyeti üzerine kurulu sınıfsız, parasız ve devletsiz bir toplumsal düzen ve bu düzenin kurulmasını amaçlayan toplumsal, siyasi ve ekonomik bir ideoloji ve harekettir."

"Sosyalizm, sosyal ve ekonomik olarak toplumsal refahın, katılımcı bir demokrasiyle gerçekleşeceğini ve üretim araçlarının sahibinin topluma ait olduğunu savunan, işçi sınıfının yönetime katılmalarına ağırlık veren, özel üretim yerine kamu bazlı üretimi destekleyen, telkin ve propagandalarını eğitim, tarım ve vergi reformları üzerinde yoğunlaştıran ekonomik ve siyasi bir teoridir."

Vikipedi'den aldım doğrudan.

Komünizmde herkes eşit, para diye bir şey yok. Sosyalizmde ise para olabilir.

Komünizmle yaşasak kimse ihtiyacı kadar almaz toplumsal ahlak yerlerde şu an. Sevgiler , saygılarla.
Bu toplumsal ahlakla bağlantılı olabilir tabi ancak toplumsal ahlakın bu noktaya gelmesinin sebeplerinden biri belki de tüketim odaklı kapitalist sistemin kendisidir.

Türkiye'deki sosyal ahlakın çöküşü bence yalnızca ekonominin kötüleşmesine bağlanamaz. Tüketim kültürü son yıllarda ülkemize iyice sirayet etti. Çoğu insan ihtiyacından fazla alıyor çünkü daha hesaplıymış gibi bir algı oluşturuluyor gerek düz satıcılar gerekse de büyük şirketler tarafından. Buna en iyi örnek "2 al 1 öde" gibi kampanyalardır.

Her şeyin para odaklı olması insanları en ufak ucuzlukta en ufak bedavalılıkta bir şeyler almaya itiyor ki bence bu normal. Bu, ekonomik kriz olmasa da bence benzer olurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…