Aşağıda Atatürk'ün söylediği bir sözü ve kaynağı bırakacağım. Bana çok inandırıcı gelmedi ama kararsız kaldım. Kaynak güvenilir mi?

"Benim bir dinim yok ve bazen bütün dinlerin denizin dibini boylamasını istiyorum. Hükûmetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir. Âdetâ halkı bir kapana kıstırırlar. Benim halkım demokrasi ilkelerini, gerçeğin emirlerini ve bilimin öğretilerini öğrenecektir. Batıl inançlardan vazgeçilmelidir. İsteyen istediği gibi ibadet edebilir. Herkes kendi vicdanının sesini dinler. Ama bu davranış ne sağduyulu mantıkla çelişmeli ne de başkalarının özgürlüğüne karşı çıkmasına yol açmalıdır."

Mustafa Kemal Atatürk

Kaynak: 1926-27 yıllarında Atatürk ile röportaj yapan Grace Ellison'ın 1928 yılında yayımlanan "Turkey Today" adlı kitabının 24. sayfasında İngilizce olarak yazıyor.
Sadece çamur atma Atatürk dinsiz olsaydı ülkede tek camii kalmazdı.

Söylemiş olma olasılığı var tabii ama gerçek olduğu kesin olsaydı bizim islamci tayfa bu laf üzerinden konuşup dururlardi sürekli. Sondaki Karabekir'in sözünü de daha önce duymamıştım. Madem böyle sözleri var islamcilarin nasıl haberi yok bunlardan hala ilginç.
Zaten zamanında az konuşulmadı Bardakçı, Bakiler gibi isimler tarafından. İslamcılar gayet iyi biliyorlar ancak kendi çevreleri haricinde konuşmazlar yasalardan dolayı.

Çamur atmak değil ki bu. Ayrıca neden ülkede tek cami kalmasın eğitimsiz mi bu adam? Dinsiz bir insan inançlı insanlara neden saygı duymasın.
"Sana çamur atıyorum demedim, yazı için söyledim. Sen de söylediğinden emin değilsin."
Burada çamur atmak yok her şey ortada adam inanmak zorunda değil kabul edin adam ben Müslüman değilim diyor açık açık biz zorla hayır sen müslümansin diyoruz.
"Dergide yayınlandı diye doğru mu kabul edeceğiz? Siyasal İslamcıların iştahını kabartıyorsunuz. Ne istiyorsunuz, İran gibi sokaklarda kadınlar ahlak polisi tarafından dövülüp öldürülsün mü? Zaten toplumu dönüştürme derdindeler. Mısır, Libya, Suriye, Irak gibi kolay bölmek için Atatürk ile uğraşıyorsunuz.

Son düzenleme:
"Sana çamur atıyorum demedim, yazı için söyledim. Sen de söylediğinden emin değilsin."

"Dergide yayınlandı diye doğru mu kabul edeceğiz? Siyasal islamcıların iştahını kabartıyorsunuz. Ne istiyorsunuz, İran gibi sokaklarda kadınlar ahlak polisi tarafından dövülüp öldürülsün mü? Zaten toplumu dönüştürme derdindeler. Mısır, Libya, Suriye, Irak gibi kolay bölmek için Atatürk ile uğraşıyorsunuz.

Bir şeyler mi içtiniz anlayamadım neden tırnak koydunuz her yere, dediginizden de pek bir şey anlaşılmıyor açıkçası. Atatürk ile ugrasan biz miyiz sence? Evet Atatürk'ün bu sözü söylediğine emin değilim ama söylemiş olmasını isterdim. Söylediyse de neden camileri falan kapatsın kardeşim ne alakası var ki?

Bir şeyler mi içtiniz anlayamadım neden tırnak koydunuz her yere, dediginizden de pek bir şey anlaşılmıyor açıkçası. Atatürk ile ugrasan biz miyiz sence? Evet Atatürk'ün bu sözü söylediğine emin değilim ama söylemiş olmasını isterdim. Söylediyse de neden camileri falan kapatsın kardeşim ne alakası var ki?

Tırnağı ben koymadım ChatGPT attım yazdığımı öyle düzenledi. Sence neden Atatürk karşıtları biraz daha coşar zaten kazandırdığı inkilapları silme pesindeler Atatürk'ün dinsiz olduğunu düşünmüyorum. Atatürk din ve devlet işlerini bu yüzden ayırdı şimdi sevmeyen birisi o sözü cımbızlayıp neler yapabilir sen düşün.

Son düzenleme:
Tırnağı ben koymadım ChatGPT attım yazdığımı öyle düzenledi. Sence neden Atatürk karşıtları biraz daha coşar zaten kazandırdığı inkilapları silme pesindeler Atatürk'ün dinsiz olduğunu düşünmüyorum.

Dimaond tema bile Atatürk'un belli bir yaşından sonra deist olduğunu söylüyor. Atatürk şimdi gelip ben deistim dese kabul etmicek misiniz?

Tırnağı ben koymadım ChatGPT attım yazdığımı öyle düzenledi. Sence neden Atatürk karşıtları biraz daha coşar zaten kazandırdığı inkilapları silme pesindeler Atatürk'ün dinsiz olduğunu düşünmüyorum. Atatürk din ve devlet işlerini bu yüzden ayırdı şimdi sevmeyen birisi o sözü cımbızlayıp neler yapabilir sen düşün.
Bizim için musluman olsa da olmasa da değerli. Sevmeyenlerin ne düşündüğünün önemi yok. Umarım değildir ama müslüman olsa da saygım aynı kalır.

Dimaond tema bile Atatürk'un belli bir yaşından sonra deist olduğunu söylüyor. Atatürk şimdi gelip ben deistim dese kabul etmicek misiniz?
Diamond birikimli sayilabilecek birisi olsa bile dediği hiçbir şey pek ciddiye alınmamali. Atatürk'ün dindar birisi olmadığı kesin zaten ancak dinsiz olma olasılığı da yüksek tabi.