Çözüldü Konftel cam20 marka webcam sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan anon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 7B
  • Etiketler Etiketler
    marka sorunu
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

anon

Uzman
Arkadaşlar merhaba. Tak çalıştır webcam var elimde. Kafayı yiyeceğim saatlerdir bilinmeyen aygıtta kalıyor. Bilen bir kişi yardım etsin ricamdır.

Donanım kimlikleri.
USB\VID_2E7E&PID_9381&REV_0000
USB\VID_2E7E&PID_9381

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sevgili dostlar yazdıklarınızı gördüm ama ben kısaca sorununuzu çözeyim istedim.

Öncelikle ürünler arızalı değil. Bu ünlem işaretinin sebebi ürünün geliştirici moduna geçmiş olmasından dolayı kaynaklanmaktadır. Bu bir arıza değildir ve giderilebilir. Bunun sebebi ya çalışan kamerayı güncellerken güncellemenin yarıda kesilmesi veya kapatılması sonucu olur ( Üretici bunun uyarısını en son sürümü güncellerken yapıyor zaten ) ya da size gelen ürün direk geliştirici modunda gelmiştir ve ne yaparsanız yapın bilgisayarınıza taktığınızda USB Download Gadget sorununu gideremez ve ünlem işareti durumu olur.

Bunun için öncelikle 1.0.40 sürümü driverı yükleyerek ( kamerayı tanımasa da bu driverı yükleyebilirsiniz ) daha sonra DFU Upgrade Tool ile son işlemle cihazı çalışır hale getirebilirsiniz. Sonrasında en son güncellemeyi de rahatlıkla yapabilirsiniz. Tüm detaylar linkte.

YouTube kanalıma (Kontrolsende) bir takibi çok görmezsiniz inşallah herhangi bir videoya selam yazmanızda beni mutlu eder. ( hoş bu aralar sesli yayın yapamıyorum 8 aylık oğlumdan dolayı ama desteğinizi esirgemezsiniz )

Bırakın tartışmayı keyfinize bakın hepimiz kardeşiz.

Merhaba bu konuyu hortlatmak istiyorum konftel markası el değiştirdi bu yüzden avaya firması artık bakıyor onlara avaya Support sitesinden driverları bulabilirsin: Avaya Support - Downloads - Konftel Cam20 version 10.0.0.5 bu link ilk once kameranın Firmware güncelleyeceksin (Bende yaklaşık 15 dk sürdü) . Bundan sonra da Avaya Support - Downloads - Konftel Camera Control programı kurup kameranı kontrol edebilirsin (kamerayı seçmeyi unutma yoksa otomatik görmüyor).güncellemeleri yaptıktan sonra PC kapa aç driver sorununda çözülecek. Geçen hafta sonu aynı cihazda sorun cektim tam 2 saat araştırmam sonucu bu şekilde çözdüm umarım işe yarar.

Düzeltmez hocam denenmeyen program kalmadı hiçbir şekilde çalıştırmaz. Ayrıca bu ürünün Driver'ı yok. Cihaz tak çalıştır mantığı. o cihaz için Firmware. Onuda yükleyebilmen için o uygulamada USB'den görmesi lazım ki cihazı güncelleyebilsin. Sorunumuz USB'den cihazı görmüyordu. Güç var ışık var ama bağlantı yoktu. Neyse ki sorun çözüldü.

Sorunu yaşayan arkadaşlar ürününüz arızalı iade veya değişim yapın ürünü değiştirdim takır takır çalışıyor sorun üründe bu bir gerçek. Aynı sıkıntıyı yaşayan birçok kullanıcı var.

Hocam keşke yardım ederken önce bir sorunun ne olduğunun farkında olsanız. Bu ürünün Setup'lı şeklinde bir driver ı yok. Senin söylediğin şey ürünün kontrol edebilmek ve ayar yapabilmek için bir programı. Sitede olan tek şey Firmware'dir oda cihaz için. Bu güncellemeyi yapabilmek içinde bu cihazı PC'ye taktığın zaman önce USB'den görüp donanımı tanıyıp çalıştırması gerekli. Usb den donanım gözükmüyordu. Yükleyemiyordu kendini. Aksi halde ne yaparsanız boştur. Neyse ki sorunu çözdüm cihaz sıkıntılı değişimden gelen cihaz tak çalıştır direkt çalıştı.

Son düzenleme:
Hocam cihazınız bozuksa benim sorunum değil ?

Hocam cihazınız bozuksa benim sorunum değil?

Yazılanları düzgünce okuduysanız zaten anlayıp cevap dahi vermemeniz gerekirdi diye düşünüyorum. Bu ürünün herhangi bir driver ve yazılmı yoktur. Sadece Firmware vardır. İnsanların ve forumda ki birçok arkadaşın yaşadığı sorun USB'yi takıp PC de gördüğü halde cihazı tanıyamaması. Dolayısı ile Firmware yükseltmeside yapamamakta. Cihazın bozuk olması senin sorunun değil! Bu sorunu yaşayıp kamerayı kullanamayan arkadaşların sorunu. Çözümüde gayet açık ve net bir şekilde deneyimleyerek çözdük ve bildirdik. Ürünleri bozuk değiştirip sorunsuz olanla rahatlıkla kullanabilir.

Hocam bozuk cihaza kim ne yapsın allahın için boş yapmayın.

Hocam bozuk cihaza kim ne yapsın Allah'ın için boş yapmayın.

Arkadaşım sen kendinde misin? Veya okuduğun şeyi anlıyor musun? Boşu sen yapıyorsun burada şu an. Sana diyoruz ki bu sorunu piyasada yaşan insanların sorunu bu. Anlatabiliyor muyum? Ürün bozuk dolayısı ile o yüzden görmüyor, çalışmıyor. Sağlam ürün takır takır çalıyor tak çalış mantığı direkt.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…