Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

anon

Uzman
Arkadaşlar merhaba. Tak çalıştır webcam var elimde. Kafayı yiyeceğim saatlerdir bilinmeyen aygıtta kalıyor. Bilen bir kişi yardım etsin ricamdır.

Donanım kimlikleri.
USB\VID_2E7E&PID_9381&REV_0000
USB\VID_2E7E&PID_9381

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sevgili dostlar yazdıklarınızı gördüm ama ben kısaca sorununuzu çözeyim istedim.

Öncelikle ürünler arızalı değil. Bu ünlem işaretinin sebebi ürünün geliştirici moduna geçmiş olmasından dolayı kaynaklanmaktadır. Bu bir arıza değildir ve giderilebilir. Bunun sebebi ya çalışan kamerayı güncellerken güncellemenin yarıda kesilmesi veya kapatılması sonucu olur ( Üretici bunun uyarısını en son sürümü güncellerken yapıyor zaten ) ya da size gelen ürün direk geliştirici modunda gelmiştir ve ne yaparsanız yapın bilgisayarınıza taktığınızda USB Download Gadget sorununu gideremez ve ünlem işareti durumu olur.

Bunun için öncelikle 1.0.40 sürümü driverı yükleyerek ( kamerayı tanımasa da bu driverı yükleyebilirsiniz ) daha sonra DFU Upgrade Tool ile son işlemle cihazı çalışır hale getirebilirsiniz. Sonrasında en son güncellemeyi de rahatlıkla yapabilirsiniz. Tüm detaylar linkte.

YouTube kanalıma (Kontrolsende) bir takibi çok görmezsiniz inşallah :D herhangi bir videoya selam yazmanızda beni mutlu eder. ( hoş bu aralar sesli yayın yapamıyorum 8 aylık oğlumdan dolayı ama desteğinizi esirgemezsiniz )

Bırakın tartışmayı keyfinize bakın hepimiz kardeşiz.
Sevgili dostlar yazdıklarınızı gördüm ama ben kısaca sorununuzu çözeyim istedim.

Öncelikle ürünler arızalı değil. Bu ünlem işaretinin sebebi ürünün geliştirici moduna geçmiş olmasından dolayı kaynaklanmaktadır. Bu bir arıza değildir ve giderilebilir. Bunun sebebi ya çalışan kamerayı güncellerken güncellemenin yarıda kesilmesi veya kapatılması sonucu olur ( Üretici bunun uyarısını en son sürümü güncellerken yapıyor zaten ) ya da size gelen ürün direk geliştirici modunda gelmiştir ve ne yaparsanız yapın bilgisayarınıza taktığınızda USB Download Gadget sorununu gideremez ve ünlem işareti durumu olur.

Bunun için öncelikle 1.0.40 sürümü driverı yükleyerek ( kamerayı tanımasa da bu driverı yükleyebilirsiniz ) daha sonra DFU Upgrade Tool ile son işlemle cihazı çalışır hale getirebilirsiniz. Sonrasında en son güncellemeyi de rahatlıkla yapabilirsiniz. Tüm detaylar linkte.

YouTube kanalıma (Kontrolsende) bir takibi çok görmezsiniz inşallah :D herhangi bir videoya selam yazmanızda beni mutlu eder. ( hoş bu aralar sesli yayın yapamıyorum 8 aylık oğlumdan dolayı ama desteğinizi esirgemezsiniz )

Çözüm

Öncelikle ürünler arızalı değil. Bu ünlem işaretinin sebebi ürünün geliştirici moduna geçmiş olmasından dolayı kaynaklanmaktadır. Bu bir arıza değildir ve giderilebilir. Bunun sebebi ya çalışan kamerayı güncellerken güncellemenin yarıda kesilmesi veya kapatılması sonucu olur ( üretici bunun uyarısını en son sürümü güncellerken yapıyor zaten ) ya da size gelen ürün direk geliştirici modunda gelmiştir ve ne yaparsanız yapın bilgisayarınıza taktığınızda USB download gadget sorununu gideremez ve ünlem işareti durumu olur.

Bunun için öncelikle 1.0.40 sürümü driverı yükleyerek ( kamerayı tanımasa da bu driverı yükleyebilirsiniz ) daha sonra dfu upgrade tool ile son işlemle cihazı çalışır hale getirebilirsiniz. Sonrasında en son güncellemeyi de rahatlıkla yapabilirsiniz. Tüm detaylar linkte.

YouTube kanalıma (kontrolsende) bir takibi çok görmezsiniz inşallah :D herhangi bir videoya selam yazmanızda beni mutlu eder. ( hoş bu aralar sesli yayın yapamıyorum 8 aylık oğlumdan dolayı ama desteğinizi esirgemezsiniz )

Geç de olsa sorun yaşayan arkadaşlar deneyebilir. 4 gün uğraştım ve hiçbir şekilde çalıştıramadım ben. Direkt değişime gönderdim gelen ürün çalıştı direkt. Teşekkürler gene de.

Geç de olsa sorun yaşayan arkadaşlar deneyebilir. 4 gün uğraştım ve hiçbir şekilde çalıştıramadım ben. Direkt değişime gönderdim gelen ürün çalıştı direkt. Teşekkürler gene de.

Evet Kamera aygıt yöneticisinde ünlem işareti gitti lakin kutu içeriğinden çıkan kumanda ve kendi uygulamasından kamera açılarını sağ ve sol yapılamıyor. Zoom yapıyor ama diğerlerini yapmıyor.

Evet Kamera aygıt yöneticisinde ünlem işareti gitti lakin kutu içeriğinden çıkan kumanda ve kendi uygulamasından kamera açılarını sağ ve sol yapılamıyor. Zoom yapıyor ama diğerlerini yapmıyor.
Ürün zoom yapmadan sağa veya sola yukarı veya aşağıya kaydırma işlevi çalışmaz. Bu işlemleri yapabilmek için önce biraz zoom yapıp daha sonra sağa sola yukarı aşağıya hareket ettirebilirsiniz. Zoom yapmadan sıfır açıyla bu özellik kullanılmıyor.

Sorunun net çözümü: Arkadaşlar yazdığınız sorun tamamı bende de yaşanıyordu her forumdaki her çözümü denedim ama bir türlü başarılı olamadım. Uzun süren araştırmalarım sonucunda yapay zeka ile bir çözüm buldum; kameranın kablo girişi ve kablosu USB 3,0 olmasına rağmen cihazın altyapısı USB 2,0 için tasarlanmış kablonuzu USB 2,0 a taktığınız anda kamera çalışmaya başlayacaktır. Test edildi onaylandı. 2 gün uğraştım, tam geri gönderiyordum bir yapay zekâya sordum ve uzun süren uğraşlar sonucunda yapay zekâ çözümü buldu.

Sorunun net çözümü: Arkadaşlar yazdığınız sorun tamamı bende de yaşanıyordu her forumdaki her çözümü denedim ama bir türlü başarılı olamadım. Uzun süren araştırmalarım sonucunda yapay zeka ile bir çözüm buldum; kameranın kablo girişi ve kablosu USB 3,0 olmasına rağmen cihazın altyapısı USB 2,0 için tasarlanmış kablonuzu USB 2,0 a taktığınız anda kamera çalışmaya başlayacaktır. Test edildi onaylandı. 2 gün uğraştım, tam geri gönderiyordum bir yapay zekâya sordum ve uzun süren uğraşlar sonucunda yapay zekâ çözümü buldu.

Çözüm o değil dostum. Yanlış bilgi. Sende şansa o şekilde çalışmış. @Kontrolsende arkadaş gayet güzel bir şekilde açıklamış. Ürün Firmware konumundayken bağlantı giderse veya herhangi başka sorun olursa veya geldiğinde öyle ise ürün brick konumuna geçiyor.
Geliştirici modunda kalıyor. Önce o konumdan çıkartıp daha sonra tekrar düzgün bir şekilde Firmware yüklemen gerekli. Ya da değişime gönderip yeni cihaz gelince kullanımı sağlarsın olmuyorsa.
Senin dediğin gibi USB portlarından olsaydı şayet 50 tane port ve farklı cihazda denedim. USB 1 2 3 hangisi lazımsa sizlere. Ürünün direkt çözümü yukarıda belirtirmiştir. Konu kilittir. Sorun yaşayanlara tekrar yardımcı oluruz.