792

Uzman
Merhaba, hayatım boyunca hiç konsol ile oyun oynamadım. Ama bir şeyi merak ediyorum. Bu konsollar neden bu kadar rağbet görüyor, bilgisayarlardan ayıran ne farkı var? Kol ile oynama keyfi desek bilgisayara da kol bağlanabiliyor. Üstelik bildiğim kadarıyla konsollar crack oyun kabul etmiyor. Bir de yetmezmiş gibi oyunlar bilgisayar oyunlarına nazaran daha pahalı. Konsolda oynanan çoğu oyun bilgisayarda da oynanıyor. Bu kadar rağbet görmesinin sebebi nedir?

Bunun ana sebebi, konsola oyun indirirken "acaba kasar mı, çöker mi, hata verir mi?" gibi kaygılar PC'ye nazaran daha az yaşandığı veya hiç yaşanmadığı için olabilir. Çünkü oyunlar konsolların donanımına, işletim sistemine ve yazılımına göre optimize edilir.

Merhaba, hayatım boyunca hiç konsol ile oyun oynamadım. Ama bir şeyi merak ediyorum. Bu konsollar neden bu kadar rağbet görüyor, bilgisayarlardan ayıran ne farkı var? Kol ile oynama keyfi desek bilgisayara da kol bağlanabiliyor. Üstelik bildiğim kadarıyla konsollar crack oyun kabul etmiyor. Bir de yetmezmiş gibi oyunlar bilgisayar oyunlarına nazaran daha pahalı. Konsolda oynanan çoğu oyun bilgisayarda da oynanıyor. Bu kadar rağbet görmesinin sebebi nedir?
Rahatlık ve optimizasyon.

Konsolda oyun oynayacağın zaman "Acaba sistem kaldırır mı?", "Hangi platformdan almalıyım?", "Hangi ayarlarda oyun daha iyi çalışır?", "Oyun çöker mi ya da performans sorunu olur mu?" gibi dertler yok.
Kurup açıyorsun ve oynuyorsun, bu kadar. Tamamen konforla alakalı.

Maliyet kısmı bence Türkiye piyasasında pek geçerli değil zira yeni nesil konsollarla orta-üst düzey bir sistem benzer fiyatlarda.

Eğer PC'ye özel oyun oynamasam ve mod aşığı olmasam ben de konsolda oynardım. Konsollar belli bir performansı PC'ye göre daha uygun fiyata sunabiliyor. Optimize bir sistem var ve acaba oyun çöker mi (Ubisoft hariç) derdi yaşamıyorsun. Xbox sahibiysen Gamepass, PS sahibiysen PS Plus avantajları var. Türkiye'de olmasa bile yurt dışında bu konsolların cloud sistemleri var. FPS derdim yoksa ve Üst düzey PC alacak kadar param yoksa konsol alırdım ben.

Türkiye'de konsollar lüks olsa da yurt dışında 400 dolara 4K oyun oynatan bir cihaz alıyorsun. (ya da 600 dolara.
sheep.gif
)

PS4'ten PC'ye geçince anladım konsolun değerini. Hatalar, virüsler, ısınma sorunları, optimizasyon sorunları. Şu anki pcim PS4'ten kat ve kat daha iyi bir sistem ama ondaki akıcılığı yakalayamıyorum asla. Ama konsolda da oyunlar çok pahalı be. Sistemin varsa yanına bir tane de konsol mis gibi olur. YKS senemden sonra bir de PS5 almak istiyorum GTA 6 çıkıyor aloo.