21611

Becerikli
Selam, ben neredeyse hiçbir zaman konuşacak bir şey bulamıyorum, biri bir şey soruyor onu söylüyorum onda sorun yok ama biri mesela bir konu açıyor (ben açamıyorum çoğunlukla) ya da bir şaka yapıyor, ben anca tamam diyorum ve gülümsüyorum. Çünkü aklım sanki birden duruyor. Diğer insanların daha başkası cümlesini bitirir bitirmez bir şey söylemesi bana çok garip geliyor. Muhtemelen önceki okulum yüzünden, orada herkes serseriydi ve konuşacak bir kişim yoktu. Ben de kimseyle takılmamayı tercih ettim ama şu anda hala yıllar geçmesine rağmen yapamıyorum.

Öncelikle kendini yargılamayı bırak. "Ben neden böyleyim?", "Keşke bende hemen cevap verebilsem." gibi düşünceler seni daha çok stres altına sokar ve kitler. O yüzden bunu düzelteceğim düşüncesiyle gitmeni tavsiye ederim.

Yazdıklarını okudum ve geçmişte bazı durumlardan ötürü sosyal bir insan değilmişsin. Aslında bundan dolayı kaynaklanıyor bu durum. Bunun çözümü yeni kişilerle tanışıp birçok insanla vakit geçirmek. Kısacası sosyal olmak. Zamanla gelişeceksin.

Nerden biliyorum? bende geçmişte böyleydim.

Öncelikle kendini yargılamayı bırak. "Ben neden böyleyim?", "Keşke bende hemen cevap verebilsem." gibi düşünceler seni daha çok stres altına sokar ve kitler. O yüzden bunu düzelteceğim düşüncesiyle gitmeni tavsiye ederim.

Yazdıklarını okudum ve geçmişte bazı durumlardan ötürü sosyal bir insan değilmişsin. Aslında bundan dolayı kaynaklanıyor bu durum. Bunun çözümü yeni kişilerle tanışıp birçok insanla vakit geçirmek. Kısacası sosyal olmak. Zamanla gelişeceksin.

Nerden biliyorum? bende geçmişte böyleydim.
İşte zor olan sosyalleşmek. Kaç kişiyle tanıştım hepsiyle aynı anlattığım gibi oldu.

Zamanla düzelir. Konuşacak konu bulmak için genel olarak pek çok şeyi takip etmen lazım, ilgi alanlarının olması lazım. Dünyadan izole ve sadece oyun oynayan biri o oyun dışında bir konu konuşamaz mesela. Ne kadar çeşitli şeylerle ilgilenirsen o kadar farklı insanlarla muhabbet edebilirsin.

Zamanla düzelir. Konuşacak konu bulmak için genel olarak pek çok şeyi takip etmen lazım, ilgi alanlarının olması lazım. Dünyadan izole ve sadece oyun oynayan biri o oyun dışında bir konu konuşamaz mesela. Ne kadar çeşitli şeylerle ilgilenirsen o kadar farklı insanlarla muhabbet edebilirsin.
Pek çok şeyi nasıl takip ediyorsun hocam?