Dediklerinde sonuna kadar haklısın. Buna zıt bir şey söylemiyorum. Zaten Türkiye'de ne olursan ol asgari ücrete karşılık köle arayan işverenlerle karşılaşırsın. Ben gerçekçi bir insanım ve bir OpenAI ceosu olmayacağımı biliyorum. Yapay zeka evet piyasayı domine ediyor ama şirketler Cursor gibi araçlar varken neden tüm yazılımcıları işten çıkarmıyor o zaman. Birincisi yapay zekayla kod yazdırıp, onu düzenleyen kişi senior olsa bile yapay zeka şu anda frontend yazmaktan ileri geçemiyor. İkinci olarak ise yapay zekanın hiçbir güvenilirliği yok. Bir gün istese ChatGPT, Copilot, Cursor gibi yapay zekalar herkesin her şeyini ortaya dökebilir. Ayrıca yapay zeka eğer yazılımcılığı bitirirse zaten yazılımcılıktan önce birçok mesleği de bitirmiş olur. Kesinlikle bu yazdıklarımı sana karşı bir görüşü savunan bir kişiymişim gibi algılama. Bunlar tamamen benim görüşlerim. Ben bu mesleği 10 yıldır istiyorum. Kışları okuyorum. Yazları bir fabrikada çalışıyorum ve boş vakitlerimde yine kendimi geliştiriyorum. Önceki mesajımda yazdığım gibi, eğer bu kadar emeğimin sonucunda bir hiçliğe ulaşırsam tabii ki çok üzülürüm. Hatta insan depresyona bile girer. Ama canım sağolsun. En azından içimde ukde kalmamış olur. Ayrıca bilgisayar mühendisliği öğrencilerinin bir çoğu kendini pazarlamayı bilmez. İşsiz kalanların büyük bir çoğunluğu, yetenekli ama kendini pazarlamayı bilmeyen kişilerden ve işverenlerin köle arayışından kaynaklıdır.