Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

wicked

Uzman
2 adet SSD'ye sahibim, ikisi de 1TB ve sahip oldukları hızlar resimlerdeki gibi fakat dosya kopyalarken bu hızların yanına bile yaklaşamıyorum. Bu normal mi?

1750008964753.webp

1750009129764.webp

1750009132711.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
CrystalDiskMark gibi test yazılımları 1 adet büyük dosya üzerinde test yapar. Diskin sıralı yazma ve okuma değerleri bu şekilde ortaya çıkar. Siz bir oyun klasörünü atarken içerisinde 1 KB'tan 1 GB'a kadar yüzlerce dosya olduğu için her dosya farklı bir işlem ister. Bu durum I/O'u yorar ve hız yavaşlar. İrili ufaklı bir kamyon dosya = çok fazla işlem = hız düşüşü.

I/O=Input/Output yani giriş ve çıkış. Bilgisayarın diskten veri okuması ve yazması işi.
CrystalDiskMark gibi test yazılımları 1 adet büyük dosya üzerinde test yapar. Diskin sıralı yazma ve okuma değerleri bu şekilde ortaya çıkar. Siz bir oyun klasörünü atarken içerisinde 1 KB'tan 1 GB'a kadar yüzlerce dosya olduğu için her dosya farklı bir işlem ister. Bu durum I/O'u yorar ve hız yavaşlar. İrili ufaklı bir kamyon dosya = çok fazla işlem = hız düşüşü.

I/O=Input/Output yani giriş ve çıkış. Bilgisayarın diskten veri okuması ve yazması işi.

Çözüm
Burada kabaca yarısı 60 GB olan veri var. Ortalama dosya boyutu 200 MB. Başta hızlı başlamış zaten. Cache hızıdır. Tabii arada irili ufaklı dosyalar da vardir. Dosya açıp kapamak pek de hızlı bir şey değil. Kaynak ve hedef sürücüler de önemli.

Bunu biliyordum ama bu kadar fark yarattığını bilmiyordum. Teşekkürler.