Aeronight

Üstün
Makaleler
61
Yer
Noxus
Cyberpunk 2077: Phantom Liberty genişleme paketindeki sonlardan biri askeri bir üste geçiyor. Cynosure ismindeki bu yerde bizi öldürülemeyen ve yakalarsa tek atan bir düşman kovalıyor. Ortam kasvetli ve müzikler korkutucu. Bu meka beni ilk yakaladığında o kadar korktum ki artık hiçbir oyun bana korkunç gelmiyor. 2 aydır Resident Evil serisini oynuyorum. Remake versiyonları en zor modunda olacak şekilde Resident Evil 2, 3, 4 ve 7'yi oynadım. Sıra Village'da. Bunu oynamadan önce fark ettim ki; bu oyunlar beni hiç korkutmuyor. Yemin ederim ki bir sahnesinde bile korkmadım. Sanırım Cynosure'daki meka benden oyunlar için korku duyusunu aldı. RE7'de Baker ailesi sofradan ayrıldıktan sonra Jake duvarı kırıyor ya mesela, ben oyunu hiç görmeme rağmen gram korkmadım bundan. Discord'da canlı yayında oynuyordum ve diğer iki arkadaşım korktular. Sizce ben mi oyunlara karşı korku duygumu kaybettim yoksa oynadığım bu oyunlar korkunç değil miydi? RE serisinden başka Alien: Isolation ve Outlast 1 ve DLC'sini oynadım. Yine aynı şekilde korkamıyorum.

Bu korku duyum olmadığı için Resident Evil serisi aksiyon yönünden beni çok sardı bu arada. Özellikle 4'ün The Mercenaries ek paketi aksiyon yönünden çok başarılıydı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cyberpunk 2077: Phantom Liberty genişleme paketindeki sonlardan biri askeri bir üste geçiyor. Cynosure ismindeki bu yerde bizi öldürülemeyen ve yakalarsa tek atan bir düşman kovalıyor. Ortam kasvetli ve müzikler korkutucu. Bu meka beni ilk yakaladığında o kadar korktum ki artık hiçbir oyun bana korkunç gelmiyor. 2 aydır Resident Evil serisini oynuyorum. Remake versiyonları en zor modunda olacak şekilde Resident Evil 2, 3, 4 ve 7'yi oynadım. Sıra Village'da. Bunu oynamadan önce fark ettim ki; bu oyunlar beni hiç korkutmuyor. Yemin ederim ki bir sahnesinde bile korkmadım. Sanırım Cynosure'daki meka benden oyunlar için korku duyusunu aldı. RE7'de baker ailesi sofradan ayrıldıktan sonra jake duvarı kırıyor ya mesela, ben oyunu hiç görmeme rağmen gram korkmadım bundan. Discord'da canlı yayında oynuyordum ve diğer iki arkadaşım korktular. Sizce ben mi oyunlara karşı korku duygumu kaybettim yoksa oynadığım bu oyunlar korkunç değil miydi? Re serisinden başka Alien: Isolation ve Outlast 1 ve DLC'sini oynadım. Yine aynı şekilde korkamıyorum.

Bu korku duyum olmadığı için Resident Evil serisi aksiyon yönünden beni çok sardı bu arada. Özellikle 4'ün the mercenaries ek paketi aksiyon yönünden çok başarılıydı.

Phantom Liberty gibi bir oyundan korkup diğer korku oyunlarından korkmamanız çok garip, Layers of Fear ve Amnesia tarzı psikolojik korku oyunlarını öneririm.

Spoiler diye uyarı koysaydın bari güzel karşim.
Bu oyunu satın almıştım, yoğunluğum bitince de oynayacaktım.

Edit: Ayrıca hiçbir oyun, Resident Evil 4(orijinal) ve Outlast kadar korkutmamıştır beni.

Spoiler diye uyarı koysaydın bari güzel karşim.
Bu oyunu satın almıştım, yoğunluğum bitince de oynayacaktım.

Edit: Ayrıca hiçbir oyun, Resident Evil 4(orijinal) ve Outlast kadar korkutmamıştır beni.
Hikaye ile alakalı bir şey demedim ki.

Phantom Liberty gibi bir oyundan korkup diğer korku oyunlarından korkmamanız çok garip, Layers of Fear ve Amnesia tarzı psikolojik korku oyunlarını öneririm.
Phantom Liberty'nin şu sonundan bahsediyorum. Oradaki meka bana birden jumpscare atınca sandalyeden düştüm. Yoksa neyinden korkayım? Bahsettiğim son da şu:
1751648498464.webp

Hikaye ile alakalı bir şey demedim ki.
RE7'de baker ailesi sofradan ayrıldıktan sonra jake duvarı kırıyor ya mesela, ben oyunu hiç görmeme rağmen gram korkmadım bundan.
Demişsiniz işte hocam. Bende spoiler yedim mesela.

Onun dışında, ben de korku oyunlarından gram haz etmiyorum, korktuğumdan dolayı değil. Oyun bir hobi işi, ben hobi olarak eğlenmek isterim, korkmak değil. Sizin durum için ne desem bilemedim, açıkçası ilk defa böyle bir şey duyuyorum.

Demişsiniz işte hocam. Bende spoiler yedim mesela.
Bunun nesi spoiler hocam? Baker ailesinden birinin duvarı delmesi mi?
Onun dışında, ben de korku oyunlarından gram haz etmiyorum, korktuğumdan dolayı değil. Oyun bir hobi işi, ben hobi olarak eğlenmek isterim, korkmak değil. Sizin durum için ne desem bilemedim, açıkçası ilk defa böyle bir şey duyuyorum.
Ben bu oyunları zaten korkmak için oynamıyorum. Bir korku oyununu sırf korkmak için oynamam. RE4'ün aksiyonunu övdüler, o yüzden oynadım. Arkadaşlarım korkarken ben korkmadım, bundan bahsediyorum. Ama ne zaman PL'deki o kısmı yine oynasam korkarım. Orası travma oldu bende.

Ben bu oyunları zaten korkmak için oynamıyorum. Bir korku oyununu sırf korkmak için oynamam. RE4'ün aksiyonunu övdüler, o yüzden oynadım. Arkadaşlarım korkarken ben korkmadım, bundan bahsediyorum. Ama ne zaman Pl'deki o kısmı yine oynasam korkarım. Orası travma oldu bende.

Hocam ben hiç Resident Evil evrenini bilmeyen birisi olarak başlamayı düşünüyordum, yani sıfır bilgisi olan bana spoiler oldu. Çok büyük olmasa bile böyle bir ailenin varlığından haberdarım artık.

Gelelim diğer konuya, genelde korku için tetikleyiciler önemli. Bazı oyunlarda müzikler ile tetiklenir, bazı oyunlarda ambiyans, bazı oyunlarda karakterler. Ancak bir şekilde korkuyu tetiklerler. Sizin için de o karakter tetikleyici olmuş, yani sizi sadece o karakter ve onu çağrıştıracak karakterler korkutabilir. Mantıklı açıklaması bu şekilde.

Hocam ben hiç Resident Evil evrenini bilmeyen birisi olarak başlamayı düşünüyordum, yani sıfır bilgisi olan bana spoiler oldu. Çok büyük olmasa bile böyle bir ailenin varlığından haberdarım artık.

Gelelim diğer konuya, genelde korku için tetikleyiciler önemli. Bazı oyunlarda müzikler ile tetiklenir, bazı oyunlarda ambiyans, bazı oyunlarda karakterler. Ancak bir şekilde korkuyu tetiklerler. Sizin için de o karakter tetikleyici olmuş, yani sizi sadece o karakter ve onu çağrıştıracak karakterler korkutabilir. Mantıklı açıklaması bu şekilde.
Muhtemelen öyle. O görevin müzikleri aşırı gerici ve etkileyiciydi. Şöyle söyleyeyim, arkamda arkadaşımla oynuyordum. Serverları patlatırken geldi. Saklandım bende. Beni bulamayınca gittiğini gördüm. Yerimdne çıktığım an bi atladı üstüme var ya. Ben sandalyeden düştüm arkadaşım yataktan düştü. Ondan beridir ciddili korkmuyorum oyunlardan. Küçükken korkardım mesela. Hatta 12 yaşında Outlast oynamıştım ve o yaşta korkmuştum. Ben o görevi yapana kadar korku oyunu oynamadım korkarım diye. O öyle bir korku yaşattı ki, bundan daha korkunç ne olabilir diye soruyorum kendime ve 2 ay içinde ne kadar korku oyunu varsa bitirdim. Hiçbir şekilde de korku hissetmedim.

Spoilera gelirsek de, oyunu açtığın an zaten o ailenin varlığından haberdar oluyorsun. Oyunun ismini söylesem daha büyük spoiler olurdu öyle diyeyim.

Oyun üzerine geçen her bilgi akışı spoiler niteliği taşır.
Misalen "oyun içerisindeki koridorlarda hiç item yoktu" demek, yıllarını korku oyunlarına adamış bir kişi için "demek ki item yoksa o an için pek bir aksiyon sahneside yoktur" anlamı taşıyabilir.