Carl Gustav Jung'un analitik kuramını çocuk ile ilgili senaryo bağlamında kullanabilirsiniz. Çocuğun yaşadığı şeylerden dolayı kendi gölge benliğinin açığa çıktığı fakat bu gölgenin harici bir vücudda olduğu ve kahramanı (çocuğun yetişkinliğinde) takip edip yok etmeye çalışması; ama aslında tüm olanların oyunun sonunda çocuğun kendi gölge benliğiyle yüzleşmesi gerektiğini, bu şekilde huzura ereceği mesajını verebilirsiniz.

Jung hakkında birkaç video önerim:

Carl Gustav Jung'un analitik kuramını çocuk ile ilgili senaryo bağlamında kullanabilirsiniz. Çocuğun yaşadığı şeylerden dolayı kendi gölge benliğinin açığa çıktığı fakat bu gölgenin harici bir vücudda olduğu ve kahramanı (çocuğun yetişkinliğinde) takip edip yok etmeye çalışması; ama aslında tüm olanların oyunun sonunda çocuğun kendi gölge benliğiyle yüzleşmesi gerektiğini, bu şekilde huzura ereceği mesajını verebilirsiniz.

Bu bize çok yardımcı olacaktır hocam. Çok teşekkür ederim.

Merhaba,

Indiegame bir geliştiriciyim ve 3-5 kişilik bir developer ekibim var. Korku oyunu yapmak istiyoruz fakat hikaye konusunu bir türlü netleştiremedik. Normalde bir çocuğun uğradığı aile içi şiddet ve okulda zorbalanması ve en yakın arkadaşının hayatını kaybetmesi ile ilgili bir çocuğun travmalarını anlatan oyun yapacaktık. Fakat hikaye bir türlü içimize sinmedi. Bir eksiklik var gibi hissediyorum. Sizin hikaye önerilerinize açığım.

Gamejam içinmi? Ona göre hikayenin uzunluğunu belirleyeyim. @em1rr

Hocam bunlar bir bağımsız geliştirici için fazla ağır konular. Adamlar Silent Hill 2 yapmak istemiyorlar. Bence gereksiz iş yükü olur. Önce mekanikler üzerine düşünün bence yürüme simülasyonu olmasın.

Hocam bunlar bir bağımsız geliştirici için fazla ağır konular. Adamlar Silent Hill 2 yapmak istemiyorlar. Bence gereksiz iş yükü olur. Önce mekanikler üzerine düşünün bence yürüme simülasyonu olmasın.
Kendimi savunmak için demiyorum, yanlış anlama olmasın: Detroit Become Human da bir çeşit yürüme simülasyonu, keza aynı şekilde Death Strandig de öyle. Ama bu oyunlar zirve yaptı.

Geliştirici ekip bağımsız olabilir ama şimdiye kadar ne oyunlar çıktı bağımsız ekiplerden. Benimkisi sadece bir fikir.
Bomboş derinliği olmayan mekanik kasılmış bir korku oyunu da pek iyi değildir kanaatimce.

Ki ben demiyorum gitsinler Jung'un psikanalitik kuramını öğrensinler, psikanalist olsunlar. Kuramı genel bir çerçevede öğrenip hikayeye yedirsinler. Karşılaştırma tabii ki doğru değil ama aynı tekniği kendi hikayemde uygulamıştım. Hikayem aşırı beğenildi.

Gamejam içinmi? Ona göre hikayenin uzunluğunu belirleyeyim. @em1rr
Hocam daha studio olarak ilk oyunumuzu çıkartacağız. Oyunumuzun tutup tutmayacağı belli değil. İlk oyunun güzel çıkış yapmasını istiyoruz. Süre konusunda bir sıkıntımız yok. Gamejam için şu anlık bir planımız yok.

Kendimi savunmak için demiyorum, yanlış anlama olmasın: Detroit Become Human da bir çeşit yürüme simülasyonu, keza aynı şekilde Death Strandig de öyle. Ama bu oyunlar zirve yaptı.

Geliştirici ekip bağımsız olabilir ama şimdiye kadar ne oyunlar çıktı bağımsız ekiplerden. Benimkisi sadece bir fikir.
Bomboş derinliği olmayan mekanik kasılmış bir korku oyunu da pek iyi değildir kanaatimce.

Ki ben demiyorum gitsinler Jung'un psikanalitik kuramını öğrensinler, psikanalist olsunlar. Kuramı genel bir çerçevede öğrenip hikayeye yedirsinler. Karşılaştırma tabii ki doğru değil ama aynı tekniği kendi hikayemde uygulamıştım. Hikayem aşırı beğenildi.
Detroit kesinlikle örnek aldığım ve sürekli oynamak istediğim oyunlardan birisi. Bu tarz oyunlar indie geliştiriciler için fazla olur. Ki ilk oyunumuzu çıkartacağız. Çıktığı zaman da buraya konu da açabilirim. Fakat şu an yayıncılar tarafında olsun Youtube tarafında olsun ses getirecek bir oyun istiyoruz. İsim vermek istemiyorum ama Kick'de 10k+ izlenen bir yayıncının ekip arkadaşıyla fazla samimi olmasakta arkadaş sayılırız. Yani ses getiren hikayesi güzel bir oyun olsun oyuncu sayısında pek bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum.

Son düzenleme:

Detroit Become Human da, Death Stranding de yürüme simülasyonu değiller. Detroit bir interaktif oyun ve yürüme simülasyonları asla ama asla interaktiflik sunmazlar. Yani genelde sadece yürürsünüz. Örneğin Outlast. Sadece yürüyorsunuz. Ne adam gibi bir mekaniği var ne de tasarımı.

Hikaye olarak çokta bir derinliği hatta hiçbir derinliği olmamasına rağmen iyi denilen birçok korku oyunu var ki bunun en büyük örneği Resident Evil serisi sanırım. Hiçbir Resident Evil oyunu bir silent hill kalitesinde senaryo sunmamasına rağmen çoğu çok iyi oyunlar. Korku oyunlarında korkutmanın bir numaralı yolu atmosfer yaratımıdır. Oyunun geçeceği mekanları özenlice tasarlarsa seçilen hikayenin çokta bir önemi kalmıyor. Bir korku oyunu hiçbir zaman hikayesiyle ön plana çıkmaz zaten. Çıkarsada bir kült olur Silent Hill 2 gibi. Benim önerim basit bir konuyu başarılı atmosferle harmanlamak ve kaliteli Jumpscarelar yerleştirmek olacaktır. Bütçe kısıtlıyken en fazla bu kadarı olur. Jung'un kuramlarının öyle kısa bir bağımsız oyuna yedirilebileceğini ben sanmıyorum. En az 5 saat sürmesi gerekir ki bağımsız bir oyun için 5 saat çok fazla.

Çocuğumuz okulda sürekli zorbalığa uğramış bu zorbalığı annesine babasına söyleyememiş olsun. Tam o sırada anne ile baba boşanma kararı alsın çocukda psikolojisi bozulup bazı halisinasyonlar görsün bad parenting gibi ve en sonunda çocuk kafayı iyice sıyırsın ve kendini assın.

Jung'un kuramlarının öyle kısa bir bağımsız oyuna yedirilebileceğini ben sanmıyorum. En az 5 saat sürmesi gerekir ki bağımsız bir oyun için 5 saat çok fazla.
Katılıyorum hocam. Hikaye olarak iyi fikir, belki ileri zamanlarda adımız sanımız duyulursa yapabiliriz, fakat şu anlık 30dk - 1 saatlik gameplay süresi olan oyun düşünüyoruz.

Çocuğumuz okulda sürekli zorbalığa uğramış bu zorbalığı annesine babasına söyleyememiş olsun. Tam o sırada anne ile baba boşanma kararı alsın çocukda psikolojisi bozulup bazı halisinasyonlar görsün bad parenting gibi ve en sonunda çocuk kafayı iyice sıyırsın ve kendini assın.
Güzel fikir zaten a*ma olayını sonda yapmayı düşünüyorduk. Fakat boşanma gibi bir senaryoyu korku oyunu hikayesine eklemek bana pek mantıklı gelmedi. Babasının alkol içip anne ve karakterimize saldırması daha cazip geliyor.

Katılıyorum hocam. Hikaye olarak iyi fikir, belki ileri zamanlarda adımız sanımız duyulursa yapabiliriz, fakat şu anlık 30dk - 1 saatlik gameplay süresi olan oyun düşünüyoruz.

Güzel fikir zaten a*ma olayını sonda yapmayı düşünüyorduk. Fakat boşanma gibi bir senaryoyu korku oyunu hikayesine eklemek bana pek mantıklı gelmedi. Babasının alkol içip anne ve karakterimize saldırması daha cazip geliyor.
Babasının katilini arayan bir genç olabilir. Aslında katil gencin kendisi çıkar. Sebep olarakta babanın genci hep dövmesi, işkence etmesi gösterilir. Genç bunlara dayanamayıp babasını öldürür ve beyni rahatlatma mekanizması olarak genci katil olmadığına inandırır. Genç oyunun sonunda katil olduğunu farkettiğinde akıl hastanesine kapatılabilir ya da kendini öldürebilir.