Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

1589

Üstün
Makaleler
2
Merhaba, biliyorsunuz ki bazı videolar patladı ve bu videolarda satın aldığımız ürünlerin aslında hiçbirine sahip olmadığımızı öğrendik. Keyifleri istediği gibi aldığımız oyunları geri çekip kaldırabiliyorlar, bu hırsızlık da biz korsan indirince hırsız falan mı oluyoruz?

Satın aldığım oyun benden geri alınıyorsa, benim korsan oyun oynamam da hırsızlık değil. Bir video izledim çoğunuz biliyordur abonelik hizmetleri (Netflix vb.) 4K çözünürlüğünde bile çözünürlüğü 720P'ye kadar kısabiliyormuş, tepkimizi koymalıyız.

Not: Bu konuyu korsan kullanmaktan nefret etmeme rağmen açtım. Korsan kullanıcısı değilim ama ben de başlayacağım sanırım. Oynadığım oyunların hepsini Steam'den aldım ve 170 civarı oyunum var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı 77 Eksi
Olağanüstü fiyatlara karşılık, olağanüstü bir kural değişikliği gerekli.

• Beğendim
İfadeler: vdl

Bu bir suç. Bu suça izin vermek sıkıntı çıkarabilir.

Kimse burada crack forumu kuralım demiyor. Desteklensin deniliyor. Ayrıca Türkiye bu konularda diğer ülkeler kadar sıkı değil.

Siber suçlarla mücadelenin hali belli adamlar Discord ile daha 1 hafta önce tanıştı.

Steam'in açıklamasından sonra, evet korsan oyun desteği gelmeli, ama şöyle kurallar olabilir: Mesela FitGirl gibi bilindik sitelerden bahsedilmesine izin verilebilir. Korsan kategorisinde adminler, orijinal ve korsan siteleri konu başlığında sabitleyebilir. Link paylaşımı yasak olabilir, sadece indirme konusunda yardımlaşma olabilir.

En azından korsan siteler ve orijinal linklerin sabitlenmesi, virüs olaylarını azaltmış olur. Ayrıca forumda sorunlar yaşanmaması için sıkıntılar da azaltılmış olur.

Bu bir suç. Bu suça izin vermek sıkıntı çıkarabilir.
Avrupa Birliği'nde olsaydık, o zaman sıkıntı olabilirdi. Ama Türkiye'deyiz ve burada bu konulara fazla bakılmıyor. Tabi, eğer şikayet edip uğraşan biri olursa sıkıntı çıkabilir.

Forum korsanı desteklemeyecek, sadece forumda korsan hakkında konu açıp insanlara yardımcı olmak serbest olacak.

Korsana destek gelmeli. Artıliyorum. The Sims 4'ü bütün DLC'leriyle aldığınızı düşünsenize? Burada korsan konu acabilmeliyiz.

Mesela EA'nin neredeyse 11 senelik bir oyuna hala DLC getirmeye devam etmesi ve bu DLC'leri 40 USD'den satması hak da benim bunu korsan oynamam mi haksızlık?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.