Planlanmıyor Korsan desteği artık getirilmeli

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1589
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 102
  • Görüntüleme Görüntüleme 6B
  • Etiketler Etiketler
    korsan
Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

1589

Üstün
Makaleler
2
Merhaba, biliyorsunuz ki bazı videolar patladı ve bu videolarda satın aldığımız ürünlerin aslında hiçbirine sahip olmadığımızı öğrendik. Keyifleri istediği gibi aldığımız oyunları geri çekip kaldırabiliyorlar, bu hırsızlık da biz korsan indirince hırsız falan mı oluyoruz?

Satın aldığım oyun benden geri alınıyorsa, benim korsan oyun oynamam da hırsızlık değil. Bir video izledim çoğunuz biliyordur abonelik hizmetleri (Netflix vb.) 4K çözünürlüğünde bile çözünürlüğü 720P'ye kadar kısabiliyormuş, tepkimizi koymalıyız.

Not: Bu konuyu korsan kullanmaktan nefret etmeme rağmen açtım. Korsan kullanıcısı değilim ama ben de başlayacağım sanırım. Oynadığım oyunların hepsini Steam'den aldım ve 170 civarı oyunum var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı 77 Eksi
Hem dini hem ahlaki açıdan etik değil korsan içerik. Gelip burada emek hırsızlığının normal olduğunu savunulup bir de utanmadan fikir beyan edilmesi mantık fukaralığından başka bir şey değil.

Hayır sanki Steam'deki orda burdaki oyunların size ait olmadığını bilmiyordunuz. California'da çıkan yasa yüzünden Steam ayrıca belirtmeye başladı bunu ama bu zaten hep böyleydi haber olunca gündeme geldi milletin de canı sıkılıyor boş fikir beyanına bayılıyor.

Yok 35 kat para ödüyormuş yok okuldaki hocası crackli program yükletiyormuş. Eee ne yapalım dostum paran değersizse milyonlarca dolar yatırım yapan firmaların o kadar insanın emeği çalınsın mı? Senin ahlaksız öğretmenin emek nedir bilmeyen sözde eğitmenin crackli program indirtiyor diye korsan yazılımlar legal mi olsun? Alma paran yoksa. Alamıyorsan da paran neden değersiz ülken nasıl yönetiliyor ona bak.

Şu forumun yaş ortalaması 20'den fazla değil onu anladım şu başlıkta ve cevaplarda. Yazık...

Yasalar izin verdiğince serbest olabilir. Korsan oyunu açılmayana yardım ettik diye dava açacak değiller ya. Dosya paylaşmayınca bir zararı olmuyor. Site kuralları da uyuşturucu veya alkol etkisi altında yazılmış gibi 800 TL veya 35 dolar diyor. Kural yazmak için kural yapmışlar. Parasını TL’ye çevirince daha mı değerli oluyor da 1201 TL eden 35 dolar yerine 800 TL isteniyor? Birilerinin matematik sorunu da olabilir.

• Oyunun fiyatı 800 TL veya $35 üstündeyse destek verilebilir.
Zaten 800 TL üzerinde olursa 35 dolar olmasına gerek kalmıyor ki. 23,5 dolar eden her şeyin serbest olması lazım. Hayır diyene de matematik dersi. Oyun ruble veya euro ile satılıyorsa ne olacak? 800 TL’ye mi, 35 dolara mı bakacaklar?

Belirli bir limit konulması aşırı saçma, hiç olmasaydı? Belirli limit koyulunca neyin önüne geçiliyor?

Belirli bir limit konulması aşırı saçma.
800 TL veya 35 dolar denmesi daha da saçma. Biri keyiften yönetici olmuş da öylesine kural uyduruyor sanki. Ben 26 euroluk oyun paylaşırsam veya 24 dolarlık oyunda sorun yaşarsam ve “35 dolar değil.” derlerse gülmekten ölürüm. Ukrayna grivnasıyla satılınca ne olacak? O günkü moduna, regl gününde olup olmadığına bağlı herhâlde.

Hani kanunsal bir boyut varsa fiyat limitiyle bu kanundan kurtuluyorlar mı? Limit koyunca insanlara neyin bilincini kazandırıyorlar? Çok çok gereksiz bir kural. Hiç olmasa daha mantıklı o kadar söyleyeyim.

İfadeler: 80
Hani kanunsal bir boyut varsa fiyat limitiyle bu kanundan kurtuluyorlar mı? Limit koyunca insanlara neyin bilincini kazandırıyorlar? Çok çok gereksiz bir kural. Hiç olmasa daha mantıklı o kadar söyleyeyim.
Site iyice korsan yuvası olmasın diyedir muhtemelen. Bazı hırsızlıkların cezasında mal değeri de etkili oluyor. Yine de keyiften uydurulduğu belli yani. “Oyunlar çooook pahalı.” diyenlere özel gelmiş. Mesaja bakan yetkili sinirli günündeyse 30 euroluk oyuna 35 dolar değil diyebilir veya çikolata yediyse 800 liradan fazla diyebilir.

800 TL veya 35 dolar denmesi daha da saçma.
Muhtemelen kuralın yazıldığı dönemde 35 dolar, 800 TL ediyordu. Bunu düşünmek zor olmasa gerek.

Ek olarak "veya" tabiri matematikte, mantıkta, ve Türkçe'de koşullardan herhangi birinin sağlanması halinde tüm koşulun geçerli olduğu, sağlandığı anlamına gelir. Eğer 800 lira üstündeyse oyun, teknik olarak kuralları çiğnemiş olmuyorsun. Yetkililer de ceza veremezler böyle bir durumda. Kural çiğneme söz konusu değil. Yoruma açık bir durum değil.

Kesinlikle gelmeli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…