Planlanmıyor Korsan desteği artık getirilmeli

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1589
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 102
  • Görüntüleme Görüntüleme 6B
  • Etiketler Etiketler
    korsan
Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

1589

Üstün
Makaleler
2
Merhaba, biliyorsunuz ki bazı videolar patladı ve bu videolarda satın aldığımız ürünlerin aslında hiçbirine sahip olmadığımızı öğrendik. Keyifleri istediği gibi aldığımız oyunları geri çekip kaldırabiliyorlar, bu hırsızlık da biz korsan indirince hırsız falan mı oluyoruz?

Satın aldığım oyun benden geri alınıyorsa, benim korsan oyun oynamam da hırsızlık değil. Bir video izledim çoğunuz biliyordur abonelik hizmetleri (Netflix vb.) 4K çözünürlüğünde bile çözünürlüğü 720P'ye kadar kısabiliyormuş, tepkimizi koymalıyız.

Not: Bu konuyu korsan kullanmaktan nefret etmeme rağmen açtım. Korsan kullanıcısı değilim ama ben de başlayacağım sanırım. Oynadığım oyunların hepsini Steam'den aldım ve 170 civarı oyunum var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı 77 Eksi
Muhtemelen kuralın yazıldığı dönemde 35 dolar, 800 TL ediyordu. Bunu düşünmek zor olmasa gerek.
Hayır, etmiyordu.
Eğer 800 lira üstündeyse oyun, teknik olarak kuralları çiğnemiş olmuyorsun.
Hayır, dolar kısmı sadece dolarla satılan oyunlar içindi. Şu mesaj tarihindeki kur 28,82 TL idi. Technopat’tan tüm siteyi kopyala yapıştır yapınca pek de düzenleme gereği duymamışlar. Tüm oyunlar da TL veya dolar ile satılmıyor. Azerbaycan ya da Almanya gibi ülkelerde yaşayanlar da farklı fiyatlar görüyor. Almanya’da 60 euroysa fakat Türkiye’de 30 dolarsa ne olacak?

Bunu teknoloji platformunda resmi şekilde yapmanın bazı hukuki sorunlar yaratması mümkün.

Zaten var. Belirli bir fiyata kadar.

Korsan oyun oynamam, ama destek isteyenlere destek vermek adına desteklerim. Çünkü gerçekten artık haklı bir isyan, oyun alıyorsun, ben sana oyunu değil lisansı veriyorum diyorlar saçmalığa gel.

Bu siteye korsan desteği gelmeli bence de. Korsan desteğinden kastım mesela korsan oyunlar hakkında konuşabilmek, soru sorabilmek ve destek alabilmek. Steam'de oyunlarım var ama Steam hesabımı açasım gelmiyor artık. Ne demek "sadece oyunların lisansını veriyoruz" söylemi ya. Keşke Steam, oyunları setuplarıyla verse ama bu bir hayal sanırım.

Geçenlerde bu sitede korsan oyunlarla ilgili bir konu açmak istedim ama konum açılmadı maalesef. Böyle olunca da bilgi alamıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…