pEmirq

Becerikli
Selam,

FitGirl repacks üzerinden Red Dead Redemption 1 indirdim. İndirme tamamlandıktan sonra kurulum (setup) dosyasını antivirüs ile tarattım ve yaklaşık 9 farklı uyarı çıktı. Orijinal siteden indirdiğime eminim, çoğu kişi FitGirl'ün güvenilir olduğunu söylüyor ama yine de bu kadar uyarı almak garip geldi ve kafama takıldı.

VirusTotal

Bu arada Kaspersky'a tarattığımda sorun çıkmadı.

False-positive, çoğu crack ve riskware olarak algılamış. Yani riskli olabilir ama virüs tespit edememiş veya crack olduğundan dolayı uyarı vermiş.

FitGirl repacks neredeyse çeyrek asırdır bu işin içerisinde olan bir topluluk dün veya bugün bu işe başlamış topluluk değil o sebeple korsan oyun oynamayı göze almışsan az çok bu tarz durumları da göz önünde bulundurmalısın. Belki son 5 yıldır Microsoft güvenlik duvarı harici AV kullanmam. Bilgisayara zamansız arka planda tarama, gereksiz yükler bindirme dışında benim için bir işe yaramaz. Bilgisayardan az çok anlıyorsan kolay kolay virüs bulaşmaz. Genellikle bu tür yazılımlar her türlü crack işlemini savunmasız bir yöntem olduğunu düşünerek virüs olarak algılayabiliyor.