Crackli Adobe programlarından YouTube kanalını çaldıran insanlar gördüm ama biraz araştırma yaparsanız pek sıkıntı olacağını zannetmiyorum, tabii indirirseniz virüs taraması yapın.
Yakın arkadaşım parası olmasına rağmen crackli oyun kullanıyordu. Sonra Kripto Para transferi sırasında 5bin dolar kaybetti. Virüs taramaları her zaman yakalayamıyor. Korsan her zaman risk taşıyor. Arkadaşım şuan günlük kullanım için Macbook, oyun için PS5 kullanıyor. Bilgisayarını sattı. Korsana da tövbe etti. 😅

Tabi dikkat eder, gizlilik ve güvenlik gerektiren işlemleri farklı cihazda yaparsak pek de bir önemi yok. Ama dediğim gibi Virüs Taramalarına çok güvenmemek gerek.

Bende crack Illustrator ve Photoshop kullanıyorum. Hatta hocalar tüm okula yükledi. Bu devirde orijinal Adobe programları alınmaz.

Eğer alamıyorsam ve oyunu çok oynamak istersem mecburi olarak Torrent indiriyorum, zaten belirli ve güvenilir birkaç kaynak var o yüzden öneri vermeyeceğim.

Dürüst olmak gerekirse; çocukluğumdan beridir aktif bilgisayar kullanıyorum, eski zamanlarda fiyatlar uygun iken çoğu oyunu alabiliyorduk, şimdi ise bir oyun çıkıyor o oyunun maksimum fiyati 60 dolardan çıkıyor. Bu da 2500 TL gibi bir para yapıyor. Zaten oyun çıktıktan kısa bir süre sonra kırılırsa o oyunu çok oynamak istersem indirip oynarım. Eskiden oyun dükkanlarında 5 TL 10 TL'ye DVD oyun alıp yüklüyorduk. Fakat şu an oyun piyasası çok iyi durumda olmadığı için, fiyatlandırma politikasından dolayı, mecburen kırıldığı zaman Torrent indirip oynayacağız. Ben karşı değilim, ha lisans alıp oynamışım ha Torrent indirip oynamışım.

Bu arada PS5 konsoluna sahibim, bu konsolda bile aylık abonelik alıp bedavaya oyun oynayabiliyorum. Bunu da not olarak eklemek istedim. :D

Önceden sürekli oyun alırdım gücüm yeterdi ama şimdi hiç yetmiyor. Bu ekonomide korsan zorunluluk gibi bir şey. Sırf bir oyun alacağım diye 3 iş günümü sadece oyuna ayırmam gerek tabii borcum falan yoksa...

Arkadaşlar, dürüst olacağım; ben 2 sene önce bayağı korsan kullandığım dönemler oldu. O zamanlar pek bilgim yoktu açıkçası çünkü korsan–orijinal kavramı bende tam oturmamıştı. Her neyse, şimdi üniversite öğrencisiyim ve malum bölümüm gereği Adobe programlarına özellikle ihtiyacım var. Hocamız bu konuda bizi zorlamıyor ancak deneme sürümü sonrası ne yapmamız gerektiği konusuna da değinmiyor. Kısacası durum biraz karışık. Ne yapmamı önerirsiniz?
Adobe programlarının en son cracki 2022'e ait. Güncelini bulamazsın. İnternetten ucuz alternatiflerine ulaşabilirsin. R10'da Adobe Creative Cloud hesabı satan hesaplar var. Oralardan ucuza satın alabilirsin. Misal sürekli alışveriş yaptığım bir satıcı var. Adobe almadım ama diğer uygulamaları alıyorum. Hiçbir problemini görmedim. Sorunlarda direkt yardımcı oldu.