Korsan oyun etik midir?

• Oy verenlerin toplamı
    56
Peki ya o ürünü 5'e mal edip 100'e satmak? 20 veya 30 kabul edilebilir. Fakat 100 artık dolandırmaya girer. Eğer o ürünü 20'ye satarsan ve üstüne alan müşteriye iyi bir garanti, iade imkanı sağlarsan iki tarafta kazançlı çıkar. "Korsanlık, sadece bir hizmet sorunudur.".
Bu konuda haklısınız ancak yine de korsan kullanımını tavsiye etmiyorum.

Asıl etik olmayan şey insanın içindeki kurumuş toprağı sulayıp bir şeyleri yeşerttikten sonra birden soldurmak. Oyun şirketlerinin ve Gözde'nin canı cehenneme.

Kötü bir ekonomide asgari ücretin 6/1 verecek param yok. Yani etikdir evet. Etik değildir diyenler oyun alacak parası olanlardır.

Bence paran yokken indirdiğin korsan bir oyunu paran olduğu zaman "ben bu oyunu korsan olarak indirdim, sevdim yapımcılarada destek olayım" deyip satın alırsan etik ama paran varken bile gidip korsan oynuyorsan orada "kardeş paran var niye almıyon?" derler.

Çok sevdiğim bir oyun ve alacak param yoksa korsan tercih ederim. Onun dışında hepsini kütüphanemde görmek ve geliştiriciye destek vermeyi dilerim. Korsanlık aşağılancak bir şey değildir, paran yoktur; sonra alırsın.

Oyun bir mal olduğu için belli bir şirket tarafından yapıldığı için onun mülkiyeti oyun şirketindedir ve istediği halde insanlara sunar. Crack mevzusu da paralı oyunlar için tabir edilen bir sözcük olduğu için mülkiyetine sahip olan kişilerin rızası dışında kişinin mülküne aslen bir zarar mevcuttur ve etik değildir.

Satın aldığımız çoğü oyunda DRM gibi bir illet olduğu için etik sayılır bence. Indie oyunları korsan oynamam onun dışında şirkete, Türkçe dil desteğine ve fiyata göre karar veririm.