MrTakovic

Çalışkan
Yaklaşık 3 aydır binamda boş port olmadığı için (yıl olmuş 2025 evet boş port yok müthiş Türkiye yüzyılı) mecburi Superbox kullandım, aylık ₺1.700 gibi fahiş bir rakam ödeyerek 500 GB kota alıyordum (ona rağmen çabuk bitiyordu bu da ayrı konu) TT ekipleriyle CİMER & BTK & bayi vs. her yerden ulaşıp adamları darlıyordum en sonunda binama geldiler, dedim herhalde port sorunu çözüldü. Yetkili abiyle bir görüştüm binamdan biri taşınmış onun portunu bana tahsis etmişler, binada başka insanlar da oturuyor onlar da port sorunu yaşıyor benim problemim giderildi ama onlar ne olacak diye sorduğumda cevap alamadım.

Neyse internet bağlantım sağlandı sonrasında Superbox iptal ettirme kararı aldım, işlemleri başlattım bir de ne göreyim:

1756200159562.webp

Bana zaten TR'de sunuculara bağlantıda +50 ping ile hizmet sağlıyordu ben bunu öne sürerek cayma bedeli ödememe şansım var mı? Tüketici hakem heyetine götürebilirim işi, bilgi verirseniz sevinirim.

Son düzenleme:
Ping için bir şey çıkmaz. Kablolu internette paket hızının en az %75'ini vermesi gerekir. Box in geçerli mi bilmiyorum sözleşmeyi okuyun derim.

Kağıt üzerinde evet, çıkılabiliyor ancak iş eyleme döndüğünde o kadar kolay olmuyor. Normal şartlarda, aldığınız hizmet kötüyse bunu destekleyici kanıtlarınızla beraber BTK'ye başvurursunuz ve bir çözüm bulmayı beklersiniz. Hadi işe yaramadı diyelim -ki yaramıyor- THH'ye taşırsınız durumu. Ancak:

1. Yazınızı BTK'ye gönderdiğinizde o talep doğrudan operatörünüze yönlendirilecek, sanki siz operatörünüzü arayıp şikayet kaydı oluşturuyormuşsunuz gibi. Operatör kendini savunacak, sizi haksız bulacak ve size vadedilen hizmette bir sorun olmadığını belirtecek. İtiraz edeceksiniz, en son artık 3. itirazınızla beraber devreye BTK girecek, operatörü haklı bulacak ve talebiniz kapatılacak. İsterseniz deneyin ama aradan haftalar, aylar geçecek ve cayma bedelinize faiz işleyecek, her türlü ödeyeceksiniz.

2. Sizin durumunuz normalden de zor çünkü "alt tarafı" +50 ping şikayetiniz var sadece, devede kulak kalıyor. Hiçbir firma, kurum, devlet sizi umursamayacak. Operatörler ve kurumların birbiriyle anlaşmalı olmadığını düşünmek imkansız. Türkiye.