Astro.PR

Gelişen
Merhaba, 10. sınıf öğrencisiyim. 2019'dan beri ailevi sorunlar nedeniyle derslerime odaklanamadım ve 2023'ten beri DEHB tanımım var. Hem Ortaöğretim KPSS hem de YKS için çalışmaya başlamak istiyorum. KPSS'de yeterli puanı alabilirsem zabıt katipliği veya düz memurluk; YKS'de ise tıbbi sekreterlik veya hemşirelik bölümlerini hedefliyorum. Temelimi ilkokul düzeyinden başlayarak sağlamlaştırmayı planlıyorum ancak nereden başlamam gerektiği, nasıl bir yol izleyeceğim, DEHB tanısı ile bu sınavları kazanıp kazanamayacağım ve konuları pekiştirmek için ücretsiz soru kaynaklarına nasıl ulaşabileceğim konusunda desteğe ihtiyacım var. Önerilerinizi bekliyorum.

Ortaöğretim Kpss sınavına daha 5-6 ay var sanırsam. Şimdiden iyi bir sistemle çalışmaya başlamanız lazım. Hele ki düz lisede okuyorsanız merkezi atamalarla düz memur kadrolarına girmek için 95+ puan almanız gerekebilir. Temizlik kadrosuna bile 97-98'le giren vardı. Ama Zabıt Katipliği için durum farklı olabiliyor. Arkadaşım 81 küsür puanla başvurdu ve mülakatları geçti, kazandı fakat teknisyen olarak atandığı için gitmedi. Ücretsiz kaynaklar için telegram üzerinde birçok grup var. Sürekli kaynaklar üzerine paylaşımlar yapılıyor. Oradan bulabilirsiniz. İsterseniz bana yazın size ileteyim.