Kredi kartı başvurusu yapan bir öğrenci gelire ne yazmalı?

Makaleler
4
Kredi puanımın artması için kredi kartı alıp günlük alışverişimi kredi kartı üzerinden yapmak istiyorum. Banka hesabımın olduğu bankadan başvuru yapacağım ancak gelir kısmına ne gelir yazmalıyım? Düzenli bir işte çalışmıyorum. Ailemin yatırdığı aylık harçlık miktarını "Diğer Gelir"i seçip gelir olarak yazsam olur mu? Bir de ilk başvuruda ne kadar limit verirler?

"Öğrenci" olarak seçtiğin anda zaten bir gelir belgesi sunmadığın sürece çok az limit verecekler. Hemen örnekle anlatayım:

Bugün özel sektör işçisi olarak başvurdum 100.000 TL kredi kartı onaylı çıkıyor, öğrenci olarak çevirdiğim anda 2.000 TL'ye düştü.

Ailenin gönderdiği harçlığı veya bursunu diğer gelir olarak yazabilirsin. Doğrudan öğrenci kredi kartı başvurusu yaparsan zaten ekstra gelir belgesi istenmez ilk etapta genelde 2.000 TL - 10.000 TL arası düşük bir başlangıç limiti tanımlarlar.

Peki düzenli harcama-ödeme döngüsünde limit artar mı 1-2 sene içinde?

Rahatlıkla artar. Önemli olan hesabına giren paranın miktarı.

Hesabın para trafiği artarsa limit artıyor o zaman değil mi? Örnek olarak ailemden biri telefon alırken kendi kartından almak yerine parayı benim kartıma atıp benim kartımdan ürün alırsa kredi puanı için olumlu bir şey mi?

Kabaca evet diyebiliriz. Bir dönem evdeki tüm işlemler benim kartımdan geçti, daha sonrasında bir anda kredi limitlerim 200-400 bine çıktı. Banka için önemli olan potansiyel müşteriyi yakalamak.

Zaten her harcama veya düzenli ödeme de kredi puanı artıyor sıkıntı yok. Periyodik limit artışı açık ise banka uygun gördüğü limite otomatik arttırıyor. Farkında olmadan yüz binlere ulaşabilir limitin.

Yüzbinler mümkün değil hocam. Mevcut gelirinin en fazla 5 katı, o da bankanın kendi esas aldığı gelir üzerinden oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…