Öncelikle selam, konunuzu internette dolaşırken buldum ve zaman geçse de yazmak istedim. Renk ayarlarınızı ekran kartı ayarlarından düzenleyebilirsiniz, monitörün de kendi ayarları var fakat ekran kartı uygulamanızdan (NVIDIA Denetim Masası gibi) ayarlamanızı öneriyorum çünkü daha kolay.
200Hz olayına gelecek olursak, monitörü ilk aldığım günden birkaç gün sonra Overclock için güncelleme yaptım. Overclock yapmak için monitör sürümünüz; 1.0.8 sürümü olmalı, eğer değil ise
Selam,
KTC kullanan veya kullanmayı düşünen dostlar. Bu konuda sizin için, nasıl KTC yazılım güncellemelerini bulabilirsiniz ve kurabilirsiniz bunlara değineceğim çünkü biraz araştırma gerektiren bir konu.
Öncelikle, monitörleri güncellemek sizin sorumluluğunuzdadır ve herhangi bir yanlış işleminizin sorumlusu siz olduğunuz gibi garantiniz size yardım etmeyebilir.
1- Geçici kullanım için bir tarayıcı indirin, ben Firefox indirdim.
2- Tarayıcınızın dil ayarlarına girin, basitleştirilmiş Çince seçeneğini seçin.
4- Siteye giriş sağlayın.
固件 - KTC-康冠科技 品牌官方网站|显示器 giriş...
Renk Sıcaklığı
Genellikle Doğru Ayar: Varsayılan veya 6500k.
Color temperature diye geçer, genelde cool, warm, kullanıcı gibi seçenekler bulunur. Hedef 6500K'dır. Cool (soğuk) mavimsi, warm (sıcak) sarımsı gözükmesine sebep olur. Nötr bir ton için varsayılanda bırakabilirsiniz. Ama benim önerim red, Green ve blue gibi ayarları manuel ayarlamaktır. Çünkü genelde bu ön ayarlar çok iyi çalışmaz. Ekranım aşırı mavimsi veya sarımsı gözüküyor denilen mevzunun çözümü de budur. Fazla mavimsi ise blue, fazla sarımsı ise red ve green ayarlarını azaltın.
İlk resimde...
Dostumuz benim ve kendi rehberini yollamış, sürüm yükseltmek için benim rehberimi takip edebilirsiniz fakat bu işlemleri kendi sorumluluğunuzda yaptığınızı unutmayın. Firmware güncellemesi eğer hatalı olursa veya işlem sırasında bir sorun çıkarsa ürününüz
kullanılamaz hale gelebilir.
200 Hz yapmana gerek yok, boş ver. 20 Hz için panele gereksiz yük bindirmeye gerek yok.
Renk ile alakalı her şey senin göz zevkine kalmış. Doğruya yakın bir şey elde etmej istiyorum dersen yardımcı olalım.
Açıkçası yük bindirme kısmına katılmıyorum, birine senin elindeki şeyin potansiyeli daha çok dediğinizde o söylem akılda kalır ve kafayı kurcalayıp durur. Bende öyle oldu, 180 kullanıyordum ama "Şu 200'ü bir yapsam mı?" tarzı sürekli düşünüyordum ve sonunda yaptım, sonuç olarak hiçbir sorun yok, frameskip yok, ısınma yok, ses yok.
Eğer yapmak istiyorsanız yapın, fakat elinizden geldiğince her şeyi dikkatli ve usulüne göre yapın. İçinizde de kalmamış olur, bazı kullanıcılar Overclock ardından bobin cızırtısı tarzı sesler duyduğunu dile getirmiş.(ChatGPT söylemişti, doğruluğu tartışılır.) Bende hiçbir sorun yok, ürünü aşşırı aşşırı sıcak tutmazsanız gelecekte de olmaz, soğuk tutmak için parlaklığı tam açmayın yeter bence.
Ben hatta paneli biraz daha zorladım, Overclock modundan sonra özel çözünürlük açmayı denedim, 210Hz vesaire yaptım ama aşırı bozuk görüntü verdiği için hiç zorlamadım. 200Hz tamamen stabil ve kararlı, hiçbir problem yok. Ama üzerine çıkamazsınız.