Bugün yeni monitörüm geldi. UFO test ve pixel testinden sorunsuz geçti şimdi de işte CS2'ye girince monitör 154Hz oluyor oyun ayarları 180Hz gösteriyor. Overclock özelliği ile 200Hz olduğunu görmüştüm bunu nasıl yaparım ve renkleri tam ayarlayamadım hepsini nasıl ayarlarım?

200 Hz yapmana gerek yok, boş ver. 20 Hz için panele gereksiz yük bindirmeye gerek yok.

Renk ile alakalı her şey senin göz zevkine kalmış. Doğruya yakın bir şey elde etmej istiyorum dersen yardımcı olalım.

Canlı renk istiyorum CS'de şark spotları adam görülecek kadar parlak olsun doygun canlı renk olması yeterli.

Öncelikle selam, konunuzu internette dolaşırken buldum ve zaman geçse de yazmak istedim. Renk ayarlarınızı ekran kartı ayarlarından düzenleyebilirsiniz, monitörün de kendi ayarları var fakat ekran kartı uygulamanızdan (NVIDIA Denetim Masası gibi) ayarlamanızı öneriyorum çünkü daha kolay.
200Hz olayına gelecek olursak, monitörü ilk aldığım günden birkaç gün sonra Overclock için güncelleme yaptım. Overclock yapmak için monitör sürümünüz; 1.0.8 sürümü olmalı, eğer değil ise

Dostumuz benim ve kendi rehberini yollamış, sürüm yükseltmek için benim rehberimi takip edebilirsiniz fakat bu işlemleri kendi sorumluluğunuzda yaptığınızı unutmayın. Firmware güncellemesi eğer hatalı olursa veya işlem sırasında bir sorun çıkarsa ürününüz kullanılamaz hale gelebilir.

200 Hz yapmana gerek yok, boş ver. 20 Hz için panele gereksiz yük bindirmeye gerek yok.

Renk ile alakalı her şey senin göz zevkine kalmış. Doğruya yakın bir şey elde etmej istiyorum dersen yardımcı olalım.

Açıkçası yük bindirme kısmına katılmıyorum, birine senin elindeki şeyin potansiyeli daha çok dediğinizde o söylem akılda kalır ve kafayı kurcalayıp durur. Bende öyle oldu, 180 kullanıyordum ama "Şu 200'ü bir yapsam mı?" tarzı sürekli düşünüyordum ve sonunda yaptım, sonuç olarak hiçbir sorun yok, frameskip yok, ısınma yok, ses yok.
Eğer yapmak istiyorsanız yapın, fakat elinizden geldiğince her şeyi dikkatli ve usulüne göre yapın. İçinizde de kalmamış olur, bazı kullanıcılar Overclock ardından bobin cızırtısı tarzı sesler duyduğunu dile getirmiş.(ChatGPT söylemişti, doğruluğu tartışılır.) Bende hiçbir sorun yok, ürünü aşşırı aşşırı sıcak tutmazsanız gelecekte de olmaz, soğuk tutmak için parlaklığı tam açmayın yeter bence.

Ben hatta paneli biraz daha zorladım, Overclock modundan sonra özel çözünürlük açmayı denedim, 210Hz vesaire yaptım ama aşırı bozuk görüntü verdiği için hiç zorlamadım. 200Hz tamamen stabil ve kararlı, hiçbir problem yok. Ama üzerine çıkamazsınız.

@KangalSucuk, sizin sorun yasamamaniz, baskasinin da yasamayacagi anlamina gelmez. Ayrica panele overclock yaparken piksel voltaji arttigi icin panele yuk bindirmis oluyorsunuz ve uzun vadede piksel degradeine sebep olabilir. 20 Hz icin boyle aksiyonlara girmeye gerek yok. Zaten gercekten 200 Hz'e dayanikli bir panel olsaydi, firma direkt 200 Hz olarak satardi. Cogu firma, 200 Hz monitorlerini 180+20 olarak 20'yi OSD'den actiracak sekilde satisa sunuyor. Bu tamamen pazarlama taktigidir ve tuketiciyi kandirmaktir. Paneline ve yaptigi overclocka guvenen bazi ureticiler ise OSD'ye overclock modu koymayip direkt 200 Hz olarak satisa sunuyor.

Gerçekten 200Hz'e dayanıklı bir panel olmasaydı, ısınma, ekranda titreme, bobin sesi tarzı şeyler olurdu, gerçekten 200Hz'e dayanıklı bir panel olmasaydı Overclock seçeneği sunmak, KTC firmasının tazminat ve iade sorunlarıyla karşılaşmasına yol açardı.

Ben, "Ben sorun yaşamadıysam siz de yaşamazsınız." demedim. Bunları kendi sorumluluğunuzda yapın diye uyarı geçtim, ben 200Hz modda kullanıyorum, Overdrive ayarım 4, mükemmel sonuçlar alıyorum KTC firmasının çalışanı değilim kötü bir malı övmek için sebebim yok.

Gerçekten 200Hz'e dayanıklı bir panel olmasaydı, ısınma, ekranda titreme, bobin sesi tarzı şeyler olurdu, gerçekten 200Hz'e dayanıklı bir panel olmasaydı overclock seçeneği sunmak, ktc firmasının tazminat ve iade sorunlarıyla karşılaşmasına yol açardı.

Ben, "ben sorun yaşamadıysam siz de yaşamazsınız." demedim. Bunları kendi sorumluluğunuzda yapın diye uyarı geçtim, ben 200Hz modda kullanıyorum, OverDrive ayarım 4, mükemmel sonuçlar alıyorum ktc firmasının çalışanı değilim kötü bir malı övmek için sebebim yok.

Ben de monitörümü yeni kurma şansı buldum, verdiğiniz linkten herhangi bir drivera ulaşamadım, link alışveriş sayfasına atıyor, monitörüm 60Hz'de şu an bana yardımcı olabilir misiniz? Ktc H25T7 modeli.

Son düzenleme: