Detaylar
Kim cevapladı?The Shorekeeper
Üstün
ReactOS Linux dağıtımı değil, bu listede hiç bulunmaması gerekiyor.
Android, ChromeOS, TempleOS de keza öyle, bu listede olmamalıydı.
Çok da bilmiyorum, o yüzden benimkinin pek de iyi olmadığını düşünüyorum.
ReactOS ve TempleOS'in olmaması lazımdı. Android ise Linux'u pek andırmıyor.
Ben kurulumunda bir hata mı yapıyorum anlamıyorum. Kuruyorum, kurulumdan sonra ya önyüklenmiyor ya da ilk güncellemeden sonra önyüklenmiyor. Diğer hiçbir Arch/Arch tabanlı distro'da çökmüyor ancak EndevourOS sürekli çöküp duruyor, nedenini de bulamadım, en saf Garuda sürümü olan Garuda KDE Lite kullanıyorum.
Ben de şu an CachyOS kullanıyorum onu daha çok severim fakat listede yok.Ben kurulumunda bir hata mı yapıyorum anlamıyorum. Kuruyorum, kurulumdan sonra ya önyüklenmiyor ya da ilk güncellemeden sonra önyüklenmiyor. Diğer hiçbir Arch/Arch tabanlı distro'da çökmüyor ancak EndevourOS sürekli çöküp duruyor, nedenini de bulamadım, en saf Garuda sürümü olan Garuda KDE Lite kullanıyorum.
- Makaleler
- 4
Listeyi daha çok "son kullanıcı olarak" yaptım ve kişisel görüşlerimi de içeriyor. Unknown olanları fikir söyleyemeyecek kadar denemediğim için boş bıraktım.
Niche olanlar çok eski oldukları, günümüz ihtiyaçlarına cevap veremedikleri veya çok küçük ekiplerle geliştirildiğinden buradalar. Puppy Linux ise içindeki araçların yetersizliğinden USB'de gereksiz alan olarak burada yerini alıyor.
Awful kısmındakiler bilindik olsalar da Elementary'nin gelişiminin yavaş, diğerlerinin ise kullanıcılarına ciddi sorunlar yaşatıp unstable olmasından buraya koydum.
Bad kısmında Kali işini iyi yapsa da deposundaki günlük kullanım için yeterli paket olmadığı için burada. Chrome OS, günlük kullanıcıları hedefliyor ve bunu da gayet iyi yapıyor ancak Chrome tarayıcısının işletim sistemleştirilmiş hali olduğundan daha fazlasını arayan kullanıcılara yetersiz gelecektir.
Average kısmında Ubuntu'yu koymayı tercih ettim. Kullanılabilir bir dağıtım olmasına rağmen Canonical'ın snap gibi dayatmaları, Amazon'a falan gönderdikleri telemetri o'nu bu sıraya yerleştirmeme sebep oldu. RHEL'de aynı şekilde enterprise yani iş için olduğundan, açık kaynak kodlarına yaptıkları erişim engelinden daha yükseğe koyma gereği duymadım.
Good kısmında ise Linux Mint duruyor, Ubuntu tabanlı olmasına rağmen stabil bir deneyim sunduğundan Ubuntu'dan daha iyi bir sıralama aldı. Android'i uzun zamandır kullanıldığı için bu sıraya koydum, Google'ın getirdiği sözde güvenlik kısıtlamaları olmasa daha yüksek bir yerde yer alırdı. NixOS ve Void Linux, yenilikçi tarzlarıyla bu sırada olmayı hak ediyorlar ancak yeni olduklarından listenin yukarında yer alamıyorlar. OpenBSD, güvenlik tabanlı ve uzun zamandır var olan bir BSD türevi ancak paket sayısı FreeBSD kadar çeşitli olmadığından burada.
Cool kısmında LDME(Linux Mint Debian Edition), Debian tabanlı olduğu için burada. Ubuntu'dan tabanlı Linux Mint'den daha iyi hissettirdiği için burayı tercih ettim. Fedora ve EndeavourOS uzun zamandır kullanılan ve sorunu olmayan, çok sevilen dağıtımlar. SteamOS'da Arch tabanlı ve Linux için önemli bir ticari başarı olduğundan burada yer alıyor. FreeBSD'yi de BSD'nin en iyi temsilcisi olup günlük kullanım için en fazla paketi sunduğu için buraya yerleştirdim. macOS kerneli Darwin, PS4, PS3 ve Nintendo Switch'in temeli de FreeBSD'den olduğu için buraya yerleştirdim.
En iyi kısmına Debian, Arch Linux ve Gentoo'yu yerleştirdim. En iyi deneyimi aldığım dağıtımlar bunlardı. Debian, geniş paket deposu ve katı standartlarıyla sorunsuz ve güvenli bir deneyim sunuyor. Arch Linux ise DIY yapısıyla herkesin ihtiyaçlarına göre bir dağıtım deneyimi sunuyor, LFS ve Gentoo'ya yakın bir kişiselleştirme deneyimi sunsa da çok daha kolay. Arch Wiki'yi bile sırf sebep için sayarım. Gentoo'yu da kendi kullandığım için ekledim. LFS'ye yakın kullanım sunarken manüel derlemenin getirdiği bütün sorunları çözüyor. İstediğin sistemi Portage'ın kolaylığıyla sağlıyorsun. En iyileri kesinlikle derim.
Geraltın kılıcı
Üstün
Eki Görüntüle 74092
ReactOS Linux dağıtımı değil, bu listede hiç bulunmaması gerekiyor.
Android, ChromeOS, TempleOS de keza öyle, bu listede olmamalıydı.
En fazla Linux dağıtımı barındıran Tier List bu olduğundan dolayı bunu koydum.Çok da bilmiyorum, o yüzden benimkinin pek de iyi olmadığını düşünüyorum.
Eki Görüntüle 74100
Kullandığım ve sevdiklerim: Debian ve Fedora güzel.
Duyduğum kadarıyla: Arch güzelmiş. Ancak kullanmadım.
Duyduğum kadarıyla: Arch güzelmiş. Ancak kullanmadım.