Mahalle telefoncuları anakart tamiri ve değişimi yapacak kadar zahmetli bir bilgiye sahip değil veya uğraşmak istemiyorlar sanırım. GM5+ cihazımda da mavi ekran hatası verdikten sonra bir daha açılmıyor ile karşılaştım, yapamadılar sözde telefoncular.

Hocam Alanya'nın en bilindik telefoncusuna gittim direkt onlar yapamadı muhtelemen öldü telefon ama yine bir konu açayım buraya belki bilen biri çıkar.

Şu an telefoncudan çıktım otobüsteyim POCO X3 Pro cihazım vardı birdenbire çöktü ve bir daha açilmadi telefoncular bile yapamadı. Ayrı bir konu açacağım bunun için ama siz POCO'lara bulaşmayın bataryayi su gibi iciyordu.

Bu konuyu ben açacaktım zaten fakat herkes bildiği için açmaya gerek bile duymadım. Gerçekten rezalet marka, Xiaomi zaten rezalet fakat POCO ayrı bir rezalet. Almayın şu markanın telefonlarını. Kalitesiz lehim ve pmic birleşince ortaya bu çıkıyor. Anakart değişimi ya da reball isteniyor. Reball da ise zaten %100 kendine gelecek dirilecek diye bir şey de yok. Pimi çekilmiş bomba zaten POCO X3 NFC ve Pro.

Hocam Alanya'nın en bilindik telefoncusuna gittim direkt onlar yapamadı muhtelemen öldü telefon ama yine bir konu açayım buraya belki bilen biri çıkar.

Dilerseniz işimi dikkatli yaparım diyorsanız işlemciye belli bir dereceye kadar ısı vererek halledebilirsiniz. Telefon kalkar %90 ihtimalle fakat tek bir hatanızda komple telefonunuzdan olursunuz. Ben bir arkadaşımınkini şu telefonların arka kapağını açmak için kullandıkları fırın gibi bir şeyin üstüne sadece işlemci tarafını bekleterek açmıştım. 8-9 aydır da sağlam yani hala.

Bu konuyu ben açacaktım zaten fakat herkes bildiği için açmaya gerek bile duymadım. Gerçekten rezalet marka, Xiaomi zaten rezalet fakat POCO ayrı bir rezalet. Almayın şu markanın telefonlarını. Kalitesiz lehim ve pmic birleşince ortaya bu çıkıyor. Anakart değişimi ya da reball isteniyor. Reball da ise zaten %100 kendine gelecek dirilecek diye bir şey de yok. Pimi çekilmiş bomba zaten POCO X3 NFC ve Pro.

Aynen orada da böyle dediler ama maalesef yapamadılar. Telefon gram umurumda değil tek istediğim içindeki fotoğraflar.

GM5+ cihazımda da mavi ekran hatası verdikten sonra bir daha açılmama sorunu ile karşılaştım, yapamadılar sözde telefoncular.
Sorun ne sizce hocam?

Tam emin olmamakla beraber çip hatası gibi duruyor bu da. Ama fazla bilmiyorum bu telefonu bilginiz olsun. Sadece LG G3'te benzer bir hata vardı. Oradan aklıma geldi.

Hatta size bir video göstereyim direk buldum bile yani. Belki aynı işlem ile telefonu açabilirsiniz.

Şu an telefoncudan çıktım otobüsteyim POCO X3 Pro cihazım vardı birdenbire çöktü ve bir daha açilmadi telefoncular bile yapamadı. Ayrı bir konu açacağım bunun için ama siz POCO'lara bulaşmayın bataryayi su gibi iciyordu.

Size böyle buna benzer bir ekran gelmiş miydi?

1704285120605.webp

1704285247703.webp

Son düzenleme:
LG G6. 2017 model. Neredeyse bedavaya aldim. Hizli sarji var. Pili 24 saat gidiyor. Ekran suresini olcmedim ama 5-6 saat gidiyor. Su gecirmezmis fakat bendeki degil sanirim riske atmiyorum. NFC Var. Kamerasi 4K fotograf cekiyor. Kasmiyor 4GB RAM var. Islemcisi Snapdragon 821, 2.35 GHz. Kasmiyor aga ya bana yetiyor. Insanlar sirf kamera icin telefona para veriyor saka gibi.

Ben bunun yanina Canon alsam bir tane Iphone 20 de ciksa, sahibinin yaptigi benim yapamadigim hic bir sey kalmaz. Zaten fotograflar ani olarak cekilecegi icin ozel anlarda bir zahmet yaninizda kamera tasiyin.

Video kaydi icin zaten LG G6 kamerasi yeterli, 60 FPS 1080P cekiyor.

Bunun haricinde tek karsilastigim sorun kamerada 2 tane siyah nokta vara olu piksek, fotografa yansiyor.

Evet duz kafali muhendis yazisi okudunuz, sekilci degiliz.