eXcitinG

Çalışkan
Merhaba,

Kurumsal olarak yarın öğleden sonra TurkNet GigaFiber kuracaklar, şu an GPON kurup gittiler. Bugün sormak istedim müşteri hizmetlerine, kullanıcı adı ve şifre vermiyoruz deyip duruyor. Kendi routerimi kullanamıyorum, bu durumda modem olarak MikroTik cAP ax kuracaklarmış, yönetimi onlarda olacak. Router değiştiremeyeceğim. Bu konuda bunu nasıl aşarım, bilgisi olan var mı? Verecekleri router için giriş bilgisi de vermiyorlar, kullanıcı adı ve şifre de vermiyorlar, neden böyle yapıyorlar çözemedim. Switch koyup çoğaltın diyorlar ama ben yine de kendi routerimi kullanacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Turknet'in uygulamasından bütün bu bilgilere ulaşabiliyoruz normalde. Siz uygulamaya ya da online işlemlere giriş yaptığınızda da mı göremiyorsunuz?

Müşteri hizmetleri çoğu firmada olduğu gibi üçüncü parti firmalara veriliyor. Bu firmalarda çalışan elemanlar da sadece önündeki kitapçıktan okuyor ve bilgili değiller genellikle. Ayrıca bu tür firmalarda çalışan elemanlar aynı anda birden fazla şirketin müşteri hizmetliğini yapıyor. Yani sizle TurkNet diye konuştuktan sonra başkasıyla Turkcell, ondan sonra Turk Telekom olarak cevap verebiliyor. Amaç masrafları indirmek ve şirket içi buna para harcamamak (eğitim, sertifika, vb)

Neyse. Kısaca normalde sizin müşteri hizmetleri ile uğraşmanıza gerek yok.

image.webp

PPPoE bilgerini normal müşteriler direkt buradan alabiliyor.

Ama siz kurumsal dediğiniz için durum farklı olabilir. Galiba buradan girmeniz gerekecek.

1764836161459.webp

Maalesef tecrübem olmadığı için nasıl bir arayüz ve PPPoE bilgileri var mı bilmiyorum.

Ayrıca Mikrotik ürünleri verdiklerini bilmiyordum. Bu çok iyi bir şey esasında. Mikrotik'in WinBox uyguluması ile istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz. Mikrotik çok iyi bir marka. WinBox uygulaması üzerinde PPPoE bilgileri gözüküyorsa şaşırmam.

Ama müşteri olarak size direkt PPPoE bilgilerini vermeleri gerek. Kurumsal olmanız bunu etkilememeli. Etkiliyorsa TurkNet burada yanlış yapıyor. Asıl kurumsalda millete karışmamaları lazım. Bireyselde değil.

Düzenleme:
GPON ONT'den gelen RJ45 kablo Mikrotik AP'nin ETH1 veya ETH2 portuna girecek. Bu WAN portu olacak. Bu kabloyu sökün. Sonra WAN portuna direkt bilgisayar üzerinden bağlanın ve bu videoda olanları takip edin. (SuperOnline olduğuna aldanmayın, aynı şeyler geçerli)

Son düzenleme:
TurkNet'in uygulamasından bütün bu bilgilere ulaşabiliyoruz normalde. Siz uygulamaya ya da online işlemlere giriş yaptığınızda da mı göremiyorsunuz?

Evet uygulama yok kurumsal da web adresi verdiler oradan giriş yapıyoruz bundan önce mail ile haberleştik satış elemanı ile kesinlikle kullanıcı adı ve şifre vermiyoruz diyorlar anladığım kadarıyla hattı paylaşmayalım buna benzer bir şey için kendilerince önlem alıyorlar paket kısıtlaması var mı onu bilmiyorum şu an aktif oldu hat bugün kullanmaya başladık bakalım nasıl olacak mesela 4 çekirdekli routerlerimiz var onlar da kullanamıyorum şu an DHCP'e üzerinden bağlayacağım büyük ihtimalle.

Nasıl bir hız anlaşması yaptınız?
Bireyselde bunu veriyorlar ve başka cihaz kullanımıda kısıtlanmıyor.

1000/1000 bizim mahalle ye fiber çekmişler normal paketi neyse onu verdiler ama kullanıcı adı ve şifre yi vermiyorlar.

Müşteri hizmetleri çoğu firmada olduğu gibi üçüncü parti firmalara veriliyor. Bu firmalarda çalışan elemanlar da sadece önündeki kitapçıktan okuyor ve bilgili değiller genellikle. Ayrıca bu tür firmalarda çalışan elemanlar aynı anda birden fazla şirketin müşteri hizmetliğini yapıyor. Yani sizle TurkNet diye konuştuktan sonra başkasıyla Turkcell, ondan sonra Türk Telekom olarak cevap verebiliyor. Amaç masrafları indirmek ve şirket içi buna para harcamamak (eğitim, sertifika, vb)

Neyse. Kısaca normalde sizin müşteri hizmetleri ile uğraşmanıza gerek yok.

Eki Görüntüle 207712

PPPoE bilgerini normal müşteriler direkt buradan alabiliyor.

Ama siz kurumsal dediğiniz için durum farklı olabilir. Galiba buradan girmeniz gerekecek.

Eki Görüntüle 207713

Maalesef tecrübem olmadığı için nasıl bir arayüz ve PPPoE bilgileri var mı bilmiyorum.

Ayrıca MikroTik ürünleri verdiklerini bilmiyordum. Bu çok iyi bir şey esasında. MikroTik'in winbox uyguluması ile istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz. MikroTik çok iyi bir marka. Winbox uygulaması üzerinde PPPoE bilgileri gözüküyorsa şaşırmam.

Ama müşteri olarak size direkt PPPoE bilgilerini vermeleri gerek. Kurumsal olmanız bunu etkilememeli. Etkiliyorsa TurkNet burada yanlış yapıyor. Asıl kurumsalda millete karışmamaları lazım. Bireyselde değil.

düzenleme:
GPON ONT'den gelen RJ45 kablo MikroTik AP'nin ETH1 veya ETH2 portuna girecek. Bu WAN portu olacak. Bu kabloyu sökün. Sonra WAN portuna direkt bilgisayar üzerinden bağlanın ve bu videoda olanları takip edin. (Superonline olduğuna aldanmayın, aynı şeyler geçerli)

Evet dediğiniz gibi cco.turk.netden giriyoruz ama modem şifre kısmı yok arıza olursa neden kaynaklı bulamayız adamlara mail telefon açacağız ki öyle öğrencez kullanıcı adını vermemek nedir anlamıyorum faturasını alıyor ama ne kullanacağıma o karar veriyor verdiği MikroTik 4 çekirdekli baktım MikroTik kullanmayı da biliyorum zaten winboxdan baktım giriş şifrelerini değiştirmişler uyanıklar bende MikroTik RB50009 ve ccr10009'a bağlayacaktım sayelerinde bağlanamıyorum nasıl adamlar çözemedim şifre yi verince ne oluyor onu da çözemedim ONT'ye girmiyorlar bilgileri sanırım MikroTik'e girmişler web arayüzü de kapatmış winboxdan giriş var sadece :) ona da şifre koymuş mantıklarını anlamadım halen şifreyi verirlerse ne kaybediyorlar şu an kablosuz da 300 Mbps alıyorum kablolu da 950 Mbps alıyorum cap AX'den kurtulsam diğer kendi touterlarım da sonlandıracağım onu da yapamıyorum neyse böyle kalsın şimdilik ileride bakarız çözüm yok gibi şifre yi de kıramayacağımıza göre.

Son düzenleme:
Yedeklilik olarak yanında LTE cihazı var yazmışlar sitede, size miktrotik harici cihaz verdiler mi?

Hayır vermediler ya her şey var diyorlar ama ortada bir şey yok internet veriyor modemi kendisi yönetiyor sinyal kirliliğinden 300 Mbps aktarıyor 700 Mbps boşta bekliyor böyle olursa 1 gbit i babam da verir.

Son düzenleyen: Moderatör: