22723

Uzman
Servisten doa kapsamında işlem raporu aldım ama laptopum satıcıya gitti cuma günü resmi İstanbul'daki distribütöre yolladılar. Bu hafta cevap gelecek. Cihaza PTM 7950 bakımı uyguladıkladıktan sonra RTX 4070 GPU çalışmadı büyük ihtimal bir zarar aldı ama 2 kere bakım yaptığımda bir sorun olmadı aynı işlemleri uyguladım. Çok naziktim aklımdaki soru kullanıcı hatası var diye geri gönderip garanti dışı bırakırlarsa diye korkuyorum. Çünkü bakım yapma sebebim HP'nin ısınma kaynaklı hata kabul etmemesi ve garanti dışı bırakması idi. Az parada değil 70k bir de garanti dışı kalır ve tamir durumu olursa bilgisayarcıya vermem gerekecek kısaca HP'den ağzım yandı bayağı. Cihaza zarar vermediğime yüzde 90 eminim. Neden bozuldu fikrim bile yok az çok anlarım. Yani ne bir vidayı sert sıktım nede baska bir hata.Eğer bir sorun çıkarsa kendimi nasıl savunur THH'ye başvuru sağlarım? HP her durumda kendini haklı buluyor ve PC 100 dereceleri görüyordu. Bundan dolayı servisin uyguladığı PuTTY vs zaten hak getire durumdaydı. Kurumuştu 2 ayda ve pc istediğim performansı hic bir zaman veremedi. DOA raporu var olması direk PC'yi kurcalamadan iade almalarını sağlar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Değişim Raporu varken cihaza işlem uyguladıysan ve servis bunu fark ederse raporun geçersiz kalabilir fakat sen THH'ye ürünün hep sorunlu olduğunu kanıtlarsan cihazı açıp işlem uygulaman ikinci plana atılacaktır çünkü ürün daha önce de servisten gelmiş ve yine başarısız olmuş. Bunların hepsini belirtirsen THH bilirkişisi direkt seni haklı bulut.

Değişim Raporu varken cihaza işlem uyguladıysan ve servis bunu fark ederse raporun geçersiz kalabilir fakat sen THH'ye ürünün hep sorunlu olduğunu kanıtlarsan cihazı açıp işlem uygulaman ikinci plana atılacaktır çünkü ürün daha önce de servisten gelmiş ve yine başarısız olmuş. Bunların hepsini belirtirsen THH bilirkişisi direkt seni haklı bulut.
2 kere servise gitti ilkinde windows kendini kilitledi. Sonra bu sıcaklık mevzuları yaşanmaya başladı. Bozulduktan sonrada anlattığım surec yaşandı yetkili servis bişey demedi rapor verdi hatta. Ama distribütör beni baya bi korkutuyor.

DOA raporunda iade ve değişim için bir şey yazıyor mu?
"Doa kapsamında işlem yapılabilir". Servis açıklama formunda cihazı onarıcaklardı aslında ben onarimsiz teslim isteyip satıcıya yolladım. Doa için ayrı form yoktu. Cihazın onarımı tamamlanmadı Doa kapsamında işlem yapılabilir tarzında yazıyordu yani biz işlem yapamayız Doa olur gibisinden. Ama nasıl öyle yazdılar bilmiyorum.

"Doa kapsamında işlem yapılabilir". Servis açıklama formunda cihazı onarıcaklardı aslında ben onarimsiz teslim isteyip satıcıya yolladım. Doa için ayrı form yoktu. Cihazın onarımı tamamlanmadı Doa kapsamında işlem yapılabilir tarzında yazıyordu yani biz işlem yapamayız Doa olur gibisinden. Ama nasıl öyle yazdılar bilmiyorum.

Büyük ihtimalle iade veya değişim istenecek. Yine de buna hazırlıklı olmakta fayda var, çünkü büyük firmalar bile bazen raporu yeterli bulmayıp cihazı tekrar incelemeye alabiliyor. Böyle bir durumda DOA raporu ile THH'ne başvurabilirsin.

Büyük ihtimalle iade veya değişim istenecek. Yine de buna hazırlıklı olmakta fayda var, çünkü büyük firmalar bile bazen raporu yeterli bulmayıp cihazı tekrar incelemeye alabiliyor. Böyle bir durumda DOA raporu ile THH'ne başvurabilirsin.
İçimin yanma sebeplerinden biride şu hocam cihazı 15 nisanda aldım. 72k faturalı 6ay olmadı sürekli kapattıktan sonra bios sistem ısınma uyarısı veriyordu açılırken. Oyunlarda güç kesiyordu. Birde şuan 70k ya 5070ler var yani ben resmen kazık yedim aldıktan 1 2 ay içinde yeni seriler geldi. Pek araştırmadim yenileri ne zaman çıkacak oda benim hatam idi. Umarm thh ye gerek kalmaz gerekli itiraz resimleri Allah'tandır ki techolay a konu açıp koymuşum resim ordan alırım.

İş senden çıkmış. Bu konuda rahat olabilirsin. DOA kapsamında belki sana daha iyi model cihaz ya da paranı iade ederler. Senin için hayırlı olur umarım.

İş senden çıkmış. Bu konuda rahat olabilirsin. DOA kapsamında belki sana daha iyi model cihaz ya da paranı iade ederler. Senin için hayırlı olur umarım.
İnşallah hocam teşekkür ederim. İade yonundeyim ama sorun çıkarıp tamir veya değişim yaparlar ise onada razıyım. İade olursa game garaj bakacağım en azından ısınma kaynaklı garanti veriyorlar faz degisimli fabrika çıkışı pedleri var.

@MisafirTerliği34 Hocam formun resmini aldım. Bu açıklama. Arena bilgisayarmıs aradım kayıt açıldı ama Cihaz bize hala gelmedi dendi şuan durum.

Dosya Ekleri

• 20251006_183004.webp
    20251006_183004.webp
    306,8 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
İnşallah hocam teşekkür ederim. İade yonundeyim ama sorun çıkarıp tamir veya değişim yaparlar ise onada razıyım. İade olursa game garaj bakacağım en azından ısınma kaynaklı garanti veriyorlar faz degisimli fabrika çıkışı pedleri var.

@MisafirTerliği34 Hocam formun resmini aldım. Bu açıklama. Arena bilgisayarmıs aradım kayıt açıldı ama Cihaz bize hala gelmedi dendi şuan durum.

Forumdan anladığım kadarıyla anakart değişimi için yeni anakart talep edilmemiş. Umarım paranı iade ederler.