Merhaba babamın üstüne olan eski hattımı birkaç güne kapatacağız. e-Devlet'ten sorgulattık hattın birikmiş 500 TL borcu olmuş. Ben hattı kullanmayı bıraktığımda faturasızdı. Ama sonradan faturalıya geçirmişler bir şekilde. Biz bu hattı kapattırmak istersek borçla beraber en fazla ne kadar masraf çıkar? Ben farklı numaradan müşteri hizmetlerini arayıp sorduğumda faturalı hat olduğunu ve rahat tarifesi olduğunu söylediler. Bildiğim kadarıyla rahat tarifesi yok faturalıda yani rahat hat faturalıdan farklı. Yanlış biliyor olabilirim. Sizce Total'de ne kadar masraf çıkar. Ben hattı kullanmayı bırakalı yaklaşık 5 ay falan oldu.
Detaylar
Kim cevapladı?Ali De Niro
Üstün
Mevcut tarifenin bitmesine kaç ay kaldığına göre değişir. 2-3 aydan daha az kaldıysa anormal bir cayma bedeli çıkmaz ama diğer türlü pahalıya patlayabilir.
Mevcutta bir tarife yoksa ve bitmesi gereken herhangi bir taahhüt de bulunmuyorsa hattın borcu haricinde ek bir masraf çıkmaz.
Mevcutta bir tarife yoksa ve bitmesi gereken herhangi bir taahhüt de bulunmuyorsa hattın borcu haricinde ek bir masraf çıkmaz.
Mevcut tarifenin bitmesine kaç ay kaldığına göre değişir. 2-3 aydan daha az kaldıysa anormal bir cayma bedeli çıkmaz ama diğer türlü pahalıya patlayabilir.
1000 TL geçer mi hocam?
Ali De Niro
Üstün
Hat üzerinde ne olduğunu bilmediğimden ne desem yalan olur. Müşteri hizmetlerini arayıp hattımı kapatmak istiyorum derseniz onlar size ne kadar ödeme yapmanız gerektiğini söylerler. Konuşma esnasında hattın yasal sahibinin de olması gerekiyor.
Kullanıcı sahibinde sormadan faturalıya geçmek de neymiş? Birikmiş olan tutar aylık telsiz kullanım ücreti olmasın?
Hocam kendime ait hattımdan aramıştım Turkcell'i. Bana hst faaturasız değil faturalı ve rahat tarifesinde dedi.
Faturalı diyorlarsa cayma bedeli talep ederler.Hocam kendime ait hattımdan aramıştım Turkcell'i. Bana hst faaturasız değil faturalı ve rahat tarifesinde dedi.
Peki arkadaşlar sizce hattı kapatmak 1-2 bin lira falan tutarsa(borç ve cayma bedeli dahil) direk kapatmak mı daha mantıklı ve az masraflı olur yoksa taahhüt süresinin bitmesine 1-2 ay falan kalana kadar her ay parasını ödeyip sonra hattı kapattırmak mı daha az masraflı olur? Yoksa bu iki yöntemle de yaklaşık aynı masraf mı çıkar?
Ali De Niro
Üstün
Yaklaşık aynı masraf çıkar.Yoksa bu iki yöntemle de yaklaşık aynı masraf mı çıkar?
Yeni konular
-
-
-
-
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri