Kullanım ömrü uzun olan 2 TB SSD tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 6779
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 314
  • Etiketler Etiketler
    ssd tavsiyesi

6779

Başarılı
2 TB bir SSD’ye ihtiyacım var, sadece oyun depoluyorum; özel bir kullanımım yok.
Sistemdeki diğer 2 SSD de Samsung olduğu için yine Samsung almayı düşünüyorum ama fiyatları yüksek.
2 TB 990 Pro şu an yaklaşık 8.000 TL.
EVO 7.200 TL olduğu için onu hiç düşünmüyorum zaten.

Asıl sorum şu: Bu fiyat farkını hissettirecek bir özellik var mı bu kullanımda?

Sistemimdeki diğer SSD’ler: 960 EVO ve 870 EVO.
870 EVO SATA olmasına rağmen hiçbir zaman bir yavaşlık hissetmedim.
960 EVO da bildiğim kadarıyla DRAM’siz, ama yıllardır Windows’um 5–10 saniye içinde açılıyor; orada da bir yavaşlık görmedim.

İşin özeti:
Gidip Kioxia Exceria Plus G3 gibi bir ürünü 4.750 TL’ye alsam yanlış mı yapmış olurum, yoksa gidip 990 Pro’yu mu almalıyım?

Benim için kullanım ömrü biraz daha ön planda.

Son düzenleyen: Moderatör:

Samsung SSD'leri ömür olarak sizi bile gömer hocam ömürlük çünkü NAND ve kontrolcüsü çok kaliteli G3 alabilirsiniz ama DRAM'siz 1-2 yılda yavaşlama sorunu yaşayabilirsiniz SATA'larda DRAM önemli değil pek hızlar yüksek değil çünkü ama M.2'ler için bence zorunku.

@Bandırmalı1965, tamamen sallama bir mesaj bence. SATA'larda DRAM önemsiz değil, M.2 SSD'de de zorunlu değil. DRAM'in varlığı hıza bağlı değil.

Samsung SSD'leri de abartmışsın, Samsung'un NAND'ı, kontrolcüsü evet kalitelidir ancak Samsung dışında da çöp değil. Micron, Toshiba NAND'lar Samsung kadar iyi, hatta Samsung'a göre daha üstün modelleri var performans olarak.

Yavaşlama sorununun tek sebebi DRAM'siz olması değil. DRAM'li disklerde de olabiliyor. NAND yıpranıyor.

Konuya gelirsek, tek amaç oyun depolama olduğu için uygun fiyatlı ve performansı iyi olan WD Blue SN5000 önereceğim. 960 EVO modelinde de DRAM var bu arada. Samsung 980, 990 EVO ve EVO Plus modellerinde HMB var sadece.

Samsung Evo serisi her zaman tercih edilebilir, ikinci olarak Kioxia.

Oncelikle bilgiler icin tesekkurler. WD Blue nun fiyatlar biraz artimis nerdeyse Kioxia pro kadar olmus o yuzden suan Kioxia pro ve 990 pro arasinda kaldim sadece. Aralarinda yaklasik 2k TL var. O farka deger bir sey var mi sizce?

Ucuz QLC NAND'lar kolay yıpranır sağlam bir TLC NAND'ın yıpranması kolay olmaz bence M.2'lerde zorunlu olmalı fark uzun yüklerde ciddi olabiliyor diğer markalarada kötü demedim hocam.

Hayırlı olsun. Aklına takılan bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım.
Iptal edip 990 PRO siparis ettim diger 2 side Samsung oldugundan tek uygulamayla kontrol edeyim bari dedim, ilk ciktigi zamanlarda cok sikinti yasayan olmus bu seriyle suan ki durumunu biliyor musunuz firmwarelerle duzelebilmis mi? Birde anakartimin 2 yuvasi var biri 4.0 biri 3.0 960 evo 4.0 kismina takili onu assagiya alip bunu 4.0 olana takmam lazim ama windows 960 a kurulu. Bu sekilde yer degistirdigimde boot kisminda bir sikinti olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…