owyeah 1

Uzman
Merhaba,

Bir iş başvurusu yaptım ve tamamlamam gereken evraklar arasında kümülatif gelir vergisini gösteren belge de var. Önceki çalıştığım iş yerinden alabileceğim belirtilmiş fakat oradan biraz olaylı ayrıldığım için iletişime geçmek istemiyorum açıkçası. Araştırmalarıma göre e-devlet üzerinden "e-Vergi levhası sorgulama" bölümünden belge alınabiliyormuş. Şirketin bilgilerini yazdım ve bazı sonuçlar çıktı karşıma. Bu belge doğru mu acaba? İnternette kümülatif gelir vergisini gösteren belge yazdığımda bir sürü rakamların olduğu farklı görseller çıkıyor. e-Vergi levhası sorgulama bölümünden çıkan bilgiler ihtiyacım olan belge mi emin olamadım. Karşıma şirket bilgileri ve tahakkuk bilgi listesi çıkıyor sadece. Konu hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Merhaba,

Bir iş başvurusu yaptım ve tamamlamam gereken evraklar arasında kümülatif gelir vergisini gösteren belge de var. Önceki çalıştığım iş yerinden alabileceğim belirtilmiş fakat oradan biraz olaylı ayrıldığım için iletişime geçmek istemiyorum açıkçası. Araştırmalarıma göre e-devlet üzerinden "e-Vergi levhası sorgulama" bölümünden belge alınabiliyormuş. Şirketin bilgilerini yazdım ve bazı sonuçlar çıktı karşıma. Bu belge doğru mu acaba? İnternette kümülatif gelir vergisini gösteren belge yazdığımda bir sürü rakamların olduğu farklı görseller çıkıyor. e-Vergi levhası sorgulama bölümünden çıkan bilgiler ihtiyacım olan belge mi emin olamadım. Karşıma şirket bilgileri ve tahakkuk bilgi listesi çıkıyor sadece. Konu hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
Kümülatif gelir vergisini gösteren belge, genellikle Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından verilen bir belgedir ve bu belgeyi e-devlet üzerinden almanız mümkün. İşte adım adım yapmanız gerekenler:

1. E-devlet Girişi:
- E-devlet kapısını (www.turkiye.gov.tr) ziyaret edin.
- TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın.

2. Vergi Bilgilerine Erişim:
- E-devlet ana sayfasında arama çubuğuna "e-Vergi Levhası Sorgulama" yazın ve ilgili bölüme tıklayın.

3. Şirket Bilgilerini Girin:
- Karşınıza çıkan sayfada gerekli alanları doldurarak daha önce çalıştığınız şirkete ait bilgileri girin.

4. Sonuçları Değerlendirin:
- Ekranda çıkan sonuçlar, şirketin vergi levhası bilgilerini ve tahakkuk edilen vergileri gösterecektir. Ancak, kümülatif gelir vergisini gösteren belgeyi burada bulmanız zor olabilir, çünkü genellikle bu bilgi yalnızca gelir vergisi kesintisi ve tahakkuk bilgileri olarak sunulmaktadır.

5. Doğru Belgeyi Alın:
- Kümülatif gelir vergisi belgesine ulaşmak için e-devlette doğrudan bir "Gelir Vergisi Belgesi" sekmesi arayın. Eğer bu bölüm mevcut değilse veya belgeye ulaşamazsanız, başka bir seçeneğiniz olarak Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

6. Alternatif Yöntem:
- Eğer e-devlet üzerinden gerekli belgeye ulaşamazsanız, Gelir İdaresi Başkanlığı ile iletişime geçmeniz veya yerel vergi dairesine bizzat başvurmanız da bir alternatiftir.

Belgenin geçerliliği için bu adımları izleyerek doğru sonuca ulaşmanız önemli. Başarılar!