Hiç fark etmiyor, hoşlanmadığım, çağ dışı kalmış, denetlenerek yapılması gereken bir şey.
Ben Hristiyanlığın herhangi bir ibadetini saçma bulsam ve "Hristiyanlar ne kadar ahmak. Tanrıyı 3 parçaya bölmüşler." desem ne düşünürsün?

Biliyim toplu hayvan kesmekte ilginç bir ibadet şekli.
Kurban basit bir hayvan kesme işlemi değil.

1- Allah'a olan ibadetini yaparak imanını pekiştiriyorsun - eğer kişi hakiki imanda ise.
2- Kendinden bir şey verdiğin için egonu terbiye ediyorsun. Veren el konumuna geçiyorsun.
3- Kolektif bilinçde aidiyetlik duygusu pekişerek toplumsal beraberliğe katkıda bulunuyor.
4- Kişi Thanatos (ölüm içgüdüsü) içgüdüsünü kanalize ederek içsel tatminkarlık yaşar.
5- Sosyal yardımlaşma ve beraberlik kavramı güçlenir. Et yiyemeyen kesim et yer.

Bence o kadar da boş değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben Hristiyanlığın herhangi bir ibadetini saçma bulsam ve "Hristiyanlar ne kadar ahmak. Tanrıyı 3 parçaya bölmüşler." desem ne düşünürsün?

Kurban basit bir hayvan kesme işlemi değil.

1- Allah'a olan ibadetini yaparak imanını pekiştiriyorsun - eğer kişi hakiki imanda ise.
2- Kendinden bir şey verdiğin için egonu terbiye ediyorsun. Veren el konumuna geçiyorsun.
3- Kolektif bilinçde aidiyetlik duygusu pekişerek toplumsal beraberliğe katkıda bulundur.
4- Kişi Thanatos (ölüm içgüdüsü) içgüdüsünü kanalize ederek içsel tatminkarlık yaşar.
5- Sosyal yardımlaşma ve beraberlik kavramı güçlenir.

Bence o kadar da boş değil.
Bak tekrar söylüyorum, hangi dinde olursa olsun, topluca bir canlıyı öldürmenin ibadeti tamamen çağ dışıdır.

Gelip burada herkese kastığın, psikolojidir, diğer anlam çıkarma felsefeleridir falan bunları oturup uzun uzun yazmana gerek yok.

Bayağı bomboş bir şey.

Bu da benim düşüncem, bu kadar yani, sen ne düşünüyorsun umurumda değil, katılmıyorum da. Saygım da yok, ama bir şey demem, nasıl düşünmek istiyorsan bunu düşünmekte özgürsün.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pek umurumda değil, ne yaparlarsa yapsınlar.

Yine de çağ dışı bir ibadet gibi geliyor, hayvanı düzgün yatırıp birilerine zarar vermeden keseceksin de zahmetli iş.

Sokak sokak hayvan kesen varlıklar, her yeri kan gölüne çeviren kendini bilmez insanlar, her kurban bayramında kendini kesen varlıklar, bir de üzerine hayvanları kaçıran, hayvana o günü direkt olarak kabus eden aptallar olduğu sürece saçma sapan bir şey, tüm şehri saran saçma sapan kokuyu da geçtim yani.

Çağ dışı kalmış bir İslam geleneği, keşke bitse.

Her belediye belirler bir yer toplan orada kes kardeşim, sokakta niye kesiyorlar?

Not: Ete bayılırım.

Dostum, işine gelmeyen her şeye doğrudan 'çağ dışı' deme. Binlerce insan bu kurbanlardan gelen etlerle yıllarını geçiriyor. Kasaplar konusunda haklı olduğunu düşünüyorum, o ayrı. İşlerini gerçekten berbat yapıyorlar. Mesela biz kendimiz kesiyoruz. Bir kasabın tertibine ve düzenine bakıyorum, gerçekten işlerini iyi yapmıyorlar. Ayrıca, hayvan kesmek nasıl 'çağ dışı' oluyor, onu anlamadım. Eskiden iyiydi de şimdi ne oldu da çağ dışı kaldı?

Şu anlık ateistim, desteklemiyorum. İnsanların dini değerlerine bu şekilde saygısızlık yapılmamalı.

Sokak sokak hayvan kesen varlıklar, her yeri kan gölüne çeviren kendini bilmez insanlar, her kurban bayramında kendini kesen varlıklar, bir de üzerine hayvanları kaçıran, hayvana o günü direkt olarak kabus eden aptallar olduğu sürece saçma sapan bir şey, tüm şehri saran saçma sapan kokuyu da geçtim yani.

Çağ dışı kalmış bir İslam geleneği, keşke bitse.

Her belediye belirler bir yer toplan orada kes kardeşim, sokakta niye kesiyorlar?

Not: Ete bayılırım.

"Selam kanka bir şeyleri eleştirirken abartıyorum bir de gelenek ve ibadetin farkını ayırt edemiyorum, havalı mıyım?"

Dostum, işine gelmeyen her şeye doğrudan 'çağ dışı' deme. Binlerce insan bu kurbanlardan gelen etlerle yıllarını geçiriyor. Kasaplar konusunda haklı olduğunu düşünüyorum, o ayrı. İşlerini gerçekten berbat yapıyorlar. Mesela biz kendimiz kesiyoruz. Bir kasabın tertibine ve düzenine bakıyorum, gerçekten işlerini iyi yapmıyorlar. Ayrıca, hayvan kesmek nasıl 'çağ dışı' oluyor, onu anlamadım. Eskiden iyiydi de şimdi ne oldu da çağ dışı kaldı?

Bu arkadaşın mesajlarının hepsi aynı, entelektüel ama topluma zararlı olan kesimden.