Kuşadası-Selçuk yolunda orman yangını

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NightWist
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 252
İmar izni çıkarılacak tatil beldesinde orman yangını çıktı.

Doğuda yangın çıkıyor, diyorlar ki devlet doğuyu umursamıyor; ege ve Akdeniz'de olsa hemen müdahale edilir. Ege ve Akdeniz'de yangın çıkıyor, otel deniliyor. Ya bu iktidarı ben de sevmiyorum ama şu saçma yorumlarınız gerçekten baydı. Bak, örnekleri var mı? Otel yapılan yanan Yerler'de var ama bunun bu durumla alakası yok bence. Doğudaki yangınlara da çoğu zaman geç kalınıyor.

Doğuda yangın çıkıyor, diyorlar ki devlet doğuyu umursamıyor; ege ve Akdeniz'de olsa hemen müdahale edilir. Ege ve Akdeniz'de yangın çıkıyor, otel deniliyor. Ya bu iktidarı ben de sevmiyorum ama şu saçma yorumlarınız gerçekten baydı. Bak, örnekleri var mı? Otel yapılan yanan Yerler'de var ama bunun bu durumla alakası yok bence. Doğudaki yangınlara da çoğu zaman geç kalınıyor.
Neden otelin güzel yapılacağı yerde yanıyor da diğer sıcak yerlerde yanmıyor? Çoğu yanan yere de otel yapılıyor.

Ormanların korunması ve ağaçlandırılması anayasal olarak devlete aittir. Biz vatandaş olarak bir şey yapamıyoruz maalesef. Ayrıca imar izni merkezden çıkartılmıyor. Belediye de tanıdık varsa her türlü imar izni alınabiliyor. 6 şubat depreminde imar izinli binlerce bina yıkıldı. Bunlar imar iznini ve deprem dayanıklı raporunu nasıl aldılar?

6 şubat depreminde imar izinli binlerce bina yıkıldı. Bunlar imar iznini ve deprem dayanıklı raporunu nasıl aldılar?
Diğer konular hakkında kesin bir şey söylemek zor, ama bu konuda şunu söyleyeceğim: Benim amcam depremde Adıyaman'daydı ve evleri hafif mi orta mı hasarlı tam hatırlamıyorum, yıkım kararı verilmişti. Ama böyle ultra yüksek bir durumu ya da torpili yok. Belediye çalışanlarıyla konuştu, durumu anlattı ve yıkım kararını iptal ettirdi. Bunu yapmış olmasını desteklemiyorum ama örne
Neden otelin güzel yapılacağı yerde yanıyor da diğer sıcak yerlerde yanmıyor? Çoğu yanan yere de otel yapılıyor.
Bak, ben yeri gelince iktidarı da eleştirdiğim konular var; açtığım konularda görürsün. Ama bu istisnai durumlar dışında, doğudaki yangınlarda da yangınlar çıkmıyor mu? Daha geçen hafta doğu yandı ve herkes dedi ki, “doğuya bakmıyor devlet” vs. Yani benim kastettiğim şey bu, yoksa çok orman katledilip otel yapıldı, ondan bahsetmiyorum. Sadece her yangında bunlara suç bulmak mantıksız. Doğuda da yangın olmasa haklısın diyeceğim.

Bu ülkenin ormanlarından kim sorumlu?

Orman Genel Müdürlüğü

O kocaman kamu kurumunun yangın konusundaki sorumlulukları da kuruluş yasasında yazıyor.

O zaman bu kurum oturacak düzgün ve sürdürülebilir bir sistem kuracak. Zamanında OGM'deki bir projede sırf rakip firmayız diye bizim işimizi iş bittikten 1 yıl sonra çöpe atmışlardı. Erken uyarı sistemiydi yangınlar için.

Sonra işi başka firmaya verip onu da çöpe attılar. Bir kaç yılda bir sürekli iş yaptılar, çöpe attılar. Bir baktım eski yöneticilerin lüks lüks arabaları evleri yazlıkları olmuş :D

Geri
Yukarı Alt