Helox

Üstün
Makaleler
1
Yer
Tensura
Uyarı; Bu konuda Attack On Titan serisi ile ilgili spoiler vardır, hâlâ izlemediyseniz okumamanız önerilir.

İnternette bu animeyi çok fazla savunanı ve öveni gördüm, dedim ki izleyeyim belki severim. Arkadaş 2 bölüm izleyip bıraktım ya. Bir anime bu kadar sıkıcı ve anlamsız ilerleyemez, güçsüz ana karakter bazı yaşanan olaylardan kaynaklı belirsiz şekilde seçilip en güçlü karakter oluyor.

Evet dümdüz direkt güçlenmeye başlıyor, her dövüş de kaybedeceği zaman yine güçleniyor. Animenin olayı sadece Aura farm ve güçlenme, başka bir şey yok.

Düzgün karakter gelişimi mi? Yok. Hikaye anlatımı mı? Yok. Romantizm mi? Yok. Yan karakterlerin hikaye anlatımı mı? Yok. Duygusallık mı? Yok. Hiçbir şeyi olmayan bir animeyi bu kadar övüyorlar ve yılın animesi seçildi.

Bakın örnek olarak Attack on Titan'ı göstereceğim, ana karakter Eren Yeager. Kendisi yaşadığı olaylardan dolayı psikolojik olarak güçleniyor, yaşadığı şeylerden dolayı zekası gelişiyor, planlar kuruyor düşmanlarının üssüne sızıyor. Düşmanlarından gördüğü taktikleri kullanıyor, daha iyi dövüşmeye başlıyor.

Mesela en başlarda titan gücünde dövüşemez iken, Reiner ve Bertholdt'un ihanet ettiği bölümde Annie'den gördüğü dövüş tarzını kullanarak Reiner'i yeniyor.

Karakter gelişimi budur. Karakter gelişimi her seferinde güçlenmek değildir. Yaşadığın şeylerden ders çıkararak tecrübe edinip güçlenmektir, solo leveling de ise Jin Woo dövüşüyor tam yenilecekken havalı poz verip güçleniyor istatistikleri falan yükseliyor ve aura falan yayıyor. :D
Ne kadar saçma değil mi?

Solo leveling tamamen abartılan boş bir animeden başka bir şey değildir gözümde.

Son düzenleme:
Hikayesi normal WebNovel. Aynı WebNovel türünden yüzlerce roman var. Animesi ise belirli 1-2 savaş dışında normal. Beru savaşının %60-70'i ışık oyunuydu.

Filler kısımları geçeceksin, seçilme mevzusu sonlara doğru anlatılıyor. Animenin adı bile "solo leveling", tek başına farm yapıp güçlenmesi çok da şey değil yani... :D

Kısaca izlenebilir seviyesinde. Yılın en iyisi mi bilmiyorum, başka şeyler izlemedim. Mangasını okumuş biri olarak keyif aldım.

Hikayesi normal webnovel. Aynı webnovel türünden yüzlerce roman var. Animesi ise belirli 1-2 savaş dışında normal. Beru savaşının %60-70'i ışık oyunuydu.

İşte, sanki benzersiz gelmiş geçmiş tek seri gibi abartılıyor. Gereksiz overrated bir seri.

Filler kısımları geçeceksin, seçilme mevzusu sonlara doğru anlatılıyor. Animenin adı bile "solo leveling", tek başına farm yapıp güçlenmesi çok da şey değil yani... :D.

Sonlara doğru anlatılmasının mantığı yok ki? Seri bitecek iken anlatılması saçma, hikaye dediğin serinin en başından başlar ve sonuna kadar anlatılır. En sonunda gösterilmez. Tek başına güçlenmesine bir şey demiyorum, her bölümde kaybedecek iken güçlenmesi saçma. Poz verdim güçlendim Aura arttı düşmanı yendim mantığında. :D

Seri bitecek iken anlatılması saçma, hikaye dediğin serinin en başından başlar ve sonuna kadar anlatılır.
Hikaye zaten serinin başında başlıyor ve sona kadar anlatılıyor. Attack on Titan örneği verdin, o seride Eren'in neden ve nasıl titana dönüşebildiği serinin başında mı anlatıldı? Titanların nereden geldiği serinin başında mı anlatıldı?

Bunlar serideki gizem unsurlarıdır. İzleyici, ana karakterle birlikte hikaye ilerledikçe sırları yavaş yavaş açığa çıkarır. Neden güçlendiği, neden seçildiği, "oyuncu" olmanın ne olduğu da Solo Leveling hikayesindeki gizem unsurudur. Hikaye ilerledikçe yavaş yavaş, parça parça açıklanır ve sonlara doğru tüm taşlar yerine oturur.

Animenin olayı sadece Aura farm ve güçlenme
Ben basit biriyim. Gözlerinden mavi ışık çıkan, uçan kaçan milleti kesen ana karakter varsa tıklar, izler ve beğenirim.
Solo leveling tamamen abartılan boş bir animeden başka bir şey değildir gözümde.
Ya mavi ışık çıkıyor, uçuyor diyorum.

Titanların nereden geldiği serinin başında mı anlatıldı?
Ohhooo buraya gelene kadar, ilk sezonu unutmuştum. Hem olay da bu zaten, gizem gizem daha çook gizem.

Hikaye zaten serinin başında başlıyor ve sona kadar anlatılıyor. Attack on Titan örneği verdin, o seride Eren'in neden ve nasıl titana dönüşebildiği serinin başında mı anlatıldı? Titanların nereden geldiği serinin başında mı anlatıldı?

Şahsen beni solo Leveling'in ilk bölümleri içine çekmedi, çünkü merak ettirici bir şey yoktu. Adam ilk bölümden gizemli bir güç aldı, hani birkaç bölüm geçip alsa neyse. Önce karakterin bir zayıf halini görelim sonra güçlenmeye başlasaydı. Karakter direkt geliştiği için düzgün bir hikayesi yok karakterin.

Attack on Titan da Eren annesi bir titan tarafından yenildiği için intikam duygusu besliyor ve bunu başarabilecek mi? Bunu başarırken neler yaşanacak, karakter olarak nasıl değişecek? Gibi şeyler dikkat çekiyor.

Jin Woo'nun sürekli güçlenmesi neden ilgimi çeksin mesela? Hani güçlenme şekli gizemli değil, sistem tarafından seçiliyor ve güçleniyor. Bunu bir sürü seride görüyoruz zaten.

Jin Woo'nun sürekli güçlenmesi neden ilgimi çeksin mesela? Hani güçlenme şekli gizemli değil, sistem tarafından seçiliyor ve güçleniyor. Bunu bir sürü seride görüyoruz zaten.
Güzel seriydi bana göre. Ama yılın en iyisi değildi. Bu tarz sistem türü sevenler için en iyilerden birisi.

Olay örgüsünün aşırı hızlı anlatılması dışında bir sorun görmedim animede. Olayları sindiremeden, "lan ne oluyoruz?" diyemeden hop başka bir olay gerçekleşiyor ve bu da olayı sindiremeden başka bir olay örgüsünün içine giriyorsunuz. Böyle olunca haliyle de her şey boğucu ve yorucu geliyor.

Serinin adı “Solo Leveling” zaten forumdaşım :) Beklemen gereken şeyi başlık özetliyor sana zaten. “Tek başına güçlenen bir adam görmek ister misin? Gel izle” diyor başlık.

Karakterler iyi yazılmış ve işlenmiş olsa bence yılın en iyisi olurdu. Bu haliyle de keyif aldım, izledim. Sen çok yanlış beklentilerle gelmişsin seriye.