Serinin adı “Solo Leveling” zaten forumdaşım :) Beklemen gereken şeyi başlık özetliyor sana zaten. “Tek başına güçlenen bir adam görmek ister misin? Gel izle” diyor başlık.
Ustam adı öyle de animenin herhangi bir özelliği yok işte. Ben abartılmasından bahsediyorum, sadece güçlenme ve aura olan bir anime bu kadar abartılıp savunulmamalı. Çünkü birkaç şeye sahip o kadar. Yoksa gerektiği şeyi karşıladığını biliyorum ama anime gereksiz abartılı. Ayrıca Lord Of The Mysteries ile falan kıyaslıyorlar. 😃 Yılın animesi seçilecek kadar güzel bir anime değildi. O yüzden bu konuyu açtım.

Yazdıklarında haklı noktalar var ama bence biraz farklı bir açıdan bakmak gerekiyor. Solo Leveling'in olayı zaten başından beri karakter psikolojisini derinlemesine incelemek ya da yan karakterlerin hikâyelerine yoğunlaşmak değil; daha çok bir "power fantasy" üzerine kurulu. İzleyicinin keyif aldığı şey zaten ana karakterin hızlı yükselişi, güçlenmesi ve rakiplerine karşı her geçen bölüm daha üstün hale gelmesi.

Attack on Titan gibi derin psikolojik tahlillere sahip seriler ile kıyaslamak pek adil değil, çünkü Solo Leveling en başta böyle bir hedef koymuyor zaten. Bir nevi "fast food" gibi; derinliği değil, daha hızlı ve kolay tüketimi tercih eden bir seri. Bu yönüyle değerlendirdiğimizde, aslında çok başarılı diyebiliriz.

Ayrıca Jin-Woo’nun gelişimi sadece güç artışından ibaret de değil. İlk bölümlerdeki zayıf ve özgüvensiz halinden zamanla daha sorumluluk alan, kendine güvenen ve çevresindeki olaylara karşı tutumları değişen bir karaktere evriliyor. Bu gelişim tarzı da sonuçta seyircinin empati kurmasını sağlıyor.

Elbette senin beklentilerine uymaması tamamen kişisel bir durum, herkesin zevki farklıdır. Ama seriyi amacına ve türüne göre değerlendirdiğimizde bence başarılı bir yapım olduğunu söyleyebiliriz.