• Mafia I
  • DREDGE
  • A Plague Tale: Innocence
  • Borderlands 2
  • Dauntless
  • For The King
  • Hob
  • Star Wars II: Battlefront
  • The Last Campfire
  • The Long Dark
  • Torchlight II
  • Doom Eternal
  • The Banner Saga
  • Batman: Arkham Asylum (sanırım 1.oyun bu, gamepad'im yok ama yazayım dedim)
  • Bioshock
  • Disco Elysium
  • Dying Light
  • Skyrim
  • Metal Gear Solid V
  • V Rising
  • We Happy Few
  • Grim Dawn
  • Pillars of Eternity
  • Half-Life yahut Black Mesa
  • Shadow Tactics: Blades of the Shogun
Daha oyun vardı ama ağır oyunlar, kalsın şimdilik. Bu oyunları gözüme kestirdim.
Gamepad'im yok. Oyunları ona göre önerirseniz sevinirim. Ben ona göre seçtim zaten ama söyleyeyim dedim.
Witcher 1'i düşünür müydünüz?

Aslında onu düşündüm fakat gamepad ile daha iyi olur dedim. Gelecekte gamepad alacağım, oraya saklıyorum.
Gamepad ile oynarsan işkence çekersin. O oyunu izometrik olarak oynarsan bayağı zevk alırsın.

@SoldierBoyBabam, @KakaoluKekAdam oyunu oynamadığınız çok açık ve net.

@SoldierBoyBabam, bugüne kadar oynayacağın en iyi hikayeli oyun olacağını sana temin ediyorum. İç felsefi muhabbetleri Disco Elysium'dan bile daha iyi. Bu arada Disco Elysium'un başı bence bi' tık daha iyi. Hele Annecim, annecim beni...kurtar. dediği yazı çok dramatizeydi.

@Geraltın kılıcı, izometrik nasıl oluyor ya? Witcher 1'in öyle bir şeyi mi var?
Klavye ile oynamayı seçerseniz üstten bakışlı oluyor. Ancak eski oyunları sevmiyorsanız, küt savaş mekaniklerinden hoşlanmıyorsanız veya hikayeyi beğenmeyeceğinizi düşünüyorsanız almayın. Muhtemelen beğenmezsiniz.

Ek: Witcher 1'e girecekseniz ilk kitabı bitirmeniz şart gibi bir şey. Oyundaki çoğu karakteri tanımazsanız. Ancak tanımanıza öyle aman aman gerek yok. Sonuçta o oyunda Geralt'ın akli melikeleri uzayda.

Klavye ile oynamayı seçerseniz üstten bakışlı oluyor. Ancak eski oyunları sevmiyorsanız, küt savaş mekaniklerinden hoşlanmıyorsanız veya hikayeyi beğenmeyeceğinizi düşünüyorsanız almayın. Muhtemelen beğenmezsiniz.

Ek: Witcher 1'e girecekseniz ilk kitabı bitirmeniz şart gibi bir şey. Oyundaki çoğu karakteri tanımazsanız. Ancak tanımanıza öyle aman aman gerek yok. Sonuçta o oyunda Geralt'ın akli melikeleri uzayda.
Yok sadece öyle bir mod olup olmadığını merak etmiştim. Yoksa 7 kitap var bende. Hepsini bitirip öyle başlamak istiyorum oyunlara.

Yok sadece öyle bir mod olup olmadığını merak etmiştim. Yoksa 7 kitap var bende. Hepsini bitirip öyle başlamak istiyorum oyunlara.
7 kitabı bitirmenize gerek yok. İlk oyun için ilk 2 kitabı bitirseniz yeterli olur. 2. oyunu ise 3. , 4. ,5. kitapları bitirdikten sonra başlayın. Geri kalanlar ise Witcher 3 içi ancak Fırtına Mevsimi kitabını 3. oyun bittikten sonra okuyun. O kitap çoğunlukla Cirilla'yı anlatıyor.

Ek: Fırtına Mevsimi kitabı hakkında yorumum yanlış olabilir. Kitabı daha almadım ancak spoilerdan anladığım kadarıyla Cirilla'nın Ak Ayaz ile savaşımını konu alıyor. Belki bilirsiniz kitaplara göre Geralt gerçekten öldü.

Metal Gear Solid 5, Batman Arkham Asylum, Borderlands 1/2, Mafia 1 DE aksiyon olarak harikadır. Aksiyon istediğinizde bunlarla gidersiniz.

Kafa dağıtmak istediğinizde Hob, Dredge, Cocoon, FAR serisi oynayabilirsiniz.

Saf hikaye anlatımı için A Plague Tale, Beyond Two Souls, Heavy Rain oyunlarına bakabilirsiniz.

Bioshock serisi, Skyrim, Pillars of Eternity biraz anlamaya çalışmanız gereken derin oyunlar. Onları da merak ettiğinizde açıp oynayabilirsiniz. Benden de birkaç oyun ekledim. Onları da oynananızı tavsiye ederim.

Bunların hepsi klavye ile oynanabilen ve zevk verecek oyunlar. Sadece Batman serisini ve kafa dağıtmalık oyunları oyun kolu ile oynamak daha eğlenceli diyebilirim. Yine de bu klavye ile oynanmalarına engel teşkil etmiyor. Ben Batman'i klavye ile bitirmiştim.

@LanceBishop, Metal Gear Solid 5'in iki oyununu da önerir misiniz yoksa sadece Phantom Pain mi?

Bu oyun beni çekiyor, melankolik kasvetli ortamı sebebiyle. Çerezlik bir oynanışı var mış zaten.
Çok tatlı bir oyuna benziyor, ondan listeye ekledim.

Bioshock serisi, Skyrim, Pillars of Eternity
Kafayı topladıktan sonra bakmak iyi olabilir, evet.