Arkadaşlar merhaba bugün kötü bir olay yaşadık. Benim merak ettiğim konu şudur ki şimdi bizim bu kuyumcu bizim aile ile aramız çok iyiydi. Yaklaşık 2 yıldır borçlarımızı kapatmak için ondan alışveriş yapıyorduk ve bize gerçekten çok yardımlar etmişti. Babam da ona kredi kartını veriyordu ödemelerini yapması için adamın çok samimiydik. Bugün babam bir anda annemi aradı ve adamın kredi kartından 1 milyon TL çekip kaçtığını söyledi. Babam ise karakola gidip şikayet etmek istedi ama polisler bu adam belki kartın yenilenme tarihine kadar (20 Aralık) ödeyebilir diyerek şikayetimizi açmadı. Ancak bir şahitliğimiz var ki bu adam daha önce gidip başkalarının paralarını çalmış. Benim merak ettiğim konu acaba konu mahkemeye taşınırsa hangi taraf haklı olur?
Detaylar
Kim cevapladı?Siz haklı olursunuz. Yardım gönülle yapılan bir şey. Hırsızlık ise suç zaten.(NOT: Dava en az 5-6 yıl sürer en az 50-100k da masraf çıkarır. Adam gibi de bir avukat bulmanız lazım. Piyasadaki avukatların %90'ı çöp)Arkadaşlar merhaba bugün kötü bir olay yaşadık. Benim merak ettiğim konu şudur ki şimdi bizim bu kuyumcu bizim aile ile aramız çok iyiydi. Yaklaşık 2 yıldır borçlarımızı kapatmak için ondan alışveriş yapıyorduk ve bize gerçekten çok yardımlar etmişti. Babam da ona kredi kartını veriyordu ödemelerini yapması için adamın çok samimiydik. Bugün babam bir anda annemi aradı ve adamın kredi kartından 1 milyon TL çekip kaçtığını söyledi. Babam ise karakola gidip şikayet etmek istedi ama polisler bu adam belki kartın yenilenme tarihine kadar (20 Aralık) ödeyebilir diyerek şikayetimizi açmadı. Ancak bir şahitliğimiz var ki bu adam daha önce gidip başkalarının paralarını çalmış. Benim merak ettiğim konu acaba konu mahkemeye taşınırsa hangi taraf haklı olur?
Greatest
Uzman
Öncelikle bankalar tek sefer 1 milyon çekim işlemi için onay ister, yani kredi kartı sahibi aranır, (hırsızlık tedbiri için). Genellikle kuyumcular çakal olabiliyor mailorder yapan da çok, tek tek çekerek 1 milyon çekmiş de olabilir, bilmiyorum fakat ilk önce bankadan destek alın. Destek vermiyorsa mahkemeye taşımaktan başka bir yol yok. Tabii birine kredi kartını vermek de tam bir saçmalık.
Hocam hangi banka acaba kart?Arkadaşlar merhaba bugün kötü bir olay yaşadık. Benim merak ettiğim konu şudur ki şimdi bizim bu kuyumcu bizim aile ile aramız çok iyiydi. Yaklaşık 2 yıldır borçlarımızı kapatmak için ondan alışveriş yapıyorduk ve bize gerçekten çok yardımlar etmişti. Babam da ona kredi kartını veriyordu ödemelerini yapması için adamın çok samimiydik. Bugün babam bir anda annemi aradı ve adamın kredi kartından 1 milyon TL çekip kaçtığını söyledi. Babam ise karakola gidip şikayet etmek istedi ama polisler bu adam belki kartın yenilenme tarihine kadar (20 Aralık) ödeyebilir diyerek şikayetimizi açmadı. Ancak bir şahitliğimiz var ki bu adam daha önce gidip başkalarının paralarını çalmış. Benim merak ettiğim konu acaba konu mahkemeye taşınırsa hangi taraf haklı olur?
Garanti BBVA.
Öncelikle bankalar tek sefer 1 milyon çekim işlemi için onay ister, yani kredi kartı sahibi aranır, (hırsızlık tedbiri için). Genellikle kuyumcular çakal olabiliyor mailorder yapan da çok, tek tek çekerek 1 milyon çekmiş de olabilir, bilmiyorum fakat ilk önce bankadan destek alın. Destek vermiyorsa mahkemeye taşımaktan başka bir yol yok. Tabii birine kredi kartını vermek de tam bir saçmalık.
Babam verdi. Hep söyledim vermemesi gerektiğini çok güvenilmez di. Peki polisler neden şikayeti açmıyorlar?
Hocam banka ile iletişime geçin önce. Gerçi geri alabileceğinizi pek sanmıyorum. Sonuçta tutar büyük. Büyük tutarlarda önce onay alınır. Sonra işlem yapılır. Kuyumcu arkadaş çakalmış biraz. Önceki yazdığım mesajı okumadıysanız ona bakın. Anca o şekil çözülür.
- Makaleler
- 3
Bankayı da arayın polisi de. Yarın da ilk iş savcıya gidin. Lavuk yurt dışına topuklamadan yakalama kararı çıkarsınlar.
Hocam banka ile iletişime geçin önce. Gerçi geri alabileceğinizi pek sanmıyorum. Sonuçta tutar büyük. Büyük tutarlarda önce onay alınır. Sonra işlem yapılır. Kuyumcu arkadaş çakalmış biraz. Önceki yazdığım mesajı okumadıysanız ona bakın. Anca o şekil çözülür.
Hocam daha nasıl çektiğini bilmiyoruz ama kesin 1 milyon TL çekildi. Babamın kredi kartı daha yeni yenilenmişti ki zaten limit de 1 milyon TL hepsini çekmiş. Ne yapacağımızı bilmiyoruz.
Hocam siz önce bankayı arayın. Onlardan dönüş gelmezse polise ve savcılığa gidip şikayetinizi yapın.Hocam daha nasıl çektiğini bilmiyoruz ama kesin 1 milyon TL çekildi. Babamın kredi kartı daha yeni yenilenmişti ki zaten limit de 1 milyon TL hepsini çekmiş. Ne yapacağımızı bilmiyoruz.
- Makaleler
- 3
Yeni konular
-
-
-
-
-
İzale-i şuyu davası ne kadar sürer ve aşamaları nedir?
- dvsvroowvwc18347
-
-