EmirhanRadicus

Üstün
Makaleler
1
Bu yıl KYK kredisi (burs değil kredi) almaya başladım. İlk iki kredide şöyle bir yöntem uyguladım ama bunun ne kadar doğru olduğunu ve ileride bana nakit avans gibi %4-5 faizli bir borç yansıtıp 4-5 yıl sonra birkaç milyon TL borçlanmak istemem

KYK için Ziraat'te hesap açtım. KYK'den gelen hesap dışında başka bir Ziraat kartım yok. Genelde Garanti kullanıyorum. KYK yatar yatmaz, para transferi kısmından okulun adının geçtiği kredi hesabını seçip parayı Garanti hesabıma aktarıyorum. Bu yöntem doğru mu? Hesap hareketlerinde sadece “transfer” yazıyor, başka bir açıklama yok. Bu şekilde parayı başka hesabıma aktarmam ileride bir sıkıntı yaratır mı? Sonuçta adı üstünde faizsiz kredi ama insan yine de tedirgin oluyor.

Hocam o kredi olsa bile senin bursun ve hakkın. Sana yatan parayı istediğin yerde harcayabilir istediğin yere gönderebilirsin. Adı kredi ama kredi mantığında işlemiyor. Eğer herhangi bir şey değişmezse ki artık zor, kredin kesildikten birkaç yıl sonra faizsiz olarak toplam sana verilen tutarı taksitle ödemeye başlayacaksın. Herhangi bir sıkıntı yok.

Hocam o kredi olsa bile senin bursun ve hakkın. Sana yatan parayı istediğin yerde harcayabilir istediğin yere gönderebilirsin. Adı kredi ama kredi mantığında işlemiyor. Eğer herhangi bir şey değişmezse ki artık zor, kredin kesildikten birkaç yıl sonra faizsiz olarak toplam sana verilen tutarı taksitle ödemeye başlayacaksın. Herhangi bir sıkıntı yok.
İnsanların internette krediyi nakit olarak çekebilmek için hep altın alıp bozdurduklarını ya da çeşitli yollarla nakde çevirdiklerini yazdıklarını görünce, benim yaptığım bana biraz fazla kolay geldi. Bu yüzden de sanki yapmamam gereken bir şeymiş gibi hissettim, doğal olarak korktum. Umarım dediğiniz gibidir hocam, teşekkürler.

İnsanların internette krediyi nakit olarak çekebilmek için hep altın alıp bozdurduklarını ya da çeşitli yollarla nakde çevirdiklerini yazdıklarını görünce, benim yaptığım bana biraz fazla kolay geldi. Bu yüzden de sanki yapmamam gereken bir şeymiş gibi hissettim, doğal olarak korktum. Umarım dediğiniz gibidir hocam, teşekkürler.
Sizin o dediğiniz altın muhabbeti harçlık avansta oluyor. Normal yatan kredinizi istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.