Hellmonger

Becerikli
Ürünü 28 Kasım cuma günü aldım ve ürün 29 Kasım cumartesi elime ulaştı.
Ürünü KZ Türkiye sitesinden aldım. İlk defa böyle bir yerden alışveriş yaptım hesap filan oluşturulmuyor direk bilgiler girilip ödeme yapılıp mail e sipariş takip kodu geliyor o kod ile ürünü takip ediyorsunuz. Yurtiçi Kargo ile geldi. Biraz çekincelerim vardı site ile ilgili mesela aşağıda ETBİS'e kayıtlıdır logosu var oraya tıklayıp site adresini girince böyle bir kayıt bulunamadı diyor.
Instagram sayfası ve sponsorları da var mış ama nasıl bir firma bilemedim.
Ürüne gelecek olursak. Öncelikle videolar vs. izledim birçok forumda çok övülüyordu bu kulaklıklar monitör kulaklık diye geçiyorlar bazı bilgileri edindim. Evet dengeli vs gibi birçok seçenekleri var.
Tabii beklentim büyük oldu haliyle. Hatta Wraith Sense alacaktım ama son anda birçok olumsuz yorumu görünce dedim daha iyisini almaya çalışayım. En azından en basitini almamış olurum dedim.
Evde bir tane Sony MDR-XB50AP kulaklığım var extra bass modeli PC de anakartım ALC4080 çip seti ve çok kaliteli muazzam sesi var ne takarsam takayım çok iyi performans veriyor.
Kulaklığın sitesinde kesinlikle cayma hakkı olmadığı yazıyor. Kutu açıldıysa hakkınız yok. Öyle kutu geldiği gibi geri yollarsanız var. Yani deneme gibi memnun kalmadım gibi bir seçenek yok.
Ürün geldi büyük bir heves ile açıp taktım kablosu inanılmaz kısa. 1.2 diyor ama bence az daha kısadır. Müziklerimden açtım.
Ve rezalet ötesi bir ses aldım. Gerçekten berbat. Ayrıca kulaklık uzun süre kullanılacak gibi değil ben bunu 2-3 saat taksam kulaklarım ağrır. Hiç rahat gelmedi özellikle silikonu hiç ama hiç iyi değil. Evet tamamen kapatıyor dışarı ile bağlantı kesiliyor ama yok yani.
Yabancı bir izlediğim videoda adam evet bass var hissediliyor diyor ama bass demeye bin şahit ister. Çok tatsız bir ses. Vallahi General Mobile telefondan çıkan bir kulaklık vardı ona benzer diyebilirim.
Evet biraz ekolayzer ile oynadım ama yok yani bu kadar övülen kulaklık bence tam bir fiyasko eminim ki bu aralıkta diğerleri de öyledir.
Sony MDR-XB50AP kulaklığım bu kulaklıktan 10 kat daha kalitelidir buna emin olabilirsiniz. Ekolayzer ile daha iyi tepki veriyor. Sony kulaklık şu an satılmıyor eski model 7-8 sene olmuştur alalı.
Oyunlarda ses kasma vs konusuna hiç bakmadım bile. O kadar moralim bozuldu ki 1390 lirayı çöpe atmış hissine kapıldım.
Ölü yatırıma mı üzüleyim giden parama mı yoksa bozulan moralime mi ya da balon gibi sönen o muhteşem ses beklentime mi?.. Hangi birine üzüleyim bilemedim.
Bir de iade hakkım da yok. Zaten hemen geri paketledim. Ve yapabileceklerimi düşünüp en mantıklı olanı yapmaya karar verdim direk satmak. Zaten birçok satıcı da var sahibinden de üründe bol.
1390 TL'ye aldığım kulaklığı 900 TL'ye ilana koydum.
Akşam 20:30 da birisi ile görüştüm ve kulaklığı satmış oldum gelen kişi müzik ile ilgileniyormuş müzisyen yani. Denedi gördü aldı. Yaşadığımı anlattım normaldir dedi. Biraz mantığından bahsetti.
Neyse ki ürünü elimden az bir zarar ile çıkardım.
Şimdi tek geriye kalan faturamı alabilmek firma yanında yollamamış mail e de gelmemiş sitesinden iletişim e yazdım bakalım olmadı pazartesi ararım.
Yorumum tamamen bana özel ve elbette katılmayabilirsiniz. Ama yani bence bu tür kulaklıklardan hiç kullanmadıysanız direk almak yerine bir arkadaşınızda varsa rica edip deneyin.
Sonra benim gibi çok pişman olabilirsiniz. Mutlaka deneyin.
Ayrıca kablo konusunda derdiniz olur şimdiden söyleyeyim kasa masamda yani çok yakın ancak ucu ucuna kaldı hafif sağa baksam olmaz yani o derece. Uzatma vs de sanırım kalitesini de düşürür.

Herkese iyi sosyaller.

IMG_20251129_150257_342.webp

IMG_20251129_150234_756.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de yazın KZ EDX Pro aldım Temu'dan. İlk kullandığımda pişman olacak gibiydim. Silikonu kulağımı acıtmıştı ve tam oturmuyordu da. Tam oturmadığı için bas alamıyordum. Bir süre eski kulaklığımın silikonunu kullandım. O da tam oturmuyordu kulaklığa arada bir düşüyordu. Sonra tekrar bi deneyeyim dedik kendi silikonunu. Bu sefer alıştım mı ne oldu bir sıkıntı olmadı o zamandan beri kendi silikonuyla kullanıyorum. Kablo bence de kısa. Kulaklığa o kadar alıştım ki sadece bilgisayarda kullanırım diye almıştım ama dışarıda da kullanıyorum. Yıllardır kullandığım Xiaomi Mi ANC'ye göre netlik olarak daha çok hoşuma gitti.

Ben de yazın KZ edx Pro aldım Temu'dan. İlk kullandığımda pişman olacak gibiydim. Silikonu kulağımı acıtmıştı ve tam oturmuyordu da. Tam oturmadığı için bas alamıyordum. Bir süre eski kulaklığımın silikonunu kullandım. O da tam oturmuyordu kulaklığa arada bir düşüyordu. Sonra tekrar bir deneyeyim dedik kendi silikonunu. Bu sefer alıştım mı ne oldu bir sıkıntı olmadı o zamandan beri kendi silikonuyla kullanıyorum. Kablo bence de kısa. Kulaklığa o kadar alıştım ki sadece bilgisayarda kullanırım diye almıştım ama dışarıda da kullanıyorum. Yıllardır kullandığım Xiaomi Mi ANC'ye göre netlik olarak daha çok hoşuma gitti.

Vallahi ben mühendis kadar anlamam müzik ve kulaklıklardan kulağıma güzel ses verirse severim vermezse sevmem.

Kısaca çok övülüyordu IEM kulaklıklar. Kulak içi monitör falan filan. Meğer bildiğimiz kulaklıkmış aslında tek farkları düz yani flat dedikleri eko ayarsız geliyorlarmış müzik yapan kişiler enstrümanları en doğru şekilde duyabilmek için. Bana bunu anlatan da bu kulaklığı alan kişi zaten. İnternetten öğrendiğim de diğer kulaklıklar özellikle gaming olanlar headset. Veya Sony JBL Philips tarzı kulaklıklarda ayar çekilmiş kulaklıklar müzik dinlerken sesi lezzetli gelenler. Hafif oynamalarla güzel hale geliyor ama bunlarda ciddi eko ayarı yapmak gerekiyor.

Ben ilk taktığım hali ile hiç beğenmedim her şey cılız yani :D ne bass hissediliyor orta sesler dedikleri kısımda tizler biraz daha baskın hafif. Biraz uğraştım eko ile ama yok yani olacak gibi değil. Zaten en büyük sıkıntı kulak silikonu hiç konforlu değil sanki daha sert yapılmış gibi.

Size dinletebilsem benim elimdeki o Sony kulaklığı ve X50AP ve bu kulaklığı ne demek istediğimi anlarsınız. Dün tekrar oyuna girdim Sony ile. Ya dedim benim zaten doğuştan IEM Killer'ım var mış :D

Tabii bu konuyu böyle konuşuyoruz ama 1390 TL'lik bir kulaklık sonuç olarak 4-5 hatta 8-9k lara da üst kaliteli serilerde var mutlaka ki bu giriş seviye olduğundan da olabilir. Sonuçta Sony'nin bu kulaklığı bugün satılsa 4-5 k civarı olurdu herhalde yıllar önce yanlış hatırlamıyorsam 1000 küsure almıştım Vatan Bilgisayar'dan. Yani kıyas mukayese ederken bunları da göz önüne almak lazım ama bu kulaklıklar yerine büyük headset tercih ederim misal Barracuda X gibi hafif konforu bol ve dolgun ses veren.

Olabilir hocam belki de hazır işlenmiş ses daha çok hoşunuza gidiyordur. Ben beğendim kendi aldığımı. Silikonuna da alıştım zamanla. Void Elite USB, Creative Aurvana, Xiaomi Mi ANC, Anker Soundverve gibi kulaklıklar da kullanıyorum ama şu an aralarında en çok rahat ettiğim ve en beğendiğim EDX Pro. İlk alırken ucuz bir model almak daha mantıklı zaten bence.