Laptop 10 FPS vermeye başladı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ahmetozdemir
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 364
Güzel, demek ki GPU hala bağlı. Ekran kartı sürücülerini silip, temiz kurulum yaptıktan sonra Win+Ctrl+Shift+B kombinasyonu ile ekran kartına reset atar mısın? Ben de aynı problemi yaşamıştım hatta forumda ki ilk konumda buydu. Dediğim şekilde çözmüştüm ama sen de işe yarar mı bilmem.

Güzel, demek ki GPU hala bağlı. Ekran kartı sürücülerini silip, temiz kurulum yaptıktan sonra Win+Ctrl+Shift+B kombinasyonu ile ekran kartına reset atar mısın? Ben de aynı problemi yaşamıştım hatta forumda ki ilk konumda buydu. Dediğim şekilde çözmüştüm ama sen de işe yarar mı bilmem.
Tamamdır, dediğinizi yapıp birazdan geri dönüş yapacağım.

Jarsız şekilde oynadığım zaman düşük ayarlarda BF1 gene 40-50 FPS veriyordu. Şarj olmadan şimdi 5FPS civarı. Şarjda 10 civarı. Jarzla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Çok absürt bir şey var. Format atmama rağmen.
Önceden ne FPS aldığınız önemsiz, dizüstü bilgisayar diye size şarjsız oyun oynayabilirsiniz gibi bir şeyi pazarlamıyorlar. Dizüstü oyun taşınabilir olması sadece bir artı. Onun dışında yine oyun oynarken prize mahkumsunuz. Pil sadece basit işler için yetiyor. Oyunu şarjda oynayın. Şarjda oynamazsanız pil vb. ömrünü kısaltırsınız.

Bunun dışında cihazı uzun süreden sonra açınca hemen oyuna girmeyi önermiyorum. Genelde pilin içindeki elektiriği atmak için şarjda pil bitene kadar kullanın. Sonra cihaz kapanınca tuşa basılı tutarak içerisindeki elektiriği de iyice atın. Tekrar şarja takın ve tam şarj olana kadar cihazı açmayın. Sonrasında tekrar deneyin.

Eğer pil veya adaptör bozulduysa, CPU kendini sınırlayacaktır. Bunu da Ghz 0.90 gibi temel hızında altında bir değerde gezdiğinden anlayabilirsiniz. Eğer pil bozulduysa, iptal ederek veya değiştirerek sorunu çözebilirsiniz. Ama çoğunda iptal etmek de işe yaramıyor.

Eğer pil vb. sorun yoksa ve şarjda yine istediğiniz FPS'i alamıyorsanız iç bakımını yaptırın.

Ekran kartı gerekli Watt'ı alamıyor olabilir.
Sorun adaptörde olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önceden ne FPS aldığınız önemsiz, dizüstü bilgisayar diye size şarjsız oyun oynayabilirsiniz gibi bir şeyi pazarlamıyorlar. Dizüstü oyun taşınabilir olması sadece bir artı. Onun dışında yine oyun oynarken prize mahkumsunuz. Pil sadece basit işler için yetiyor. Oyunu şarjda oynayın. Şarjda oynamazsanız pil vb. ömrünü kısaltırsınız.

Bunun dışında cihazı uzun süreden sonra açınca hemen oyuna girmeyi önermiyorum. Genelde pilin içindeki elektiriği atmak için şarjda pil bitene kadar kullanın. Sonra cihaz kapanınca tuşa basılı tutarak içerisindeki elektiriği de iyice atın. Tekrar şarja takın ve tam şarj olana kadar cihazı açmayın. Sonrasında tekrar deneyin.

Eğer pil veya adaptör bozulduysa, CPU kendini sınırlayacaktır. Bunu da GHz 0.90 gibi temel hızında altında bir değerde gezdiğinden anlayabilirsiniz. Eğer pil bozulduysa, iptal ederek veya değiştirerek sorunu çözebilirsiniz. Ama çoğunda iptal etmek de işe yaramıyor.

Eğer pil vb. sorun yoksa ve şarjda yine istediğiniz FPS'i alamıyorsanız iç bakımını yaptırın.

Evet baştaki yazınızda haklısınız ben sadece oyun arasında 10 saniyelik kaç FPS verdiğini merak ettiğim için şarjtan çıkarmıştım, yoksa Full şarjda normal kullanımdada oyundada.

2. konudaki bahsettiğin şeyi ben yanlış yazmışım özür dilerim gene normal günlük kullanıyordum ama oyuna en son 1 ay önce girdim yoksa gene Full kullanıyordum laptopu. Tamamdır son dediğinizi yapacağım şarjın bitmesini bekliyorum.

Şu anda 1, 50-2 arasında geziyor.

Tavsiyleriniz için teşekkür ederim.

Muayene etmeden tedavi etmeye çalışıyorsunuz. Hele bismillah.

MSI Afterburner kullanarak oyun içinde detaylı istatistikleri kontrol et. İşlemci kaç derece, kaç GHz, yüzde kaç kullanılıyor, aynı şekilde GPU nasıl bir görelim.

Muayene etmeden tedavi etmeye çalışıyorsunuz. Hele bismillah.

MSI Afterburner kullanarak oyun içinde detaylı istatistikleri kontrol et. İşlemci kaç derece, kaç GHz, yüzde kaç kullanılıyor, aynı şekilde GPU nasıl bir görelim.

Haklısınız ama neredeyse 1 senedir kullanıyorum bir anda böyle bir şey başıma geldi korktum. Hemen test edip sonuçlarını paylaşacağım.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt