Pabola

Uzman
Ubuntu yüklemiştim. Kendimce ayarlar yaptım. Sonra bir siteden komutları izleyerek kopyala yapıştır yapıp flatpak kurdum. O sırada sistem güncellemesi geldi onu da yaptım. Sonra laptopu kapatıp açma tuşuna bastım ve böyle ekranda kaldım.

Dosya Ekleri

• IMG-20240907-WA0011.webp
    IMG-20240907-WA0011.webp
    664,6 KB · Görüntüleme: 231
  • IMG-20240907-WA0013.webp
    IMG-20240907-WA0013.webp
    189,3 KB · Görüntüleme: 174
Disk seçip Install'a basın.

Eki Görüntüle 81649

Ben anlamadım, insanları Linux'tan soğutmaya mı çalışıyorsunuz? Söyledikleriniz arayüz karşılığı mevcut. Tek satır koda bile gerek yok.

Hocam senden Allah razı olsun bir şey bilmediğimden ne derlerse onu yapıyorum. Bir sorun olursa seni etiketleyeceğim.

Eki Görüntüle 81649

Ben anlamadım, insanları Linux'tan soğutmaya mı çalışıyorsunuz? Söyledikleriniz arayüz karşılığı mevcut. Tek satır koda bile gerek yok.

Öyle dedim ama içine ISO dosyası koymayacak mıyız?

Hocam senden Allah razı olsun bir şey bilmediğimden ne derlerse onu yapıyorum. Bir sorun olursa seni etiketleyeceğim.

Eki Görüntüle 81649

Ventoy kuruldu dedi şimdi ne yapacağım?

ISO dosyasını Ventoy isimli diskin içine kopyalayın. Diski hemen çekmeyin, disk bağını kaldırmanızı öneririm yoksa veriler zarar görebilir.

Disk bağını sarıyla işaretlediğim buton ile kaldırabilirsiniz.

1725740633526.webp

Disk bağı dediğiniz şeyi tam olarak ne zaman koparacağım ve koparmazsam ne olur?
USB'deki veriler bozulabilir, Windows'taki güvenli çıkarma gibi bir şey.

Şu mesaja bakabilirsiniz.
Disk bağını sarıyla işaretlediğim buton ile kaldırabilirsiniz.

1725740633526.png

Dediğiniz disk bağı ventoyun yanındaki üçgen değil mi?
Evet.

USB'deki veriler bozulabilir, Windows'taki güvenli çıkarma gibi bir şey.

Şu mesaja bakabilirsiniz.

Evet.

Şu an kopyalanıyor kopyalandığı gibi üçgene basacağım. Bu arada çok özür dilerim. Kendimi özürlü gibi hissediyorum. Linux'tan hiç anlamıyorum. Linux'u nasıl öğrenebilirim?

Şu an kopyalanıyor kopyalandığı gibi üçgene basacağım. Bu arada çok özür dilerim. Kendimi özürlü gibi hissediyorum. Linux'tan hiç anlamıyorum. Linux'u nasıl öğrenebilirim?
Deneye yanıla öğrenirsin, arada kullandığın dağıtım için googleya googleya öğrenirsin. İlk defa linuxa geçerken nix osu bozmuştum. Değiştirilemeyen distroyu bozmayı başarmışım :D

Linux'tan hiç anlamıyorum. Linux'u nasıl öğrenebilirim?
Araçları, kullandığınız programları falan kurun. Vakit geçirdikçe karşılaştığınız sorunları veya isteklerinizi aratarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Misal şunu nasıl yaparım gibi. Terminal'i de kurcalayarak bir şeyler öğrenebilirsiniz.

rm komutu silmeye yarar. -fr ile kullanıldığında klasörleri zorla siler, insanların trollemelerine karşı dayanıklı olun, diskinizi veya kullanıcı klasörünüzü sildirmek için kandırmaya çalışabilirler. Her sudo'lu komutu çalıştırmayın.