Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kuyuta

Çalışkan
  • Anakart: ROG STRIX G513RW.
  • İşlemci: 6800H.
  • Ekran kartı: 3070 Ti.
  • İşletim sistemi: Windows 11 24H2.

Merhaba, bir süredir mavi ekran hatası alıyorum bu hata genellikle laptopu açarken oluyor. ASUS logosunda sonra birkaç kere yeniden başlayıp ya mavi ekrana atıyor ya da troubleshoot ekranı geliyor. Bazen ise hiçbir sorun olmadan açılıyor. Memtest, GPU CPU stres testi, format atma ve SSD'nin sağlığını kontrol etme gibi işlemleri yaptım fakat bugün yine formattan sonra hata aldım. Yardımcı olabilecek varsa şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Merhaba, arada bir askerlik dönemim oldu bu konuya da geri dönüş yapma fırsatım yeni oldu. Sorun işlemcimdeymiş. İşlemci pinlerinde bir sorun olduğu için böyle oluyormuş. İşlemi yaptırdığım yer kronik bir sorun olduğunu da söyledi. "Reballing" işlemi yaparak sorunu çözdük. @bicy 'e desteği için yine de teşekkürler.
Hataya bir yorum yapmadan önce sistemin hızlı başlatma, hazırda bekleme gibi seçeneklerini CMD üzerinden aşağıdaki kodla devre dışı bırakıp tekrar açılışlardaki durumunu gözlemler misin?

Kod:
powercfg.exe /hibernate off

Sorun devam ederse yeni dosyaları paylaşırsın ki oldu da etmezse açıklamasını da yapıp konuyu kapatalım.

Hataya bir yorum yapmadan önce sistemin hızlı başlatma, hazırda bekleme gibi seçeneklerini CMD üzerinden aşağıdaki kodla devre dışı bırakıp tekrar açılışlardaki durumunu gözlemler misin?

Kod:
powercfg.exe /hibernate off

Sorun devam ederse yeni dosyaları paylaşırsın ki oldu da etmezse açıklamasını da yapıp konuyu kapatalım.

Merhaba yanıtınız için teşekkürler. Denedim fakat bir çözüm olmadı ne yazık ki. Bu sefer minidump dosyası oluşmadı. Olay görüntüleyicisine baktığımda kaynak: Volmgr olay kimliği: 161 adında bir hata olduğunu gördüm. Galiba en iyisi birkaç mavi ekran hatasını biriktirerek yeni bir konu açmak. Çünkü mevcut durumda sorunun neden kaynaklandığını anlamak zor gibi gözüküyor.

Bir de şöyle bir sorun fark ettim. Laptopu fişten çekince bir süre sonra siyah ekran gelip laptop yeniden başlıyor. 5-10 dakika kullandıktan sonra tekrar aynı şekilde batarya kullanımındayken yeniden başlıyor. Sorun bununla ilgili olabilir mi?

Bana güç yönetimi ile ilgili bir sorun olarak geldi. Bundan dolayı da ya işlemcinin ya da sistemin güç geçişlerini yönetemediğini varsayıyorum. Varsa yeni dosya paylaşman iyi olacaktır.

Şu an için yeni dosya yok. Dün fırsat buldukça hata almak için laptopu yeniden başlattım ve kapatıp açtım. Sadece bir kere Kernel Power 41 hatası alabildim fakat yine minidump dosyası oluşmadı. Bunun üzerine OCCT programını indirip mevcut 1 saat süren bütün testleri yaptım fakat bu program da bir sıkıntı bulamadı. Günlük kullanımda bir sıkıntı yokken sadece bilgisayar açılırken böyle bir hata oluyor.

Batarya konusunda ise g-helper uygulaması bataryanın sağlığını %85 olarak gösteriyor. Bu yeniden başlatmaya sebep olabilir mi emin değilim. Kendi sorunumun aynısını Reddit'te Zephyrus serisi bir laptop kullanan kişide gördüm. Benim laptop da 2022 model fakat rog strix. Sorunu anakartı değiştirerek çözmüşler. Benim sıkıntım da donanımsal olup bununla ilgili olabilir.

Mavi ekran raporlarını toplamam biraz zaman alacak. O yüzden konuya daha fazla raporu kısa zaman içerisinde sunamayabilirim. Konuyu dilerseniz kilitleyin. Farklı çeşit raporları biriktirince yeniden açabilirim veya siz nasıl uygun görürseniz öyle yapalım.

Merhaba, arada bir askerlik dönemim oldu bu konuya da geri dönüş yapma fırsatım yeni oldu. Sorun işlemcimdeymiş. İşlemci pinlerinde bir sorun olduğu için böyle oluyormuş. İşlemi yaptırdığım yer kronik bir sorun olduğunu da söyledi. "Reballing" işlemi yaparak sorunu çözdük. @bicy 'e desteği için yine de teşekkürler.

Çözüm