Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

dayzplayer

Üyecik
Selam arkadaşlar,

Oyun oynarken bilgisayar aniden pil moduna geçip geri geliyor. Kontrol ettim, komple şarjdan çıkmış gibi gözüküyor anlık olarak. Bu sebepten ötürü anlık kasmalar oluyor.

Şöyle ayrıntılar vereyim;
Genelde oyunda bir bölgede sabit dururken bu hata olmuyor, daha çok bir yere seyahat ederken oluyor. En düşük ayarlarda bile oluyor. Bilgisayarın bakımı yeni yapıldı ve termal macunu yeni değişti, hiçbir şekilde ısınma sorunu yok. PC'yi yeni açsam da sorun direkt oluyor. Garantisi yok fakat servise gönderdiğimde SSD'yi 5000 okumalı 4000 yazmalı SSD ile değiştiler. Fakat sorun hala çözülmedi.

Yani tam olarak anlayamıyorum; PC kasınca mı güç kesiyor yoksa güç kestiği için mi kasıyor?

Dediğim gibi sabit bölgede gezerken hiçbir sorun yok ama yeni yerlere açılırken kafayı yiyorum. Lütfen yardımcı olun artık oyun zevkim kalmadı ve yakın zamanda askere gideceğim için biraz zevk almak istiyorum. Adaptör kablosunu değiştirdim fakat sorun devam etmekte.

Bilgisayar özellikleri:
  • RTX 3050 Ti
  • DDR4 16 GB RAM
  • i7 11. nesil
  • SSD 5000 okuma/4000 yazma
RDT_20251016_2340180-ezgif.com-optimize (2).gif

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba hocam, şimdiye kadarki en mantıklı açıklama bu oldu diyebilirim. Birçok yerde sorunu dile getirdim fakat hiçbirisi aklıma yatmıyordu, bu dediğiniz muhtemel olabilir. Adaptörü değil güç kablosunu değiştim sadece. Adaptör konusunda ne yapabilirim bilmiyorum. Bir ara yorgan altında kalıp aşırı derecede ısınmıştı adaptör ve PC kapanmıştı onu hatırlıyorum. Bir iki defa olmuştur bu olay.
Bütçeniz varsa yüksek değerli uyumlu bir adaptör alabilirsiniz (Markanın kendisine ait olsun yan sanayi olmasın) olmadı İşlemcinin turbosunu kapatıp kullanmak varda o da çok performans kaybına neden olur. Adaptörü yünlü bir yere koymayın (Yastık, yatak artık neredeyse)
Windows ve laptopun güç modu performansta ise sorun adaptörde olabilir güç yetiştiremiyor muhtemelen. Bu yüzden de anlık bataryaya geçip tekrardan şarj almaya başlıyor olabilir.
Adaptör kablosu derken güç kablosu mu adaptörün kendisi mi?

Windows ve laptopun güç modu performansta ise sorun adaptörde olabilir güç yetiştiremiyor muhtemelen. Bu yüzden de anlık bataryaya geçip tekrardan şarj almaya başlıyor olabilir.

Adaptör kablosu derken güç kablosu mu adaptörün kendisi mi?

Merhaba hocam, şimdiye kadarki en mantıklı açıklama bu oldu diyebilirim. Birçok yerde sorunu dile getirdim fakat hiçbirisi aklıma yatmıyordu, bu dediğiniz muhtemel olabilir. Adaptörü değil güç kablosunu değiştim sadece. Adaptör konusunda ne yapabilirim bilmiyorum. Bir ara yorgan altında kalıp aşırı derecede ısınmıştı adaptör ve PC kapanmıştı onu hatırlıyorum. Bir iki defa olmuştur bu olay.

Bütçeniz varsa yüksek değerli uyumlu bir adaptör alabilirsiniz (Markanın kendisine ait olsun yan sanayi olmasın) olmadı İşlemcinin turbosunu kapatıp kullanmak varda o da çok performans kaybına neden olur. Adaptörü yünlü bir yere koymayın (Yastık, yatak artık neredeyse)

Çözüm
Mecbur öyle deneyeceğim artık. Bu arada oynadığım oyun zaten çok sistem istemiyor, işlemcinin turbosunu kapatma işlemini bir deneyeyim.

Bütçeniz varsa yüksek değerli uyumlu bir adaptör alabilirsiniz (markanın kendisine ait olsun yan sanayi olmasın) olmadı işlemcinin turbosunu kapatıp kullanmak varda o da çok performans kaybına neden olur? Adaptörü yünlü bir yere koymayın (yastık, yatak artık neredeyse)

Hocam inanır mısınız, 2 senedir beni bezdirmişti. En son artık o kadar fazla oluyordu ki oyunda bir yerden bir yere seyahat ederken Alt+Tab yapıyordum. Vallahi çok büyük hayır duamı aldınız, Allah işinizi gücünüzü rast getirsin. Kaç aydır aramadığım çözüm kalmadı, 10 tane yere sordum, Reddit’te tüm sayfalara yazdım ama çözümü bir Türk kardeşimden buldum. :)
Abartıyor gibi görünebilir ama çözümü bulamasaydım PC’yi satmaya, sonra yenisini almaya uğraşacaktım. Resmen oyun zevkimi tekrar kazandım. Dediğiniz gibi, Monster’ın ayarlarından işlemcinin PL1–PL2 voltajını ChatGPT ile birlikte mantıklı oranda düşürdüm (kısaca Turbo’yu kapattım) ve sorun çözüldü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vallahi çok büyük hayır duamı aldınız, Allah işinizi gücünüzü rast getirsin.
Sağ olun hocam. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Forumdakilerin katkısı oluyor. Bende Monster Abra kullandım başımdan iyi şeyler geçmedi (Ekrandan dolayı çok çektiğimden satmıştım) İyi günler dilerim.