vwfan

Başarılı
Merhaba,

Excalibur G770 i5 10300H, GTX 1650 laptopuma uzun süredir bakım yapmıyorum ve artık bakım vaktinin geldiğini düşünüyorum çünkü artık 90 dereceyi rahatlıkla görebiliyorum.

Vatan Bilgisayar'dan Zalman marka bir termal macun almayı düşünüyorum ve asıl sorum, termal macunu bilgisayara zarar vermeden nasıl temizleyip sürebileceğim ve fanları nasıl temizleyeceğim. İzopropil alkol bulmak bulunduğum bölgede zor ve izopropil alkol hariç ne kullanabilirim?

Fanları nasıl temizlemeliyim ve termal macunu nasıl sürmeliyim?

Termal macun olarak Zalman almanız kötü bir tercih olacaktır. Bütçenizi belirtirseniz daha iyi öneriler yapabiliriz. Temizlik konusunda ise kuru peçete kullanabilirsiniz. Kolonya ve ıslan mendil kullanmayın. Kasayı açarken tırnakları kırmamaya özen gösterin. Eğer hava kompresörünüz var ise tozları çekebilirsiniz. Bilgisayara hava üflemeyin, kurutma makinesi kullanmayın. Örnek bir bakım videosu yardımcı olması adına aşağıya bırakıyorum;

Aklınızda başka bir soru var ise sorabilirsiniz.

Merhaba,

Excalibur G770 i5 10300H, GTX 1650 laptopuma uzun süredir bakım yapmıyorum ve artık bakım vaktinin geldiğini düşünüyorum çünkü artık 90 dereceyi rahatlıkla görebiliyorum.

Vatan Bilgisayar'dan Zalman marka bir termal macun almayı düşünüyorum ve asıl sorum, termal macunu bilgisayara zarar vermeden nasıl temizleyip sürebileceğim ve fanları nasıl temizleyeceğim? İzopropil alkol bulmak bulunduğum bölgede zor ve izopropil alkol hariç ne kullanabilirim?

Fanları nasıl temizlemeliyim ve termal macunu nasıl sürmeliyim?

İnternetten bakım videosu izle buradan söylemeyle olmaz her bilgisayarın iç dizaynı farklı oluyor kimisinin bakır bloklarının vidası yerinden çıkarken kimi bilgisayarların bloklarında sabit akıllı vida oluyor blok yerinden çıkıyor ama vidalar yerinden çıkmayabiliyor.
İkinci olarak bazı fanlar bloğun üstünden çıkarken bazı fanlar blok söküldükten sonra yerinden çıkıyor. IPA haricinde kolonya kullan diyenler oluyor ama ben şahsen önermiyorum üzerindeki kalıntıyı görebiliyorsun sonuçta saf değil uçucu ama alkol oranı tam değil.
Ek olarak o termal macun iyi mi bilmiyorum da buradakilerin önerilerine göre hareket et ben Arctic aldım yine bilgisayarımın ısısına adamakıllı etki etmedi.